Strona Główna Częstochowska Fantastyka
Fantastyczne miejsce w sieci.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
b5 pytanie o zasady.
Autor Wiadomość
Kiebduj 
BIG BIG BASTARD MAN

Wysłany: 2010-05-26, 22:03   

w takim razie gratuluje non alignedą wygranego tego oraz wszystkich kolejnych turniejów:)

hip hip Pakmara

:P

kruk 
VOTE FOR CTHULHU

Wysłany: 2010-05-26, 22:09   

dwie karty szybko rozwiązują ten problem -ISA oraz Declaration of Principles. wszystko zależy od chęci do ich użycia :P

Klisza 
Undercover Spy

Wysłany: 2010-05-26, 22:55   

ISA jest dobra na wszystko :) doceniłem to pierwszy raz nie będąc nią udupiony :]

I mały cytat z wczorajszej rozgrywki :

- ha ha ha wygrałem !!!!! I niech mi nikt nie mówi że się nie da wygrać z ISA :D
- to ile masz powera??
- mam 34 do 23 Kliszy wygrałem !!!!! :lol:
- ale za ISA potrzebujesz + 16 a nie + 10
- :? :cry: qrw.. qrw.. qrw...
Ten post jest moją subiektywną opinią w tej chwili mimo chęci zachowania obiektywizmu. Nie może on służyć przeciwko mnie w następnych postach po tym terminie, gdyż zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.

Jaro 

Wysłany: 2010-05-27, 10:04   

Declaration of Principles nie rozwiązuje problemu - po prostu grając na Chosen of God nie wejdzie się w ISA. Sama ISA podbije warunki zwycięstwa, ale nie będzie aż tak przeszkadzać.

Jeśli Chosen of God nie jest maior agenda, to pojawia się kolejna frakcja, która na tych zasadach, bedzie kończyć grę w okolicach 6-7 tury.

Kiebduj 
BIG BIG BASTARD MAN

Wysłany: 2010-05-27, 16:59   

Klisza ale tak ci cos powiem szczerze. Żółwik nie przyniósł mi you have no power here. JA ich nie sproksowałem.
uwaliłeś mnie isą na 5 tur i to tak ze o matko a przegrałem mają 34 powera tylko dlatego ze skończył mi się deck. Sorry - Nie mów mi że nie da się wygrać militarką z isą (jest trudno ale się da.

a druga kwestia...

miałem o 3 droższe wszystko co zagrywałem a jednak skończyłem na 34 powera czy nadal twierdzisz ze full mobilizacja jest za wolna?

Oczywiście że COG jest 100 razy lepsze od Full mobilizacji. ale to już zupełnie inna historia. (nie zagrasz jej w narnach.)

Klisza 
Undercover Spy

Wysłany: 2010-05-27, 20:50   

Ale deck który złożyłem nie miał w założeniach zablokować Full Mobilization, napisałem złóż to na turniej to Ci udowodnię. Dobiłeś do 34 powera bo wszyscy Cię olali, gdybyś nadal był uważany za zagrożenie to ja w następnych turach wystawiłbym floty 15 i 12 ( ta 12 to 3 tury z rzędu bo mam 3 sztuki) z 1 i 2 Damage Resist - mnie one do niczego nie były potrzebne. 4 takie duże floty sciągają około 10 narneńskich nadal twierdzisz, że miałeś szansę wygrać??
Ten post jest moją subiektywną opinią w tej chwili mimo chęci zachowania obiektywizmu. Nie może on służyć przeciwko mnie w następnych postach po tym terminie, gdyż zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.

kruk 
VOTE FOR CTHULHU

Wysłany: 2010-05-28, 10:52   

Jaro napisał/a:
Declaration of Principles nie rozwiązuje problemu - po prostu grając na Chosen of God nie wejdzie się w ISA. Sama ISA podbije warunki zwycięstwa, ale nie będzie aż tak przeszkadzać.

Jeśli Chosen of God nie jest maior agenda, to pojawia się kolejna frakcja, która na tych zasadach, bedzie kończyć grę w okolicach 6-7 tury.

powiem szczerze - no i niech kończą w takim tempie skoro mają ku temu okazje. jeśli komuś to będzie przeszkadzało to przy kolejnym tworzeniu zasad zwróci na to uwage by nie powtarzać tego co uznaje za błąd.

Klisza 
Undercover Spy

Wysłany: 2010-06-10, 08:21   

W nawiązaniu do wczorajszej debaty na temat Drakh/ISA:

Drakh are opposed to Vorlon Marks in the same way that Rangers are opposed to Shadow Marks.

oraz:

An ISA member, along with all other ISA members of that race, is expelled from the ISA if:
a) he declares war on or starts a war with another ISA member;
b) he enters a state of war with another ISA member because of an event or conflict he played; or
c) he enters a state of war with another ISA member because of an Agenda he controlled.

W związku z czym będąc w ISA i stając się Drakh player nie wypada się z niej.

Klisza 
Undercover Spy

Wysłany: 2010-07-10, 14:01   

W nawiązaniu do ostatniego turnieju:
1. Kamil miał rację jeżeli chodzi o Conscription:

If you have 10 influence and an Agenda that gives +4 power to you and have Conscripted twice getting –2 power when We Are not Impressed is played, you will be at 10 power (influence level). If you have 10 influence and –2 power when We Are Not Impressed is played, you will be at 8 power. You can however, gain power up to the amount of influence you have.

2. Dotarło do mnie dopiero godzinę po turnieju ( trochę późno no ale nic). Chodzi o ostatnią partię z Kurzym i jego LtGB/Search for a Home. Jako Homeworld NA liczy się tylko i wyłącznie Zhabar - ten z 15 M każdy inny NIE JEST liczony jako homeworld do Search for a Home.

kruk 
VOTE FOR CTHULHU

Wysłany: 2010-07-23, 23:06   

Aproval of the grey
Cytat:
You may use this Aftermath on a neutralized Grey Council Member to promote that Character to the Inner Circle. This is an exception to the general ruling that neutralized Characters may not be promoted and is caused by the specific card effect.

tutaj Zmorek miał rację - ale zauważcie to co jest napisane na końcu wyjaśnienia - wyjątek od reguły.

nałożenie postaci
Cytat:
When a Character is replaced, he is not discarded but removed from play. If a card says to act as if a Character had been replaced, the replaced Character is considered removed from the game.

to tak jako ciekawostka

a dla niewiernych Zmorków:
Cytat:
You may replace your Agenda, removing your old Agenda from the game and replacing it with a new Agenda from your hand that you can sponsor.

Odpowiedz do tematu