|
B5 Która Frakcja jest przegięta? |
| Czy według ciebie jest jakaś przegięta frakcja, która zawsze wygrywa? |
| Drakhowie |
|
18% |
[ 2 ] |
| PsiCorpy |
|
9% |
[ 1 ] |
| Centauri na cieniach |
|
0% |
[ 0 ] |
| Techno-magowie |
|
0% |
[ 0 ] |
| Nie ma frakcji z którą nie da się wygrac. Tylko grać trzeba umieć. |
|
72% |
[ 8 ] |
|
| Głosowań: 11 |
| Wszystkich Głosów: 11 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
Klisza
Undercover Spy

|
Wysłany: 2010-05-18, 00:40
|
|
|
Ja też wierzę i mam nadzieję że zobaczę |
_________________ Ten post jest moją subiektywną opinią w tej chwili mimo chęci zachowania obiektywizmu. Nie może on służyć przeciwko mnie w następnych postach po tym terminie, gdyż zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny. |
|
|
|
 |
Kiebduj
BIG BIG BASTARD MAN

|
Wysłany: 2010-05-18, 11:46
|
|
|
| Klisza napisał/a: | 1. W pierwszej turze nie zrobisz 4 influence - masz tylko 1 postać i jedna akcje nią - max 3 infl w pierwszej turze przy użyciu HoW dorzucisz jeszcze agendę, ale kończy Ci się ręka startowa w tym momencie.
2. Teraz już możesz wystawić kolejną postać ale jest jeden problem - jak wystawisz postać to ciężko będzie z konfliktem i nie wystawisz drugiej agendy A jeżeli zrobłeś to wcześniej Full Moblization podbija Ci koszt wystawienia.
3. Konflikty na dyplomce dające 2 influence wymagają głosowania - NA mogą tylko przełamać remis a takiej sytuacji na stole nie będzie, lub zwycięstwa o 10 co biorąc pod uwagę obecność dyplomki u wszystkich na stole, nawet z Wybrańcami Bogów może być bardzo trudne w początkowej fazie gry
4. Event dający influence - destiny marki nie ma, long term jest drogi, exploracja jest droga i wymaga floty, commerce raiding zagrasz po 4 wygranym konflikcie.
I gdzie to przegięcie u N-A?? |
widzisz klisza.... bo myślisz szablonowo. Generalnie 4 influensu to dość hardkorowa kombinacja. Ponieważ rozmawialismy o tym z Jaro i prawdopodobnie (może chcieć tym grać) to nie będę narazie zdradzał bo na to combo można się łatwo zsajdować.
zapominasz też że ma znaczenie z jaką agendą zaczynasz w grze.
Natomiast 4 influensy w pierwszej turze można zrobić na non alignedach z Palcem w uchu na kilka sposobów..
oto jeden z nich.
Ambasador to ten co zarabia 2 zamiast jedengo.
1 karta (contyngensy) z edgarsem na obrazku (nie pamiętam nazwy) jak zarabiasz to zarabiasz jedno więcej.
2. karta najprostszy w świecie Rapid grouth.
I ze nie zawsze trzeba się rotować aby wprowadzić postać do gry.
Konflikty dające 2 wymagają głosowania? pewny jesteś.
Ach...poniosło mnie.
dobra niewazne. niestety nie działa to combo na PC. wiec kombinuje dalej. |
| Ostatnio zmieniony przez Kiebduj 2010-05-18, 11:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
greco
Zajechamski

|
Wysłany: 2010-05-18, 11:53
|
|
|
| Ten konflikt ro test i daje 1 influencu... |
_________________ Supreme Commander of the Asgard Fleet |
|
|
|
 |
Kiebduj
BIG BIG BASTARD MAN

|
Wysłany: 2010-05-18, 11:57
|
|
|
| terror tactics |
|
|
|
 |
kruk
VOTE FOR CTHULHU

