|
A Game of Thrones - Board Game |
| Autor |
Wiadomość |
DiaSan
Agnieszka i Karol

|
Wysłany: 2011-06-29, 09:20 A Game of Thrones - Board Game
|
|
|
Tak mimochodem wcisnę ten temat w dział z karciankami, ponieważ nad sprawą dyskutowaliśmy w gronie osób grających w AGoT LCG (jeżeli ktoś z "zewnątrz" będzie zainteresowany to i tak trafi siłą rzeczy).
Przeglądając na BGG obrazki na temat wersji planszowej AGoT można natknąć się na konwersję tejże gry do uniwersum Diuny Franka Herberta - Battle for Dune. Jest to projekt do samodzielnej realizacji oparty na wersji podstawowej planszówki AGoT i dodatkach do niej: Clash of Kings oraz Storm of Swords.
O materiały do druku trzeba poprosić autora konwersji przez pocztę BGG. Gra w plikach wygląda potężnie. Drukowania jest sporo, a ilość żetonów mnie po prostu przeraża ... większość z tych rzeczy jest dwustronna. Dodatkowo dochodzą jeszcze "figurki" armii. Obawiam się, że zadaniu będzie bardzo ciężko podołać bez przynajmniej dobrej znajomości oryginalnej wersji AGoT (niestety nie miałem jeszcze możliwości pograć w planszówkę). |
_________________ Nasze gry na BGG (akt. 05/2012)
 |
|
|
|
 |
JużNazgul
kiedyś Nazgulik

|
Wysłany: 2011-06-29, 10:57
|
|
|
| To wygląda świetnie, ktoś odwalił kawał niezłej roboty. :] W Gota planszowego grałem, zagrałbym i w Dune, choć ten świat nie jest mi dobrze znany. |
|
|
|
 |
JesseBlue

|
Wysłany: 2011-06-29, 12:10
|
|
|
Można by się wspólnie za to wziąć i zrealizować zadanie Trzeba po prostu podzielić pracę. Można by później mieć wspólną gierkę. |
_________________ Moje planszówki |
|
|
|
 |
DiaSan
Agnieszka i Karol

|
Wysłany: 2011-06-29, 12:30
|
|
|
| JesseBlue napisał/a: | Można by się wspólnie za to wziąć i zrealizować zadanie Trzeba po prostu podzielić pracę. Można by później mieć wspólną gierkę. |
Jestem za. Ze swojej strony mogę przygotować planszę i karty. Pozostały by żetony małe (w większości dwustronne) i duże oraz znaczniki armii. Do małych żetonów mogę przygotować okrągłe tekturki wykrojnikiem (fi dokładnie nie pamiętam, na pewno ponad 10 mm - sprawdzę w domu), które można okleić symbolami wydrukowanymi na papierze samoprzylepnym. Nie mam wykrojnika do dużych żetonów, ale są szanse taki wykonać jeżeli zdobędziemy rurę z twardej stali (wystarczy kawałek o długości 10 cm) o odpowiedniej średnicy (zatoczę krawędź na ostro na tokarce). Pozostają "figurki" armii ... ma ktoś dostęp do frezarki CNC ? |
 |
|
|
|
 |
DiaSan
Agnieszka i Karol

|
Wysłany: 2011-07-03, 17:57
|
|
|
| Wreszcie odnalazłem wykrojnik do małych żetonów - średnica wew. ok. 16 mm. Większe żetony to chyba 25 - 30 mm średnicy. |
 |
|
|
|
 |
|
|