|
B5 klasyfikacja (2) |
| Autor |
Wiadomość |
zmorek
Bats & Butterfly

|
Wysłany: 2010-03-23, 01:46 B5 klasyfikacja (2)
|
|
|
1. kiebduj - 42
2. zuvik - 32
3. kruk - 26 (54)
4. PJ - 26 (46)
5. kurzymiś - 19
6. greco - 15
7. almaryk - 11
8. klisza - 8
9. zmorek - 3 |
_________________ Allow me to google it for you, sire |
|
|
|
 |
kruk
VOTE FOR CTHULHU

|
Wysłany: 2010-04-16, 20:03
|
|
|
rasowe podsumowanie:
ziemianie: 93 (średnia: 31)
minbari: 41 (średnia: 20,5)
narn: 26 (średnia: 26)
centauri: 14 (średnia: 7)
liga: 8 (średnia: 8 )
pogratulować mocnej przewagi ziemniaków |
|
|
|
 |
Kiebduj
BIG BIG BASTARD MAN

|
Wysłany: 2010-05-06, 19:10
|
|
|
| Kiedy będą wyniki? |
|
|
|
 |
Klisza
Undercover Spy

|
Wysłany: 2010-05-06, 21:54
|
|
|
| jak sie zmusze do wpisania po bieganiu to dzisiaj |
_________________ Ten post jest moją subiektywną opinią w tej chwili mimo chęci zachowania obiektywizmu. Nie może on służyć przeciwko mnie w następnych postach po tym terminie, gdyż zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny. |
|
|
|
 |
Klisza
Undercover Spy

|
Wysłany: 2010-05-06, 23:38
|
|
|
Wyniki II Turnieju:
1. Kiebduj [H] 44
2. Zuvik [H] 33
3. Kruk [N] 32
4. Klisza [N] 21
5. P.J [M] 20
6. Greco [M] 17
7. Jaro [C] 16
8. Almaryk [C] 11
9. Zmorek [C] 9
10. Kurzyś [H] 6
Human = 83/ 27,6
Narn = 53/ 26,5
Minbari = 37/ 18,5
Centauri = 36/ 12 |
_________________ Ten post jest moją subiektywną opinią w tej chwili mimo chęci zachowania obiektywizmu. Nie może on służyć przeciwko mnie w następnych postach po tym terminie, gdyż zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny. |
|
|
|
 |
Klisza
Undercover Spy

|
Wysłany: 2010-05-06, 23:51
|
|
|
Wyniki cyklu
Human 176/ 29,3
Narn 79/ 26,3
Minbari 78/ 19,5
Centauri 50/ 10
N-A 8/ 8
Ludziom gratulujemy nikłej wygranej
Kha`Ri
Biorąc pod uwagę zamieszanie jakie robili ludzie w tym cyklu dziwi mnie ich nikła wygrana punktowa. Zabrakło zwycięstwa Narnów na przedostatnim stole w ostatniej serii i sensacja stałaby się faktem |
|
|
|
 |
Kiebduj
BIG BIG BASTARD MAN

|
Wysłany: 2010-05-07, 17:22
|
|
|
widzisz fakt jest taki ze suma punktów została podzielona na wszystkich graczy czyli 3 a kurzemu nie poszło jakoś genialnie. Co za tym idzie aby wygrać cykl nie wystarczy mieć jednego dobrego gracza ale wszyscy muszą pokazać klase (mówie o rasie)
myślę też o wprowadzeniu zasady że - w danym cyklu mozna graac tylko jendą rasą..np. jak juz jeden turniej grałeś narnami to w drugim nie mozesz grać N/A albo jakoś inaczej to opunktowac. |
|
|
|
 |
zmorek
Bats & Butterfly

|
Wysłany: 2010-05-07, 17:31
|
|
|
1. Gracze, którzy już wymyślali zasady, nie biorą udziału w wymyślaniu kolejnych niezależnie od rasy jaką grali turnieju. (można brać udział w wymyślaniu tylko jednych zasad na cykl)
2. Gracz, który w jednym turnieju grał różnymi rasami musi brać udział w wymyślaniu kolejnych zasad jeśli jedna z ras, którą grał wygrała (jeśli nie stoi to w sprzeczności z punktem 1.)
3. Gracz, który lawirując rasami nie wziął wcześniej udziału w wymyślaniu zasad, wymyśla zasady do ostatniego turnieju z cyklu, niezależnie od tego jaką grał na poprzednim turnieju rasą. |
|
|
|
 |
Klisza
Undercover Spy