|
Wysłany: 2010-05-18, 11:58
|
|
|
| poza tym chyba multiplikacja nie daje jak to znamy z matematyki "x*2*2" tylko "x*3" coś takiego było w rulsach, ale nigdy mnie to nie interesowało bezpośrednio więc nie pamiętam tej zasady dokładnie, bo i w niej był wyjątek dla jakiejś karty... |
|
|
|
 |
Klisza
Undercover Spy

|
Wysłany: 2010-05-18, 20:01
|
|
|
| Cytat: | Ambasador to ten co zarabia 2 zamiast jedengo.
1 karta (contyngensy) z edgarsem na obrazku (nie pamiętam nazwy) jak zarabiasz to zarabiasz jedno więcej.
2. karta najprostszy w świecie Rapid grouth.
I ze nie zawsze trzeba się rotować aby wprowadzić postać do gry. |
Tak owszem zgadzam się z tym tylko że combos o którym pisałeś wcześniej składa się z większej ilości kart niż może pomieścić ręka startowa, nawet z wystawioną już agendą. tutaj już opisałeś 2 karty trzecią musi być konflikt - gdzie tutaj miejsce na 2 agende lub homeworld??Musisz czekać aż dojdzie, poza tym full mobilization o którym pisałeś wcześniej może być za wolne bo musisz innych o 10 przebić żeby wygrać. |
_________________ Ten post jest moją subiektywną opinią w tej chwili mimo chęci zachowania obiektywizmu. Nie może on służyć przeciwko mnie w następnych postach po tym terminie, gdyż zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny. |
|
|
|
 |
Kiebduj
BIG BIG BASTARD MAN

|
Wysłany: 2010-05-18, 23:11
|
|
|
słuchaj. opowiem ci o tym combo po turnieju.
Uwież mi na słowo. jest i działa
i jeszcze jedno... o full mobilization można wiele powiedziec ale nigdy że jest ZA WOLNE:) |
|
|
|
 |
Klisza
Undercover Spy

|
Wysłany: 2010-05-19, 07:18
|
|
|
| Jak zagrasz tym na turnieju to udowodnię Ci że jest. |
|
|
|
 |
Kiebduj
BIG BIG BASTARD MAN

|
Wysłany: 2010-05-19, 19:06
|
|
|
COG też jest Major a CoG + Full mobilizacja daje rade:)
ale generalenie raczej zagram PC. Więc spór zostanie nierozstrzygnięty |
|
|
|
 |
zmorek
Bats & Butterfly

|
Wysłany: 2010-05-19, 20:26
|
|
|
| Kto powiedział, że CoG jest major? |
_________________ Allow me to google it for you, sire |
|
|
|
 |
Klisza
Undercover Spy

|
Wysłany: 2010-05-19, 21:15
|
|
|
| Kiebduj napisał/a: | COG też jest Major a CoG + Full mobilizacja daje rade:)
ale generalenie raczej zagram PC. Więc spór zostanie nierozstrzygnięty |
Dlatego rzucam wyzwanie - zagraj Full Mobilization na turnieju a udowodnię Ci że jest za wolne. Myślę, że jeżeli się dogadamy to nie będzie problemu (prawda Zmorek??) żebyśmy się spotkali na pierwszy stole w I rundzie tylko będzie trzeba dodać do nas jakiegoś Minbari i Centuari. |
|
|
|
 |
Kiebduj
BIG BIG BASTARD MAN

|
Wysłany: 2010-05-20, 12:20
|
|
|
ok. zagram na Full mobilizacji na pogrywce międzyturniejowej.
Bo na turnieju zalezy mi na grze ludziami.
Pozdrawiam
ach no i oczywiscie full mob na Cog wiec ty musisz zlozyć narnów jesli chcesz ze mna grać. |
|
|
|
 |
Klisza
Undercover Spy

|
Wysłany: 2010-05-20, 22:08
|
|
|
| Rozgrywka międzyturniejowa się nie liczy :p . Na rozgrywkę 4fun składam decka 4fun a nie ciężkie combo turniejowe. |
|
|
|
 |
|
|