Strona Główna Częstochowska Fantastyka
Fantastyczne miejsce w sieci.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
D&D Miniatures
Autor Wiadomość
Carlos 
Ojciec Dyrektor

Wysłany: 2007-03-03, 18:46   D&D Miniatures

Witam

Chcia?bym przedstawi? wam znakomita gre figurkow? od Wizards?w. A mianowicie Dungeons & Dragons Miniatures.

Co to jest ?

Jest to gra czerpi?ca ze znanych setting?w dedek?w, Forgoten Realms, Eberron, Ravenloft, Greyhawk, Dragonlance. Gracze staj? naprzeciw siebie prowadz?c „dru?yny bojowe” I d???c do zwyci?stwa poprzez eliminacje dru?yny przeciwnika lub zdobycie odpowiedniej ilo?ci punkt?w zwyci?stwa. Co do DB to mamy podzia? wzgl?dem charakteru na LG, CG, LE, CE.

Generalnie gra ta zdobywa coraz wi?ksz? popularno?? na ?wiecie jak i w polsce. B?d?c ?wietn? gr? lub dodatkiem do RPG.

Koszta to 45 pln za buster z 8 figurkami 1 rar 2 unc 5 common?w czy jako? tak :mrgreen:
Coraz wi?cej figurek mo?na kupi? na allegro.

Proponuje zobaczy?:
Oficjalna strona
Raczkuj?ce polskie forum

Je?eli chce kto? to zobaczyc w realu to wystarczy sie ze mn? um?wi? :twisted:

Toshiro 
Good Person

Wysłany: 2007-03-03, 20:48   

Co mnie zawsze zniech?ca?o do wej?cia D&DM to paskudny wygl?d figurek :?

Ale je?eli masz Halfling Rangera na zbyciu to ja poprosz?, wygl?da centralnie jak jedna z moich postaci ;) .

greco 
Zajechamski

Wysłany: 2007-03-03, 20:58   Re: D&D Miniatures

Carlos napisał/a:
(...)

Je?eli chce kto? to zobaczyc w realu to wystarczy sie ze mn? um?wi? :twisted:

To zabrzmia?o dziwnie :twisted:

Jacek_PL 
Orkz Warboss

Wysłany: 2007-03-03, 21:03   

Toshiro napisał/a:
Co mnie zawsze zniech?ca?o do wej?cia D&DM to paskudny wygl?d figurek :?

Miliard chi?czyk?w przecie? nie b?dzie si? stara? :) a tak serio no trudno uzyska? dobry efekt przy takiej mas?wce. Za to na plus (przynajmniej dla mnie jest to, ?e figurki s? pomalowane.

A teraz taka drobna uwaga, to chyba nie do ko?ca jest bitewniak, raczej taka plansz?wka - co oczywi?cie nie uchybia grze. Ja te? nad t? gr? rozmy?la?em ale raczej w konwencji Star Wars :)

Carlos 
Ojciec Dyrektor

Wysłany: 2007-03-04, 17:40   

greco, Tak mia?o by? :lol:

Toshiro, Wygl?d fakt niekiedy blee. Ale generalnie figurki nie s? a? takie z?e oczywi?cie nie ma co por?wnywa? do WFB 8) Ale jednak dostajesz produkto pomalowany i gotowy do u?ycia.

Jacek_PL, Czy to bitewniak czy plansz?wka, hmm ci??ko rozru?ni? mo?e bitewna plansz?wka lub jak to jest lansowane "Gra figurkowa"? Nie wiem obstawia? bym to trzecie. Ale ten dzia? pasowa? najbardziej.

Jacek_PL 
Orkz Warboss

Wysłany: 2007-03-04, 18:43   

Carlos napisał/a:
Czy to bitewniak czy plansz?wka, hmm ci??ko rozru?ni? mo?e bitewna plansz?wka lub jak to jest lansowane "Gra figurkowa"? Nie wiem obstawia? bym to trzecie. Ale ten dzia? pasowa? najbardziej.

Dzia? akurat si? zgadza. Pirates od Spanish Main te? nie s? gr? bitewn?, chocia? w mojej opinii s? akurat bli?sze bitewniakom ni? D&D Minis. Zreszt? chcia?em zwr?ci? uwag? tylko na fakt, ?e istnieje tutaj co? takiego jak plansza z kwadratow? siatk? (chyba tak si? to nazywa). Termin gra figurkowa chyba jak najbardziej pasuje do tej pozycji :) Dla mnie osobi?cie jest jedna bardzo du?a wada tej gry, a mianowicie losowe pakowanie figurek. Mo?e przy D&D nie ma to a? tak wielkiego znaczenia, ale odstraszy?o mnie to od zakupu Star Wars Miniatures (szczeg?lnie pakowanie figurek z r??nych "okres?w" do jednego dodatku)

Carlos 
Ojciec Dyrektor

Wysłany: 2007-03-04, 21:44   

Istnieje jedna du?a siatka na kt?ra nak?adane s? obszary, komnaty itd... Dost?pna w starterach. Lub zestawy "Fantastyczne lokacje" zawierajace 2 dwustronne mapy, koszt 15 pln.

Losowo?? no fakt wkurza ale to jest komercha od Wizards?w. :mrgreen: Wychodz? z za?o?enia ?e co dobre w Magicu bedzie dobre wsz?dzie. Ale nie narzekam mam takie s?awy jak Hook Horror 8)
Dodatkowo wspomne ?e na wakacje planowane jest wydanie scenario-packa z "Kryszta?owego Reliktu" A mianowicie 3 figurki: Drizzt (nowa poza) Wulfgar i... Icingdeath. Do tego plansza i jakas pewnie g?wniana ksi??eczka.

Carlos 
Ojciec Dyrektor

Wysłany: 2007-03-11, 19:17   

A może jest ktoś chętny na małą partyjke ? :twisted:

Jacek_PL 
Orkz Warboss

Wysłany: 2007-03-11, 19:34   

Carlos napisał/a:
A może jest ktoś chętny na małą partyjke ? :twisted:

Ja w sumie może i bym zobaczył, tylko sam już nie wiem kiedy bo Star Trek, bo X-Files, bo planszówki itd :) Może w jakąś sobotę ? Tak na marginesie mam mapę (no może nie dokładnie ja :) ) z jaskinią smoka.

Carlos 
Ojciec Dyrektor

Wysłany: 2007-03-12, 06:12   

Może być nawet ta sobota. Tylko jakos tak wczesniej :)

Rashkel 

Wysłany: 2007-05-19, 12:38   

Jakiś czas temu mialem okazję zakupić oba zestawy fantastycznych lokacji. Gdyby kiedyś była możliwość zagrania w bitewne DD'ki, to chętnie bym spróbował.

Odpowiedz do tematu