|
Wysłany: 2010-05-07, 18:33
|
|
|
| zmorek napisał/a: | | 2. Gracz, który w jednym turnieju grał różnymi rasami musi brać udział w wymyślaniu kolejnych zasad jeśli jedna z ras, którą grał wygrała (jeśli nie stoi to w sprzeczności z punktem 1.) |
Nie da się grać w jednym turnieju dwoma różnymi rasami
| Kiebduj napisał/a: | | myślę też o wprowadzeniu zasady że - w danym cyklu mozna graac tylko jendą rasą..np. jak juz jeden turniej grałeś narnami to w drugim nie mozesz grać N/A albo jakoś inaczej to opunktowac. |
Ale jak w jednym grałeś PC to w następnym możesz grać Human?? Dla mnie to ewidentne ustalanie reguł pod siebie. |
|
|
|
 |
kruk
VOTE FOR CTHULHU

|
Wysłany: 2010-05-07, 18:55
|
|
|
a po co kombinować ?
wystarczy przyjąć to, że dajesz punkty tej rasie którą właśnie zagrałeś na turnieju.
a do ustalania zasad na następny cykl - jeśli grałeś na obu turniejach innymi rasami to uczestniczysz w tworzeniu zasad tej rasy dla której zdobyłeś więcej punktów.
ps: pecety są ludźmi.... wbrew pozorom |
|
|
|
 |
zmorek
Bats & Butterfly

|
Wysłany: 2010-05-07, 19:28
|
|
|
| Klisza napisał/a: | | zmorek napisał/a: | | 2. Gracz, który w jednym turnieju grał różnymi rasami musi brać udział w wymyślaniu kolejnych zasad jeśli jedna z ras, którą grał wygrała (jeśli nie stoi to w sprzeczności z punktem 1.) |
Nie da się grać w jednym turnieju dwoma różnymi rasami
|
przemotałem się - chodziło o edycję
turniej - jedna gra
edycja - 2 turnieje na takich samych zasadach
cykl - 5 (lub 4) edycji
czyli:
1. Gracze, którzy już wymyślali zasady, nie biorą udziału w wymyślaniu kolejnych niezależnie od rasy jaką grali w edycji. (można brać udział w wymyślaniu tylko jednych zasad na cykl)
2. Gracz, który w jednej edycji grał różnymi rasami musi brać udział w wymyślaniu kolejnych zasad jeśli jedna z ras, którą grał wygrała tą edycję (jeśli nie stoi to w sprzeczności z punktem 1.)
3. Gracz, który lawirując rasami nie wziął wcześniej udziału w wymyślaniu zasad w danym cyklu, wymyśla zasady do ostatniej edycji cyklu, niezależnie od tego jaką rasą grał w poprzedniej edycji.
Ja mogę się zająć przestrzeganiem zaproponowanego przez mnie rozwiązania i przyjąć z godnością wszelkie uwagi i krytykę niezadowolonych. Jeśli ktoś podejmie się tego samego dla innych (zaproponowanych przez siebie) zasad - zrobimy ankietę i wybierzemy bardziej popularną opcję |
|
|
|
 |
Klisza
Undercover Spy

|
Wysłany: 2010-05-07, 19:49
|
|
|
| kruk napisał/a: | | ps: pecety są ludźmi.... wbrew pozorom Razz |
Tak wiem o tym ale de facto są to zupełnie inne mutacje tej samej rasy, bardziej zróżnicowane niż gatunki u N-A |
|
|
|
 |
Kiebduj
BIG BIG BASTARD MAN

|
Wysłany: 2010-05-10, 17:28
|
|
|
zaproponowałem to bo moze to prowadzic do głupich sytuacji kiedy np: gram ludzmi (pc lub sheridanem to i tak punkty ida dla ludzi) ludzie nie powalczyli wic na nastepnym gram narnami.
2. Raz na cykl? - obawiam się ze w ostatnim turnieju cyklu nie bedzie już komu wymyślać zasad.
3. A co jak znowu wugrają ludzie np: kurzy ja i zóvik? Kto wtedy bedzie wymyślał? |
|
|
|
 |
greco
Zajechamski

|
Wysłany: 2010-05-10, 17:59
|
|
|
| Następna frakcja pod względem liczby punktów. |
_________________ Supreme Commander of the Asgard Fleet |
|
|
|
 |
Kiebduj
BIG BIG BASTARD MAN

|
Wysłany: 2010-05-10, 18:06
|
|
|
| trochę to smutne i moim zdaniem nie fajne. może chociaż ban na jedną edycję a nie cały cykl. Ale oki. niech będzie skoro tak musi być. |
|
|
|
 |
|
|