|
B5 Reaktywacja |
| Autor |
Wiadomość |
zmorek
Bats & Butterfly

|
Wysłany: 2009-11-18, 19:56 B5 Reaktywacja
|
|
|
ZASADY TURNIEJOWE:
1. Minimalna wielkość talii 60 kart
2. Minimum 2 rundy - sugerowane 3
3. Ograniczenie czasowe - 1,5 godz. na rozegranie partii
4. Jeśli gra została przerwana na skutek upływu czasu, partia kończy się automatycznie jak przy Confusion in Chaos
| Kod: | PUNKTACJA:
I II III IV V
12 8 4 1 1
|
za Major Victory +4 pkt.
za Standard Victory +2 pkt.
PONADTO:
Jeśli gra skończyła się na skutek upływu czasu, i przy podliczaniu pkt. wynika, że wygrał
Drakh-faction nie spełniając wymagań swej agendy, bez względu na ilość osób przy stole
dostaje on 8 pkt. (pozostali wg. powyższej tabeli) |
_________________ Allow me to google it for you, sire |
|
|
|
 |
zmorek
Bats & Butterfly

|
Wysłany: 2009-11-18, 19:58
|
|
|
01 XII 2009
LIMITED STRIKE :
Dodatkowe zasady, obowiązujące na turniejach B5 CCG :
1. Żadna Agenda nie daje powera.
2. Nie można grać na home faction ambasador,
3. Dopuszczalni Ambasadorowie to: Narn - G'Kar, Centauri - Mollari, Minbari - Delenn,
Human - Sinclair lub Sheridan.
4. Każdy musi mieć w talii min. 20 pkt. military we flotach, które musi wystawić w czasie gry,
by spełnić warunki zwycięstwa.
5. ISA, Drakh faction, Psi Corps - te frakcje nie mogą brać udziału w turniejach z cyklu
Limited Strike.
6. Nie są dopuszczone ŻADNE karty z dodatków: Wheel of Fire, Psi Corps, Crusade.
7. Gramy na dodatkach: De Luxe, Great War, Shadows, Severed Dreams.
8. Influence Cieni i Vorlonów nie może ulec zmianie w stosunku do startowego.
9. Nie można używać ŻADNYCH kart wymagających lub/i pwrowadzających Shadow
i Vorlon Marków włącznie z Agendami.
10. Doprowadzenie tension do 5 AUTOMATYCZNIE oznacza wejście w stan wojny.
UWAGA
Rasa, która wygra LIMITED STRIKE, będzie mogła zdecydować o dość istotnych rzeczach dotyczących następnego cyklu turniejowego:
1. Dopuszczenie (lub nie) home faction.
2. Zmiana dowolnego startowego tension dotyczącego własnej rasy (zmiana ta będzie
obowiązywała w całym następnym cyklu). |
|
|
|
 |
zmorek
Bats & Butterfly

|
Wysłany: 2009-11-20, 21:02
|
|
|
GREAT WAR :
Dodatkowe zasady, obowiązujące na turniejach B5 CCG :
1. Zmiana startowego tension między Ludźmi a Minbari, wynosi on 1
2. ISA i Drakh faction nie mogą brać udziału w turniejach z cyklu Great War.
3. Home faction nie są dopuszczeni.
Psi Corps nie są dopuszczeni jako human home faction (unrest 2, tension do innych ras - tak jak Human, tension do Human 2)
4. Współczynnik Psi wszystkich postaci jest zmniejszony o połowę (zaokrągloną w górę).
5. W konfliktach Psi, w których mogą być używane inne cechy, liczy się połowa danego
współczynnika (zaokrąglana w górę).
6. Nie są dopuszczone ŻADNE karty z dodatków: Wheel of Fire, Crusade.
7. Doprowadzenie tension do 5 AUTOMATYCZNIE oznacza wejście w stan wojny.
8. Statki Cieni i Vorlonów mogą włączać się do dowolnego konfliktu militarnego bez względu
na jego i własne ograniczenia, ATAKUJĄC jedną ze stron konfliktu (lub obie).
9. Gra na Agendzie z Shadow lub Vorlon markami oznacza reprezentowanie Ras
Starożytnych.
10. Z chwilą, gdy wszyscy gracze przy stole osiągną 10 pkt. influence'u pojawia się
dodatkowa zasada - POINT OF NO RETURN - nie można budować influence'u, jeżeli
spadnie on poniżej 10 pkt.
UWAGA
1. Jeśli w cyklu Great War zwyciężą Rasy Starożytne (Shadows, Vorlon) to w następnym cyklu
turniejów influence Babylonu 5 będzie równy zero i nie będzie mógł wzrosnąć (stacja
zostanie zniszczona). Ponadto można będzie wygrać tylko na Major Victory.
2. Jeśli zwyciężą Rasy Nowożytne to w następnym cyklu turniejów influence Cieni i Vorlonów
będzie równy zero i nie będzie mógł wzrosnąć (rasy te opuszczą galaktykę). Ponadto nie
będzie można używać kart Cieni i Vorlonów (flota, planety, postaci) oraz Loriena. |
|
|
|
 |
Lego
Szotrab Kipank

|
Wysłany: 2009-11-21, 00:26
|
|
|
Ja jeszcze nie wiem co zrobić, nie mogę się pozbierać po wypadnięciu z decka Wushmeshkeshlep Fo. Reszta jest do przeżycia... no może te 4 karty z ręki startowej... i startowa Agenda... |
|
|
|
 |
Kurzymiś
ODYN !!!

