|
Częstochowska Fantastyka
Fantastyczne miejsce w sieci.
|
|
Gry komputerowe |
| Autor |
Wiadomość |
zmorek
Bats & Butterfly

|
Wysłany: 2006-03-20, 22:31 Gry komputerowe
|
|
|
Zabaw? z grami komputerowymi zaczyna?em od MK2 i ScorchedTanks na Amidze.
U kumpla by?a specjalna p??ka na skatowane na MK2 dzoje
Swojego kompa dosta?em id?c do liceum to by? szczyt ?wczesnej my?li technologicznejk P200 MMX z 32 MB ramu, 4MB kart? graficzn? Matroxa i SB AWE64 na pok?adzie. Mai? te? dopiero co pokazany nowiusie?ki system operacyjny... Windows95
moje pierwsze 3 gry to by? Warcraft 2 (kt?rego swoj? drog? przeszed?em do ko?ca dopiero jakie? dwa lata temu hehe na zupe?nie ju? innym sprz?cie), Daggerfall (heheheheheh nic nie powiem, nic nie powiem) i demko Fallouta zamieszczone w CDA (przeszed?em je na dziesi?tki r??nych sposob?w - wielki plus dla tw?rc?w, ?e by?o to wog?le mo?liwe ).
Ale przyzna? musz?, ?e prawdziwie odbi?o mi, gdy zobaczy?em Heroes of Might and MAgic III, cudna gra... wspania?a kampani, fajny multiplay no i og?lnie klimat + grafika + muzyka... pi?kne. Z ch?ci? si?gn??em te? po pierwsz?cz??? cyklu - naprawd? dostarczy?a mi sporo zabawy. Dlatego teraz z niecierpliwo?ci? czekam na V ods?on? HoM&M... widzia?em screeny wi?c ju? wiem, ?e si? nie rozczaruj? |
_________________ Allow me to google it for you, sire |
|
|
|
 |
greco
Zajechamski

|
Wysłany: 2006-03-20, 22:46
|
|
|
Moje boje z kompem to zabawa z C64 zaraz po komuni(oczywiscie C64 jest nadal lepsze od ATARI ).
Niezapomne noc poswieconych na gre w microprocesoccer :] Po jakims czasie znudzilo mnie granie w gry na commodorce i zaczalem je pisac(zostalo mi po dzis dzien:p)
Kolejnym dostepnym sprzetm byla Amiga 600, gdzie zagrywalem sie w MK2, oraz w Superfroga(gierka nadal ma w sobie cos).
Podobnie jak zmorek kompa klasy PC zdobylem doipiero w liceum, konkretnie w wakacje po 1 klasie :]
Pierwsza gra w jaka gralem to C&C:read Alert, potem byl Warcraft 2, Znalazlem Mortala 1,2 i 3 :] Przez przypadek znowu trafilem na Superfroga. Przygode z HoM&M zaczalem od trzeciej czesci. Po jej ukonczeniu zabralem sie za 1 i 2. Czesc 4 to porazka, tearz z slinka na usatch oczekuje na piata odslone. A bym zapomnial wymienic serii Doom, Quake i przedewszystkim Duke Nukem 3D. |
_________________ Supreme Commander of the Asgard Fleet |
|
|
|
 |
Beamhit
Masta of Destrakta

|
Wysłany: 2006-03-20, 23:21
|
|
|
Atarowca wal z gumowca.
Sprz?cior to oczywi?cie C-64.
I gry w kt?re nawala?em: Laser Squad, Usagi Yojimbo, Cliff Hager, Defender of the Crown, Theatre Europe, Battle of Britain, Bismarck, Cavemen Ugh'limpics, Aliens (ten doomopodobny ) i oczywi?cie Rick Dangerous 1 i 2. Reszt? grzech?w nie pami?tam. Nie pami?tam oczywi?cie ?amania joy?w z kumplami na wszelkich odmianach Sex Games
A p??niej Amiga 600 ---> Street Fighter II oraz Body Blows + Galactics, a dopiero p??niej (bo czasowo p??niej) MK i MK II. A jeszcze p??niej Shadow Warrior (?orygina?). North and Sounth, Battle Island, Historyline 1914-1918 (dla mnie Blue Byte wtedy rz?dzi?), Warlords - je?eli chodzi o zapami?tane strategie. Plus oczywi?cie mutacje Laser Squad, jak Sabre Team czy Space Crusade (do tej pory mam ?orygina? na amig?). Pierwsze zetkni?cie si? z erpegami na kompie - Eye of the Beholder I i II, seria Ishtar, Dungeon Master, drugi Hero Quest.
Push Over, kt?ry w swojej prostocie powala?.
A tak, jeszcze Psygnosis i ich Lemmingi oraz Walker.
I pewnie kilka innych. Jak Another World i Flashback. Czy Gobliins.
No a jeszcze p??niej Pentium 120 - prawdziwy behemot na tamte czasy, gdy szczytem szybko?ci by? 133. ?oryginalny Warcraft II z dodatkiem, Blade of Destiny oraz pewne mangowe wy?cigi z Team 17 - moje pierwsze gry zakupione do peceta.
Szala?em na X-wingu a p??niej na Diablo. Tyle pami?tam z tamtych czas?w.
P??niej przesiadka na drugiego kompa, 800. Tu zacz??em jechac po starociach na emulatorach. Np. SNES
No a teraz ostatnia zabawka. G?ownie dalej grywam w starocie z emulator?w. |
|
|
|
 |
Drozdz

