Strona Główna Częstochowska Fantastyka
Fantastyczne miejsce w sieci.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Gry komputerowe
Autor Wiadomość
zmorek 
Bats & Butterfly

Wysłany: 2006-03-20, 22:31   Gry komputerowe

Zabaw? z grami komputerowymi zaczyna?em od MK2 i ScorchedTanks na Amidze.
U kumpla by?a specjalna p??ka na skatowane na MK2 dzoje :)
Swojego kompa dosta?em id?c do liceum to by? szczyt ?wczesnej my?li technologicznejk P200 MMX z 32 MB ramu, 4MB kart? graficzn? Matroxa i SB AWE64 na pok?adzie. Mai? te? dopiero co pokazany nowiusie?ki system operacyjny... Windows95 :mrgreen:
moje pierwsze 3 gry to by? Warcraft 2 (kt?rego swoj? drog? przeszed?em do ko?ca dopiero jakie? dwa lata temu hehe na zupe?nie ju? innym sprz?cie), Daggerfall (heheheheheh nic nie powiem, nic nie powiem) i demko Fallouta zamieszczone w CDA (przeszed?em je na dziesi?tki r??nych sposob?w - wielki plus dla tw?rc?w, ?e by?o to wog?le mo?liwe :D ).
Ale przyzna? musz?, ?e prawdziwie odbi?o mi, gdy zobaczy?em Heroes of Might and MAgic III, cudna gra... wspania?a kampani, fajny multiplay no i og?lnie klimat + grafika + muzyka... pi?kne. Z ch?ci? si?gn??em te? po pierwsz?cz??? cyklu - naprawd? dostarczy?a mi sporo zabawy. Dlatego teraz z niecierpliwo?ci? czekam na V ods?on? HoM&M... widzia?em screeny wi?c ju? wiem, ?e si? nie rozczaruj? :twisted:

greco 
Zajechamski

Wysłany: 2006-03-20, 22:46   

Moje boje z kompem to zabawa z C64 zaraz po komuni(oczywiscie C64 jest nadal lepsze od ATARI :mrgreen: ).
Niezapomne noc poswieconych na gre w microprocesoccer :] Po jakims czasie znudzilo mnie granie w gry na commodorce i zaczalem je pisac(zostalo mi po dzis dzien:p)
Kolejnym dostepnym sprzetm byla Amiga 600, gdzie zagrywalem sie w MK2, oraz w Superfroga(gierka nadal ma w sobie cos).
Podobnie jak zmorek kompa klasy PC zdobylem doipiero w liceum, konkretnie w wakacje po 1 klasie :]
Pierwsza gra w jaka gralem to C&C:read Alert, potem byl Warcraft 2, Znalazlem Mortala 1,2 i 3 :] Przez przypadek znowu trafilem na Superfroga. Przygode z HoM&M zaczalem od trzeciej czesci. Po jej ukonczeniu zabralem sie za 1 i 2. Czesc 4 to porazka, tearz z slinka na usatch oczekuje na piata odslone. A bym zapomnial wymienic serii Doom, Quake i przedewszystkim Duke Nukem 3D.

Beamhit 
Masta of Destrakta

Wysłany: 2006-03-20, 23:21   

Atarowca wal z gumowca.
Sprz?cior to oczywi?cie C-64.
I gry w kt?re nawala?em: Laser Squad, Usagi Yojimbo, Cliff Hager, Defender of the Crown, Theatre Europe, Battle of Britain, Bismarck, Cavemen Ugh'limpics, Aliens (ten doomopodobny :mrgreen: ) i oczywi?cie Rick Dangerous 1 i 2. Reszt? grzech?w nie pami?tam. Nie pami?tam oczywi?cie ?amania joy?w z kumplami na wszelkich odmianach Sex Games 8)

A p??niej Amiga 600 ---> Street Fighter II oraz Body Blows + Galactics, a dopiero p??niej (bo czasowo p??niej) MK i MK II. A jeszcze p??niej Shadow Warrior (?orygina?). North and Sounth, Battle Island, Historyline 1914-1918 (dla mnie Blue Byte wtedy rz?dzi?), Warlords - je?eli chodzi o zapami?tane strategie. Plus oczywi?cie mutacje Laser Squad, jak Sabre Team czy Space Crusade (do tej pory mam ?orygina? na amig?). Pierwsze zetkni?cie si? z erpegami na kompie - Eye of the Beholder I i II, seria Ishtar, Dungeon Master, drugi Hero Quest.
Push Over, kt?ry w swojej prostocie powala?.
A tak, jeszcze Psygnosis i ich Lemmingi oraz Walker.
I pewnie kilka innych. Jak Another World i Flashback. Czy Gobliins.

No a jeszcze p??niej Pentium 120 - prawdziwy behemot na tamte czasy, gdy szczytem szybko?ci by? 133. ?oryginalny Warcraft II z dodatkiem, Blade of Destiny oraz pewne mangowe wy?cigi z Team 17 - moje pierwsze gry zakupione do peceta.
Szala?em na X-wingu a p??niej na Diablo. Tyle pami?tam z tamtych czas?w.

P??niej przesiadka na drugiego kompa, 800. Tu zacz??em jechac po starociach na emulatorach. Np. SNES

No a teraz ostatnia zabawka. G?ownie dalej grywam w starocie z emulator?w.