|
Wysłany: 2009-11-21, 11:03
|
|
|
hehehe nienie nic tylko hehehe No bo mam na decka fajny pomysl...znaczy moze nie fajny ale hehe
No a poza tym to tak sobie pomyslelismy ze Zmorkiem (znaczy Zmorek prowadzil ja myslalem ), ze fajnie bedzie sobie tak dla odmiany pograc turniejowo...nawet sobie mozna jakies nagrody zafundowac potem (nie wiem np: wycięto. - Agencja do Walki z Alkoholizmem wśród Młodzieży ). Bedzie zajebifajniescie i juz sie doczekac nie moge |
_________________ BLOOD FOR THE BLOOD GOD !!
SKULLS FOR THE SKULLTHRONE !!
(i wisienka na szczycie )

|
|
|
|
 |
zmorek
Bats & Butterfly

|
Wysłany: 2009-11-22, 15:31
|
|
|
Jednak zmieniłem dzisiaj decka na wersję 2.0
...
a potem na wersję 3.0 i to już chyba będzie koniec. |
|
|
|
 |
Klisza
Undercover Spy

|
Wysłany: 2009-11-23, 23:31
|
|
|
| A u mnie tragedia caly deck na Na`farze odpada a z militarki odpada mi az 6 kart co ja zrobie??? |
|
|
|
 |
Lego
Szotrab Kipank

|
Wysłany: 2009-11-23, 23:39
|
|
|
| Pytanie a'la noob: co najlepiej mieć na startowej ręce? Co Wy lubicie mieć, co się sprawdza itp.:) |
|
|
|
 |
kruk
VOTE FOR CTHULHU

|
Wysłany: 2009-11-24, 00:47
|
|
|
| Lego napisał/a: | | Pytanie a'la noob: co najlepiej mieć na startowej ręce? Co Wy lubicie mieć, co się sprawdza itp.:) |
zazwyczaj: ambasador, asystent, agenda i flota |
|
|
|
 |
zmorek
Bats & Butterfly

|
Wysłany: 2009-11-24, 10:45
|
|
|
Jaka flota? Nie rób chłopakowi wody z mózgu |
|
|
|
 |
Lego
Szotrab Kipank

|
Wysłany: 2009-11-24, 15:12
|
|
|
Flota nie jest złym pomysłem, skoro trzeba wystawić te 20 military.
Trochę jestem w kropce, ciężko znaleźć jakieś poradniki teraz - jak macie jakieś stronki to podajcie. Nie wiem jaki układ powinien być postacie-konflikty-eventy itd - podejrzewam, że 1/3 to postacie by były... A ile konfliktów?
Czy agenda obniżająca ilość powera potrzebnego do zakończenia też się nie liczy? |
|
|
|
 |
kruk
VOTE FOR CTHULHU

|
Wysłany: 2009-11-24, 17:42
|
|
|
przyznaj sie najpierw jaką rase sobie wybrałeś |
|
|
|
 |
Lego
Szotrab Kipank

|
Wysłany: 2009-11-24, 18:13
|
|
|
Mam Non-Aligned, wcześniej grałem talią złożoną przez Jacka - teraz próbuję sam coś wykombinować, ale mi średnio idzie.
Wybrałem na razie Fulcrum of Power na startową agendę, obniża koszt wystawiania postaci o 1 i daje dodatkowy influence za różne rasy w Inner Circle - powera i tak by nie dawała żadna, a ta ma taki bonus że śmiech, ale chyba się nada. Poprzednia startowa (Rule by the masses) była genialna ale cóż... na razie musi być coś innego
Potem pewnie Chosen of God, bo daje niezłego kopa. Mam nadzieję, że znacie te karty bo mi się nie chce wszystkich opisywać
Może jakąś militarkę na tym złożę, bo to by ułatwiło wystawienie tych 20 M a przynajmniej nie zajmowałyby bez sensu miejsca w decku. |
|
|
|
 |
Klisza
Undercover Spy

|
Wysłany: 2009-11-24, 19:20
|
|
|
Co do Militarki to od razu lojalnie ostrzegam:
1. Musisz miec (prawie) komplet konfliktow - Border Raid, Limited Strike, Show The Colors, Gunboat Diplomacy i Agende do militarek jezeli tego nie masz to sobie zwyczajnie odpusc
2. Jedyna Alternatywa dla punktu 1 jest posiadanie Agendy War Footing ale troche Ci zajmie zanim podbijesz tension ( chyba ze mary ann cramer na rece startowej)
3.Na decku 60 kart zmiesci Ci sie bardzo mało combosow a samymi flotami ciezko jest wygrac poza tym inna militarka strasznie Cie udupia
4. Militarka to nie Dyplomacja i wbrew pozorom gra sie tym o wiele trudniej wiec przemysl dobrze czy bedziesz mial na tyle silna militarke zeby przeskoczyc nia stół - każdy bedzie miał minimum 20 M we flotach, ktore nie beda im potrzebne wiec beda sie radosnie rozbijac o Twoje floty a naprawa tania nie jest.
5. Wreszcie najwiekszy ból mianowice mało postaci - na 60 kart zmiesci Ci sie ich baaaaaaaaaaardzo mało czy jestes w stanie odeprzec flotami 2 x konflikt dyplomatyczny i 1 x intrygancki w tej samej turze?? ewentualnie wyjsc na plus dzieki swojemu konfliktowi?? Bo ja szczerze watpie.
Sam mam te same problemy bo zmóżdżam się nad deckiem, chyba jednak Łowcy Głów wyruszą do akcji :] |
|
|
|
 |
kruk
VOTE FOR CTHULHU

|
Wysłany: 2009-11-24, 19:24
|
|
|
| Klisza napisał/a: | | Łowcy Głów wyruszą do akcji :] |