Strona Główna Częstochowska Fantastyka
Fantastyczne miejsce w sieci.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
ELDER RACE'S WAR
Autor Wiadomość
kruk 
VOTE FOR CTHULHU

Wysłany: 2010-08-14, 21:46   ELDER RACE'S WAR

1. bez crusade i Wheel of Fire (nie te czasy);
2. z vorlonami - nieoficjalny, fanowski dodatek;
3. bez crusade pile: enigma;
4. Obey & Serv - dodatkowa karta - odpowiednik power play dla vorlonów tylko zamiast unrestu to minus do poweru;
5. wykluczenie kart z dodatku vorlonów do natychmiastowego kończenia konfliktów;
6. nie można deklarować zwycięstwwa nie opowiadając się po którejś ze stron - czyli trzeba mieć minimum 1 markę starych ras;
7. dodatkowy punkt dla minbari i centauri za zwycięstwo mając markę przeciwnej strony (minbari - cienie i centauri - vorloni);
8. zwycięstwo na major agendzie tylko podczas shadow war w innych przypadkach jest to zwykłe zwycięstwo.
9. Elder Race`s Triumph - Jeżeli podczas sprawdzania warunków zwycięstwa, Cienie lub Vorloni mają conajmniej 50 influensu i jeden z nich jest wyższy, wtedy jeden gracz z najwyższą ilością marek danej rasy uzyskuje Major Victory.
10. No compromises - Floty Vorlońskie i postacie z Vorlon markami, nie mogą popierać opozowalnych konfliktów zainicjowanych przez frakcję z Shadow markami i odwrotnie.
11. Postać lub flota z Vorlon Marka nie może popierać lub opozować konfliktu jeżeli jest tam nieznautralizowany partycypant z Shadow Marka i odwrotnie.
12. Kiedy B5 dobije do 20 pkt influensu, warunki zwycięstwa NIE SPADAJĄ DO ZERA.
( pisząc inaczej ta zasada z instrukcji nie działa : If Babylon 5 has an Influence Rating of 20 or more at the end of a turn - and one
player eligible to win a standard victory is leading in Power - then that player wins.)

Kiebduj 
BIG BIG BASTARD MAN

Wysłany: 2010-08-19, 13:18   

jakiś link do tego dodatku vorlon ?

Klisza 
Undercover Spy

Wysłany: 2010-09-13, 23:32   

dodatkowe zasady: ( dotyczą w zasadzie reguł które były napisane na kartach ale doszliśmy do wniosku, że będą miały działanie permanentne biorąc pod uwagę charakter turnieju)

9. Elder Race`s Triumph - Jeżeli podczas sprawdzania warunków zwycięstwa, Cienie lub Vorloni mają conajmniej 50 influensu i jeden z nich jest wyższy, wtedy jeden gracz z najwyższą ilością marek danej rasy uzyskuje Major Victory.

10. No compromises - Floty Vorlońskie i postacie z Vorlon markami, nie mogą popierać opozowalnych konfliktów zainicjowanych przez frakcję z Shadow markami i odwrotnie.

11. Postać lub flota z Vorlon Marka nie może popierać lub opozować konfliktu jeżeli jest tam nieznautralizowany partycypant z Shadow Marka i odwrotnie.

Możecie zacząć wpisywać komentarze.
Zastrzegamy sobie prawo nie brania pod uwagę postów wpisanych poniżej 8)
Ten post jest moją subiektywną opinią w tej chwili mimo chęci zachowania obiektywizmu. Nie może on służyć przeciwko mnie w następnych postach po tym terminie, gdyż zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.

Kurzymiś 
ODYN !!!

Wysłany: 2010-09-19, 10:35   

no ja nie wiem.. drukowanie kart mi sie jakos nie widzi, poza tym bonus w postaci pkt tylko dla minbari i centauri.. i to drukowanie kart..i znowu bez crusa..i karty bym musial wydrukowac jakies :twisted:

(i wisienka na szczycie :P )

kruk 
VOTE FOR CTHULHU

Wysłany: 2010-09-19, 11:26   

myślałem troche o tych kartach i doszedłem do wniosku, że skoro i tak sie nie wydrukuje ich w pełnej zgodności z oryginalnymi kartami to można by zrobić w ten deseń, że drukujesz sobie tylko jeden komplet kart, albo tylko te których używasz a w koszulkach, na kartach umieszczasz nazwy - tak żeby były widoczne, wyraźne i nie do podmienienia w zależności od potrzeb ;)

Kurzymiś 
ODYN !!!