Drozdz 

Wysłany: 2006-03-20, 23:39   

M?j pierwszy komp to Amiga 500 i moji ulubione Lemingi (jak ja lubi?em przegrywa? w t? gre), p?zniej kilka wyscig?w i Supperfrog i tu si? komp popsu? :(

nast?pny komp to wakacje po 1 kalsie og?lniaka. I oczywi?cie pierwsza gra to HoMM 3 o dziwo do dzisiaj sam nie przeszed?em jej od pocz?tku do ko?ca jednak mojej mamie przesz?em j? ju? chyba ze 3 razy. Od razu dorwa?em si? te? do Diablo ach te noce(i p??niejsze zaj?cia w szkole), kolejne gry to Dungeon Keeper 2(niedawno gra?em w 1), Civilazacja w sumie zacz??em od CTP p??nij by?a 3, 1 ob?lini?em 4 ale nie chcia?a chodzi?, pogra?em w 2 i uruchomi?em 4 :P nie gra?em tylko w Alfa Centaurii z tego cyklu. No i oczywi?cie StarCraft kolejne nieprzespane noce drugiej klasie liceum. No i oczywi?cie m?j hit Baldurs Gate 1 i 2 oba z dodatkami, ile ja czasu nad nimi sp?dzi?em jak mia?em go w nadmiarze.

obecnie nie mam czasu by gra? w cokolwiek zdarzy si? co? otoworzy? ale rzadko kiedy ko?cze.

Beamhit 
Masta of Destrakta

Wysłany: 2006-03-21, 00:00   

?aaaaaaaaaaaaaa...

Jak mog?em zpomnie?.
Master of Orion I i II oraz Master of magic. Na pieca oczywi?cie :]

zuvik 
turtle :)

Wysłany: 2006-03-21, 00:26   

To ja tez sie pochwale. Pierwszy komp na komunie c64 :] drugi w liceum. Hmmm nie pamietam dokladnie kiedy ale chyba na poczatku 2 klasy. No wtedy to byl sprzet :] Duron 600 najlepsza karta graficzna gforce ddr, karta muzyczna sblive ehhhh sprzeciar 5,5 tysiaka kosztowal. A kolejny komp to dopiero od 6 miesiecy mam hehe :] wczesniej na tamtym ciagle pracowalem. Teraz cos lepszego na czym mozna powiedziec wszystko dziala :]
No i oczywiscie ulubiona gierka to Heroes III i fallout 2 i jak narazie nie znalazlem lepszej. choc musze powiedziec ze bardzo lubie grac w countera. Narazie czekam na heroes V i tak sie zastanawiam ile tygodni z zycia mi wyleci :]

Lego 
Szotrab Kipank

Wysłany: 2006-03-21, 19:40   

Ja mia?em kompa od 7 podstaw?wki, P100 z z przera?aj?c? ilo?ci? 8MB Ramu :D
Pierwsza gra - Duke 3D :D (wci?? czekamy na DN Forever :D )
Najwi?cje czasu sp?dzi?em przy Falloucie 2 i Starcrafcie, miodne giery :) ( i demko Daggerfala, przy pe?nej nie sp?dzi?em tyle czasu bo jak j? dorawa?em to Morrowind wyszed?)

Ostatnio dorwa?em w ko?cu Gothica 2 (wcze?niej nie mog?em si? przekona?, a teraz mog? pogra? w max detalach:) ) i w wolnym czasie co? nieco? pogram w niego, ale tego czasu coraz mniej jest niestety (WAKACJE chc?!)

Szerokim ?ukiem omijam wszelki gry "wy?cigowe" (pomijaj?c Star Wars Racer)

Zagrywa?em si? te? w Thiefa, akurat trafi?o ?e "jedynka" wysz?a gdy zaczyna?em gra? w RPG, st?d moj? ulubion? postaci? jest kradziej :)

gino 

Wysłany: 2006-04-26, 23:07   

Gino Nitti Entertainment poleca:
Magiczna Wyprawa,
plaform?wka-fantazy 2D (link jest do demo wersji, jak kto? zna jakie? wydawnictwo kt?re by j? mog?o kupic to prosz? o maila. Serio :wink: )

http://213.115.181.76/setup.exe
mi?ej zabawy

greco 
Zajechamski

Wysłany: 2006-04-28, 20:05   

To tak, moze ja zaczne.
1) Zapomin o czym takim, ze ktos to kupi.
2) wyslij demo do gazet (na bank przyjma, bo ciekawa realizacja, ale jako samodzielny produkt nie ma szans)
3) Jak wysles demo i oni to wydadza, a nie skontaktuja sie o pelna wersje zacznij uderzac po innych redakcjach w celu naklonienia ich do wydania tej gry. Gra wyglada ciekawie.
4) Zrobcie stronke dla tej gry, pochwalcie sie nia. Bo w sumei jest czym.

A teraz pytania techniczne.
napisaliscie to w DX, a jakiego kompilatora uzywaliscie, jak MS - VS, to zapomnijcie o wysylaniu gry do gazet, chyba ze macie legal version :twisted:
pisaliscie w C++? I na jakiej to jest licencji :]

gino 

Wysłany: 2006-05-02, 00:11   

Cytat:
A teraz pytania techniczne.
napisaliscie to w DX, a jakiego kompilatora uzywaliscie, jak MS - VS, to zapomnijcie o wysylaniu gry do gazet, chyba ze macie legal version :twisted:
pisaliscie w C++? I na jakiej to jest licencji :]

Nie mam poj?cia ;D Panie, ja tu tylko rysuje...
Nie no, my?le ?e wszystko jest legalnie, bo to nie by?a robota dla zabawy tylko normalna fucha. Wiem ?e go?? kt?ry mi to zleci? prowadzi rozmowy z jakimi? wydawnictwami typu gazeta +CD, ale czy komu? to sprzeda czy nie to ju? inna kwestia.
Co do szczeg???w dot. programowania to nie wiem, nie znam sie na tym. Ja robi?em tylko grafike i animacje

ale ciesze sie ze sie podoba?o;)
pzdr

Odpowiedz do tematu