Strona Główna Częstochowska Fantastyka
Fantastyczne miejsce w sieci.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Bitwy Westeros
Autor Wiadomość
Jacek_PL 
Orkz Warboss

Wysłany: 2011-08-10, 15:10   Bitwy Westeros

Tak mnie ostatnio naszło na jakieś gry z figurkami, a że do bitwaniaków ciężko znaleźć oponentów to pomyślałem o czymś "łatwiejszym" czyli o planszówkach ala bitewniak. Waham się pomiędzy dwoma tytułami Dust Tactics i Bitwy Westeros. Pierwszy tytuł ma kilka wad, między innymi fajne figurki, które aż proszą się o pomalowanie. Jednak najistotniejszą jest fakt, że podstawka nie wygląda na taką w którą można by grać do upadłego i że potrzeba dokupienia dodatków może się pojawić bardzo szybko. W Bitwach Westeros też jest sporo dodatków (a będzie jeszcze więcej :) ), ale one nie wydają się tak mocno potrzebne do rozbudowy gry. Figurki ze względu na skalę nie wydają się krzyczeć "pomaluj nas", a i malowanie mogło by być prostsze bo mimo wszystko to jednak proste figurki są. Tak więc zastanawiam się czy znalazłyby się jakieś osoby jedna lub więcej które by były skłonne tą grę nabyć na spółkę ? Cena podstawki to ok 200-220zł, dodatki to wydatek ok 90zł i ewentualnie jedyny dodatek must have to Sztandary (35-40zł) ale nawet on nie jest potrzebny na starcie.

A może ktoś ma i mógłby pożyczyć na jeden wieczór ?

Jacek_PL 
Orkz Warboss

Wysłany: 2011-08-24, 13:45   

To co nikt się nie zdecyduje ? W Empiku jest promocja podstawki za 190zł :mrgreen:

Jacek_PL 
Orkz Warboss

Wysłany: 2012-04-19, 09:31   

W końcu FFG zapowiedziało dodatek z nową armią, teraz poza Lannisterami i Starkami będzie można pokierować również armią Baratheonów. Swoją drogą muszę zobaczyć jak działał dodatek z armią lorda Błyskawicy, bo przecież według książki nie byli sojusznikami ani Winterfell ani Casterly Rock.

TERF 

Wysłany: 2012-04-23, 16:14   

dopiero teraz oblukalem temacik
ja bylbym chetny

JesseBlue 

Wysłany: 2012-04-24, 09:09   

No ja oczywiście też, tak jak już ostatnio wspominałem :-)

TERF 

Wysłany: 2012-04-25, 14:37   

ok złozyłem zamówienie na tą gierke wiec bede mógł wypożycząć w ramach potrzeb. Najpierw podstawka plus sztandary.

Znacie kogoś kto ładnie maluje figurki? Oczywiście zapłace. ;)

JużNazgul 
kiedyś Nazgulik

Wysłany: 2012-04-25, 17:30   

Słyszałem, że Marta zna kogoś :P

Niewola?

Jacek_PL 
Orkz Warboss

Wysłany: 2012-04-25, 23:40   

Odnoszę dziwne wrażenie, że zamiast trzech chętnych jest znowu dwóch ;)

TERF 

Wysłany: 2012-04-26, 09:14   

ja zakupielm bo od dawna chodzi za mna ta gra lecz nie wiedzialem czy bedzie z kim w nia grac bo w czestochowkim kregu planszówkowiczów jest mały entuzjazm na gry "strategiczno wojenne" ;( - przynajmniej jest takie moje wrazenie.

Wiec Jacku_PL możemy sie dogadać w prosty sposób z czego orientuje się to ładnie malujesz figurki, a koszt tego zrobienia i czas tez kosztuje(moze i nawet wiecej niz gra wiec to jeszcze kwestia otwarta) wiec mozemy wowczas przyjac ze to wspolna gra i np przez 2 tygodnie ty ja masz i na odwrot lub jak tam byschcial ;)

Przykłady na BBG

A o to kilka wybranych:

Jacek_PL 
Orkz Warboss

Wysłany: 2012-04-27, 11:37   

Jakoś tak szybko "uciekłeś" w czwartek TERF i nie zdążyłem pogadać z Tobą więc napiszę to tutaj. Nie jestem może najgorszym malarzem, ale na pewno bardzo powolnym i malowania takiego stada figurek, nawet w tej skali, to po prostu dla mnie mordęga więc na razie podziękuję za tą propozycję. Mam za to kontrpropozycję, może przyjmiesz nas do grona "posiadaczy" jak nabędziemy dodatki ? Oczywiście pisząc o posiadaczach miałem na myśli możliwość pożyczenia gry, a nie jakieś tajne stowarzyszenie akcjonariuszy :smile: Tak jeszcze w kwestii formalnej zamówiłeś (lub już masz) wersję polską czy angielską ?

JesseBlue 

Wysłany: 2012-04-27, 12:53   

Nie zapomnijcie o mnie, jak już rozdzielacie udziały ;-)

TERF 

Wysłany: 2012-04-27, 13:26   

zamowilem wersje PL bo latwiej do gry wowczas namowic mi znajomych, a nie zawsze oni wladaja angielskim.

Hmm... nawet i bez waszych dodatkow jestem wstanie pozyczyc gierke bo badzmy szczezy caly czas grac w nia nie bede i wy rowniez bo jest wiele gier.

Co do twojej propozycji mysle poczekajmy moze z dodatkami. Gierka bedzie u mnie w pon. WIec przez weekend majowy sprobuje troche potestowac (choc czasu bedzie niewiele) lecz np w czwartek (10 maja lub jakis inny dzien) zabiore ja do czewy abyscie mogli potestowac z Jassem i po tym ustalimy czy wogule warto w gierke wiecej inwestowac.

Chyba taka opcja na ten momet jest najbardziej korzystna dla wszystkich.

PS przepraszam ze ucieklem lecz czasu nie mialem bo bylem na spacerze z dziewczyna i wpadlem wylacznie spytac o AGoT i poznac cie Jacku, abym wiedział na przyszłość jak cię szukać ;) (hehehe)

TERF 

Wysłany: 2012-05-12, 16:11   

odswierzam temat jestem juz po paru partiach podstawowych i moge powiedziec ze gra mi sie podoba choc ma spora losowosc. Jak chcecie poznac gierke to piszcie gdzie i kiedy.

Jesli chodzi o Belga to minimum potrzebny duzy stół choć wolałbym jakies wieksze stoły dla wygody działania.

Odpowiedz do tematu