Strona Główna Częstochowska Fantastyka
Fantastyczne miejsce w sieci.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: zmorek
2011-06-17, 23:51
Game of Thrones LCG
Autor Wiadomość
JużNazgul 
kiedyś Nazgulik

Wysłany: 2011-06-15, 11:14   

Mi się wydaje to działa za każdym razem jak tylko jest jakiś power na characterach. Znaczy, że przenosisz i swój i przeciwników, wedle swojego widzi mi się :]

Jacek_PL 
Orkz Warboss

Wysłany: 2011-06-15, 12:36   

Można to użyć tylko raz na turę, bo
Cytat:
(2.4) Responses Per Trigger
If a response or passive ability is triggered, the effect can only occur once per trigger.

Poza tym wszyscy gracze odkrywają ploty w jednym momencie
Cytat:
Plot Phase, Step 1: Choose and Reveal Plot Cards
Each player simultaneously chooses and reveals one plot card from his plot deck.

JużNazgul 
kiedyś Nazgulik

Wysłany: 2011-06-15, 13:08   

W takim wypadku wszelkich wątpliwości mogli usunąć pisząc na karcie zamiast:

Cytat:
Response: After an opponent reveals a plot card, move 1 power from a character in play to its controller's House card.

to:

Cytat:
Response: After an opponentS reveals a plot card, move 1 power from a character in play to its controller's House card.

Brak jednej literki, a już pojawiają się problemy :)

Jacek_PL 
Orkz Warboss

Wysłany: 2011-06-15, 13:20   

W takich grach o błędy bardzo łatwo, zresztą nie wiadomo czy to nie jest jeszcze przedruk karty z czasów CCG, wtedy częściej się grało 1 vs 1.

Tak na marginesie wczorajszej rozgrywki, to Karol był ostatni ponieważ w zasadach turniejowych pozostałe miejsca określa się nie na podstawie posiadanego poweru tylko tego którego brakuje do zwycięstwa, a ponieważ Karol oberwał kartą od Kwasa to musiał uzbierać 17 POW, a my tylko 15 POW, więc nam brakowało 9 do zwycięstwa, a Karolowi 11.

DiaSan 
Agnieszka i Karol

Wysłany: 2011-06-15, 14:34   

Czyli wszelkie znaki na niebie i ziemi mówią, że przez Eastwatch-by-the-Sea w fazie plotów można przesunąć tylko 1 power na kartę domu. Ale ten response można jeszcze chyba odpalić jeżeli zmiana plotu nastąpiła w dalszej części gry np. z Margaery Tyrell ?

Cytat:
Tak na marginesie wczorajszej rozgrywki, to Karol był ostatni (...)

Więc tym razem, pomimo zgadywania jak rozwiązać ten remis, wszystko odbyło się zgodnie z zasadami - byłem ostatni i jako ostatni wybierałem karty ... :(

Jacek_PL 
Orkz Warboss

Wysłany: 2011-06-15, 16:41   

DiaSan napisał/a:
Czyli wszelkie znaki na niebie i ziemi mówią, że przez Eastwatch-by-the-Sea w fazie plotów można przesunąć tylko 1 power na kartę domu. Ale ten response można jeszcze chyba odpalić jeżeli zmiana plotu nastąpiła w dalszej części gry np. z Margaery Tyrell ?

Tak, a jak by jeszcze ktoś zmienił plota z Brana to by można nawet przesunąć trzy powery w turze.

DiaSan 
Agnieszka i Karol

Wysłany: 2011-06-15, 20:05   

Jacku może przy okazji tego postu jednak zrobimy odrębny dział na temat AGoT ?

