|
Galeria figurek |
| Autor |
Wiadomość |
Loboba

|
Wysłany: 2011-09-20, 11:48 Galeria figurek
|
|
|
Ostatnio skończyłem malować rydwan Wysokich Elfów i chciałem się nim pochwalić co prawda lipny nie zrobiony do końca ale jest ok
http://img189.imageshack....djcie0070ev.jpg
http://img856.imageshack....zdjcie0065g.jpg
Jako skałki użyłem płaskiego korka, który kupowałem z Gen. Szrama do tego piasek z piaskownicy no i jakoś poszło tylko teraz mam problem z transportem modelu do grania
Proszę o oceny i wrzucanie własnych fotek, które nie są jakieś super ale własne ;P
A zdjęcia są robione komórką bo niczym innym na razie nie mogę więc sorka za jakość.
Myślę że tutaj będzie lepsze miejsce na ten temat. Jacek_PL |
| Ostatnio zmieniony przez Jacek_PL 2011-09-20, 12:23, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Jacek_PL
Orkz Warboss

|
Wysłany: 2011-09-20, 12:29
|
|
|
Ja mam tylko jedną uwagę, postaraj się o coś lepszego do robienia zdjęć bo praktycznie niewiele widać na tym zdjęciu. Mam wrażenie, że jest to tak mniej więcej w połowie pomalowany model, ale ze względu na jakość zdjęcia jest to chyba tylko wrażenie. Co do podstawki, to akurat co jak co ale rydwan jadący po takich skałach jest dla mnie mocno naciągany, ale to przecież gra gdzie są smoki więc można darować takie kiksy |
_________________ Moje planszówki |
|
|
|
 |
Linfiriel
Bats and Butterfly

|
Wysłany: 2011-09-20, 12:52
|
|
|
Naprawdę nie powinieneś pokazywać takich fotek. Naraża Cię to niepotrzebnie na złośliwości. Podeślij wyraźne zdjęcia Nie z telefonu. |
_________________ *Gra bardzo popularna wśród bogów, półbogów, demonów i innych nadprzyrodzonych istot, które lubią pytania w stylu "O Co W Tym Wszystkim Chodzi?" i "Do Czego To Dojdzie?" |
|
|
|
 |
templar79
upgrade Gandalfa

|
Wysłany: 2011-09-21, 08:30
|
|
|
czepiacie się gazeta złapała dobrą ostrość, pilot zresztą też |
|
|
|
 |
zmorek
Bats & Butterfly

|
Wysłany: 2011-09-21, 14:11
|
|
|
Jeśli masz jeszcze tą gazetę, to chętnie przeczytałbym artykuł o niegrzecznym aniołku... |
_________________ Allow me to google it for you, sire |
|
|
|
 |
Jacek_PL
Orkz Warboss

|
Wysłany: 2011-09-21, 14:15
|
|
|
Jeszcze chwila i nożyce pójdą w ruch
A może Loboba spróbuj zrobić zdjęcia z większego dystansu, może detali nie będzie bardzo widać ale za to będzie łatwiej ocenić całokształt pracy. |
|
|
|
 |
Loboba

|
|
|
|
 |
Jacek_PL
Orkz Warboss

|
Wysłany: 2011-09-21, 19:09
|
|
|
Od razu lepiej Nie znam się zbyt dobrze na malowaniu więc takie mocno amatorskie uwagi: mało widoczne jest cieniowanie / rozjaśnianie, podstawka jest taka pustawa (chyba że jest jeszcze niedokończona ?), kolor sierści lwów zlewa się z kolorem rydwanu - generalnie oba te obiekty wyglądają dosyć naturalnie, ale jakoś mi się zlewają |
|
|
|
 |
Loboba

|
|
|
|
 |
Lego
Szotrab Kipank

|
|
|
|
 |
Linfiriel
Bats and Butterfly

|
Wysłany: 2011-09-26, 23:41
|
|
|
Pomalowałeś to uczciwie, dokładnie. Troszkę, jakby to ująć, zbyt uczciwie; tzn. kolorom brakuje życia. Dla mnie ideałem są figurki na stronie Games Workshop, tam jak patrzysz na rydwan to widzisz rydwan, a nie figurkę rydwanu. Technicznie to wiąże się z tym, że możesz zrobić więcej walorów w obrębie jednego koloru, dodać trochę kontrastu, żeby przechodził z ciepłego odcienia w zimny. A poza tym kółka są idealnie czyste, sztandar tak samo, co usztywnia bardzo tą figurkę - ścioraj je troszeczkę i będzie super |
|
|
|
 |
miksan

|
Wysłany: 2011-09-27, 15:15
|
|
|
Devlan Mud na Lewka pociapać i zrobić dry brusha i lewki będą miodne :3
Tak przy okazji to jak na pierwsze malowanie to dawno nie widziałem tak "czystej" pierwszej figurki.
Co do swoich malowań to jak będę miał chwile to cyknę jakieś foty i wrzucę . |
|
|
|
 |
Loboba

|
Wysłany: 2011-09-28, 21:37
|
|
|
Dzięki Miksan nie umiem i nie chce mi się cieniować ale może z czasem się nauczę na razie przeraża mnie ilość rzeczy które mam do pomalowania a kolory podczas bitwy naprawdę dużo dają
Ze względu na to że nie mamy żadnych atrap modeli do terenu stworzyłem ostatnio wzgórze bo zazwyczaj robiła za niego książka nie jest zbyt super bo lepsze by było z styropianu wygładzone gorącym nożem ale starałem się i stworzyłem z tego co miałem zamiast trawki użyłem farby zielonej a szara robi za skały
http://desmond.imageshack....jpg&res=medium
http://desmond.imageshack....jpg&res=medium
Ten czarny i widoczny korek jest już zamalowany akurat zauważyłem po zrobieniu zdjęcia
Teraz przydałby się las ale zbytnio nie mam pojęcia z czego chyba że z styropianu |
|
|
|
 |
Linfiriel
Bats and Butterfly

|
Wysłany: 2011-09-29, 13:18
|
|
|
| Drzewa wyglądają dobrze zrobiony tak, że z drutu robisz stelaż (najlepiej popatrz na jakieś konkretne drzewo, żeby nie wyglądał jak miotła), a na gałęzie kładziesz kawałek takiej tkaniny zmechaconej, czasem są takie narzuty. No i potem na całość podkład i malowanie. Potem można oczywiście dodawać szczegóły, jak mech, itp. Ja czasami używałam naturalnych materiałów, np. grzybów, kawałków patyków, itd., ale muszą być dobrze wyschnięte i spreparowane, bo inaczej z czasem się rozsypią. A zamiast korka albo styropianu lepiej używać pianki poliuretanowej; łatwo się ją tnie, jest trwała i lepiej wygląda. |
_________________ *Gra bardzo popularna wśród bogów, półbogów, demonów i innych nadprzyrodzonych istot, które lubią pytania w stylu "O Co W Tym Wszystkim Chodzi?" i "Do Czego To Dojdzie?" |
|
|
|
 |
Linfiriel
Bats and Butterfly

|
|
|
|
 |
|