|
gamesfanatic |
| Autor |
Wiadomość |
zmorek
Bats & Butterfly

|
Wysłany: 2010-09-20, 11:13 gamesfanatic
|
|
|
Proszę o nie umieszczanie linków do stron gamesfanatic gdyż ta witryna jest na czarnej liście googla, i ich pojawienie powoduje:
1. blokowanie naszego forum użytkownikom przeglądarki chrome (jako zawierające odnośniki do niebezpiecznych witryn)
szczegóły na:
http://safebrowsing.clien...glechrome&hl=pl
Ragards. |
_________________ Allow me to google it for you, sire |
|
|
|
 |
Jacek_PL
Orkz Warboss

|
Wysłany: 2010-09-20, 11:35
|
|
|
| Wiesz z tymi czarnymi listami to jest fajna historia, bo ostatnio wchodziłem na stronę Matrasa i wyskoczył alert że jest to witryna wyłudzająca dane. A na Gamesfanatic jest link do naszego forum więc co też go usunąć ? |
_________________ Moje planszówki |
|
|
|
 |
DiaSan
Agnieszka i Karol

|
Wysłany: 2010-09-20, 11:57 Re: gamesfanatic
|
|
|
| zmorek napisał/a: | Proszę o nie umieszczanie linków do stron gamesfanatic gdyż ta witryna jest na czarnej liście googla, i ich pojawienie powoduje:
1. blokowanie naszego forum użytkownikom przeglądarki chrome (jako zawierające odnośniki do niebezpiecznych witryn)
szczegóły na:
http://safebrowsing.clien...glechrome&hl=pl
Ragards. |
Super pięknie globalizacja w najlepszym wydaniu czyli "Wujek Google radzi ..." ! Tak z ciekawości zajrzałem pod link od Zmorka i co widzę: "W ciągu ostatnich 90 dni część tej witryny została 2 raz(y) umieszczona na liście witryn mających związek z podejrzanymi działaniami." Spróbowałem umieścić Onet.pl i udało się czekam na efekty ... a za chwilę spróbuję umieścić Google Swoją drogą używam Firefox, a także Chrome i jeszcze nigdy nie wrzuciło mi monitu do gamesfanatic ?! Gdzieś tu jest przekręt |
|
|
|
 |
zmorek
Bats & Butterfly

|
Wysłany: 2010-09-20, 13:59
|
|
|
| opcja jest taka - że muszą usunąć ze stronki fragmenty kodu które nie podobają się RObotowi, zarejestrować witrynę jako właściciel w googlu (to się wiąże z dodaniem w kodzie potwierdzającego to nagłówka generowanego w trakcie rejestrowania) i zgłosić prośbę o ponowne sprawdzenie strony - zazwyczaj 24h wystarcza by (po poprawieniu błędów) strona zniknęła z czarnej listy. |
_________________ Allow me to google it for you, sire |
|
|
|
 |
|
|