Wysłany: 2010-09-19, 12:07   

to bym mial wrazenie ze gram proxami..w B5 :shock: ..masakra :?

zmorek 
Bats & Butterfly

Wysłany: 2010-09-19, 12:29   

Cóż - przyznam, że z punktu widzenia centauri to mogę złożyć decki, którymi grałem już dziesiątki razy. Dlatego nie ma we mnie entuzjazmu do tych zasad (zupełnie inaczej niz z zasadami wymyślonymi przez zuvika, kiebduja i kurzymisia)

kruk 
VOTE FOR CTHULHU

Wysłany: 2010-09-19, 13:22   

nikt cie nie zmusi do grania czymkolwiek innym niż to do czego sie przyzwyczaiłeś. ilosć możliwości z tym dodatkiem sie zwiększyła.

Klisza 
Undercover Spy

Wysłany: 2010-09-19, 22:19   

zmorek napisał/a:
Cóż - przyznam, że z punktu widzenia centauri to mogę złożyć decki, którymi grałem już dziesiątki razy. Dlatego nie ma we mnie entuzjazmu do tych zasad (zupełnie inaczej niz z zasadami wymyślonymi przez zuvika, kiebduja i kurzymisia)

Ty moze zlozysz to samo, ale inni beda mieli co innego w zwiazku z czym rozgrywka bedzie unikalna. Wchodzą do gry motywy których wcześniej nie było nigdy np. Mu `Tai.

Zapomniałem ostatnio dodać jeszcze jednego punktu do zasad:

12. Kiedy B5 dobije do 20 pkt influensu, warunki zwycięstwa NIE SPADAJĄ DO ZERA.
( pisząc inaczej ta zasada z instrukcji nie działa : If Babylon 5 has an Influence Rating of 20 or more at the end of a turn - and one
player eligible to win a standard victory is leading in Power - then that player wins.)
Ten post jest moją subiektywną opinią w tej chwili mimo chęci zachowania obiektywizmu. Nie może on służyć przeciwko mnie w następnych postach po tym terminie, gdyż zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.

Kiebduj 
BIG BIG BASTARD MAN

Wysłany: 2010-09-27, 11:41   

kurde bez przesady druk kosztuje jakies 10 gr. natomiast jak dla mnie karty z vorlonaa do decku nie wchodzą. no i strasznie zamotane te zasady.

jak dla mnie nie ma znaczenia bo i tak nie będę grał ani cieniami ani vorlonami.

Po prostu klepnijcie je. zagramy jeden turniej i uwalimy jak będą kiepskie.

tylko po co te dwie zasady

7. dodatkowy punkt dla minbari i centauri za zwycięstwo mając markę przeciwnej strony (minbari - cienie i centauri - vorloni);
8. zwycięstwo na major agendzie tylko podczas shadow war w innych przypadkach jest to zwykłe zwycięstwo.

zmorek 
Bats & Butterfly

Wysłany: 2010-09-27, 17:12   

Zasady (chyba ostateczne) w pierwszym poście.
Rozpoczynam etap - dogadywanie terminu.

kruk 
VOTE FOR CTHULHU

Wysłany: 2010-09-27, 17:30   

Cytat:
tylko po co te dwie zasady

bo taką mieliśmy fantazję. chyba wystarczy.

Kurzymiś 
ODYN !!!

Wysłany: 2010-09-28, 18:12   

kiebduj a 6pkt zasad czytales :?:

Kiebduj napisał/a:
jak dla mnie nie ma znaczenia bo i tak nie będę grał ani cieniami ani vorlonami.

kruk napisał/a:
6. nie można deklarować zwycięstwwa nie opowiadając się po którejś ze stron - czyli trzeba mieć minimum 1 markę starych ras;

:mrgreen: :mrgreen: :pifo:

kruk 
VOTE FOR CTHULHU

Wysłany: 2010-09-28, 20:09   

och Kurzyś... musiałeś to pisać :?:
mina Kiebduja byłaby bezcenna :D

Kurzymiś 
ODYN !!!

Wysłany: 2010-09-28, 21:32   

no fakt..zjeb..em :(