Z zakupem następnego ChP czekamy na razie do lipca (taka była propozycja ze strony Jacka, którą również popieram). Jednak proponuję aby już powoli zastanawiać się co wybierzemy w następnej kolejności, ponieważ w Częstochowskim Bardzie został tylko Illyrio's Gift z cyklu Brotherhood Without Banners. Jesse'go to bardzo cieszy (zresztą mnie również, bo są tam ciekawe karty z traits "Brotherhood" i korci mnie co by na Bractwie jako alternatywie Night Watch/Wilding/Clans/Asshai zbudować talię co bardzo pasowało by do Jeleni), ale może tak jak również zaproponował Jacek, dokompletujemy cykl Defenders of the North zanim zaczniemy skakać po innych ChP. Pewnie trzeba będzie poczekać aż Bard ściągnie wybrany(e) przez nas ChP do Częstochowy, więc stąd moja propozycja bo do początku lipca już tylko 2 tygodnie :D

Z cyklu Defenders of the North pozostają nam do wyboru 4 ChP:

Dostępne od ręki w internetowym sklepie Barda są Beyond the Wall i Wolves of the North. Na dwa pozostałe trzeba czekać 30 dni co może nam nieco uszczuplić wybór ...

Swoją drogą jakoś tak wyszło, że w czerwcu zakupiliśmy 2 ChP. Myślę, że to nawet dobrze się składa i proponuję zostać właśnie przy takiej liczbie. Zrzutka w 5 osób na 2 ChP miesięcznie powinna nie przekraczać 16,00 zł co jest dla mnie do przełknięcia jeżeli chodzi o karcianki :D

Jacek_PL 
Orkz Warboss

Wysłany: 2011-06-15, 20:23   

Jak dla mnie Illyrio's Gift może być jako kolejny ChP. Możemy przeplatać na zmianę Brotherhood Without Banners i Defenders of the North w takim wypadku w lipcu zrzuta by była na Illyrio's Gift, a potem na przykład na Wolves of the North.

DiaSan 
Agnieszka i Karol

Wysłany: 2011-06-15, 21:06   

Jacku czyżbyś zmienił zdanie odnośnie skompletowania Defenders of the North ?

JesseBlue 

Wysłany: 2011-06-15, 21:54   

Popieram Jacka pomysł jak najbardziej :-)

DiaSan 
Agnieszka i Karol

Wysłany: 2011-06-15, 22:02   

To chyba najmniej zadowolony będzie Kwasu ... :D

JużNazgul 
kiedyś Nazgulik

Wysłany: 2011-06-15, 22:56   

Ja chętnie dorzuciłbym się do chp:
- The Wildling Horde
- Return of the Others
Illyrio's Gift zapewnia niezłe wzmocnienie dla Targaryenów, bo aż 6 dobrych kart. Jednak na tego chp też mógłbym się skusić.
Z pozostałych jeden nic mi nie daje, a drugi burzy moją koncepcję na deck :P

Jacek_PL 
Orkz Warboss

Wysłany: 2011-06-15, 23:05   

Moja zmiana koncepcji jest też taka, że teraz nie bardzo mam się czym wymieniać z innymi graczami, a tak może ktoś będzie zbierał karty z innych ChP więc będzie się można wymienić. Po za tym i tak nie ma w tych ChP kart które jakoś koniecznie chcę mieć i to już, mam czym grać wydaje mi się że moja talia jakoś sobie radzi więc nie odczuwam ciśnienia.

JużNazgul 
kiedyś Nazgulik

Wysłany: 2011-06-15, 23:20   

Ja się cieszę, że mogłem w końcu pozbyć się kart innych domów z talii. Jeszcze jeden bezużyteczny plot jest do zmiany, a reszta może jakoś się obroni. Chociaż brakuje u Martelli kart do ratowania charakterów, które w innych domach są.
Parcia na karty też nie mam, ale lubię mieć wybór w budowaniu talii :) To głupi nawyk z karcianek kolekcjonerskich. :)

Niewola?

TERF 

Wysłany: 2012-04-21, 17:30   

Nie wiem czy odpowiedni temat ale nie znalazlem lepszego.

Chciałbym rozpocząć zabawe z GoT-em karcianym i poszukuje jakiegoś wolnego rodu. Najlepiej chciałbym Leninsterów lecz nie pogardze innymi. Zarazem z miłą chęcią dołocze się do zbieraczy aby wspólnie zakupowac dodatki. Oczywiście za odsprzedanie jakiegoś rodu zapłace odpowiednią ilość miedziaków. ;)

Jeśli kogoś ma jakiś ród za dużo i chciałby odsprzedać proszę pisać na PW.

Pozdro. ;)

Odpowiedz do tematu