|
Wysłany: 2006-03-20, 23:39
|
|
|
M?j pierwszy komp to Amiga 500 i moji ulubione Lemingi (jak ja lubi?em przegrywa? w t? gre), p?zniej kilka wyscig?w i Supperfrog i tu si? komp popsu?
nast?pny komp to wakacje po 1 kalsie og?lniaka. I oczywi?cie pierwsza gra to HoMM 3 o dziwo do dzisiaj sam nie przeszed?em jej od pocz?tku do ko?ca jednak mojej mamie przesz?em j? ju? chyba ze 3 razy. Od razu dorwa?em si? te? do Diablo ach te noce(i p??niejsze zaj?cia w szkole), kolejne gry to Dungeon Keeper 2(niedawno gra?em w 1), Civilazacja w sumie zacz??em od CTP p??nij by?a 3, 1 ob?lini?em 4 ale nie chcia?a chodzi?, pogra?em w 2 i uruchomi?em 4 nie gra?em tylko w Alfa Centaurii z tego cyklu. No i oczywi?cie StarCraft kolejne nieprzespane noce drugiej klasie liceum. No i oczywi?cie m?j hit Baldurs Gate 1 i 2 oba z dodatkami, ile ja czasu nad nimi sp?dzi?em jak mia?em go w nadmiarze.
obecnie nie mam czasu by gra? w cokolwiek zdarzy si? co? otoworzy? ale rzadko kiedy ko?cze. |
|
|
|
 |
Beamhit
Masta of Destrakta

|
Wysłany: 2006-03-21, 00:00
|
|
|
?aaaaaaaaaaaaaa...
Jak mog?em zpomnie?.
Master of Orion I i II oraz Master of magic. Na pieca oczywi?cie :] |
|
|
|
 |
zuvik
turtle :)

|
Wysłany: 2006-03-21, 00:26
|
|
|
To ja tez sie pochwale. Pierwszy komp na komunie c64 :] drugi w liceum. Hmmm nie pamietam dokladnie kiedy ale chyba na poczatku 2 klasy. No wtedy to byl sprzet :] Duron 600 najlepsza karta graficzna gforce ddr, karta muzyczna sblive ehhhh sprzeciar 5,5 tysiaka kosztowal. A kolejny komp to dopiero od 6 miesiecy mam hehe :] wczesniej na tamtym ciagle pracowalem. Teraz cos lepszego na czym mozna powiedziec wszystko dziala :]
No i oczywiscie ulubiona gierka to Heroes III i fallout 2 i jak narazie nie znalazlem lepszej. choc musze powiedziec ze bardzo lubie grac w countera. Narazie czekam na heroes V i tak sie zastanawiam ile tygodni z zycia mi wyleci :] |
|
|
|
 |
Lego
Szotrab Kipank

|
Wysłany: 2006-03-21, 19:40
|
|
|
Ja mia?em kompa od 7 podstaw?wki, P100 z z przera?aj?c? ilo?ci? 8MB Ramu
Pierwsza gra - Duke 3D (wci?? czekamy na DN Forever )
Najwi?cje czasu sp?dzi?em przy Falloucie 2 i Starcrafcie, miodne giery ( i demko Daggerfala, przy pe?nej nie sp?dzi?em tyle czasu bo jak j? dorawa?em to Morrowind wyszed?)
Ostatnio dorwa?em w ko?cu Gothica 2 (wcze?niej nie mog?em si? przekona?, a teraz mog? pogra? w max detalach:) ) i w wolnym czasie co? nieco? pogram w niego, ale tego czasu coraz mniej jest niestety (WAKACJE chc?!)
Szerokim ?ukiem omijam wszelki gry "wy?cigowe" (pomijaj?c Star Wars Racer)
Zagrywa?em si? te? w Thiefa, akurat trafi?o ?e "jedynka" wysz?a gdy zaczyna?em gra? w RPG, st?d moj? ulubion? postaci? jest kradziej |
|
|
|
 |
gino

|
Wysłany: 2006-04-26, 23:07
|
|
|
Gino Nitti Entertainment poleca:
Magiczna Wyprawa,
plaform?wka-fantazy 2D (link jest do demo wersji, jak kto? zna jakie? wydawnictwo kt?re by j? mog?o kupic to prosz? o maila. Serio )
http://213.115.181.76/setup.exe
mi?ej zabawy |
_________________ www.banzaj.blogspot.com
 |
|
|
|
 |
greco
Zajechamski

|
Wysłany: 2006-04-28, 20:05
|
|
|
To tak, moze ja zaczne.
1) Zapomin o czym takim, ze ktos to kupi.
2) wyslij demo do gazet (na bank przyjma, bo ciekawa realizacja, ale jako samodzielny produkt nie ma szans)
3) Jak wysles demo i oni to wydadza, a nie skontaktuja sie o pelna wersje zacznij uderzac po innych redakcjach w celu naklonienia ich do wydania tej gry. Gra wyglada ciekawie.
4) Zrobcie stronke dla tej gry, pochwalcie sie nia. Bo w sumei jest czym.
A teraz pytania techniczne.
napisaliscie to w DX, a jakiego kompilatora uzywaliscie, jak MS - VS, to zapomnijcie o wysylaniu gry do gazet, chyba ze macie legal version
pisaliscie w C++? I na jakiej to jest licencji :] |
_________________ Supreme Commander of the Asgard Fleet |
|
|
|
 |
gino

|
Wysłany: 2006-05-02, 00:11
|
|
|
| Cytat: | A teraz pytania techniczne.
napisaliscie to w DX, a jakiego kompilatora uzywaliscie, jak MS - VS, to zapomnijcie o wysylaniu gry do gazet, chyba ze macie legal version
pisaliscie w C++? I na jakiej to jest licencji :] |
Nie mam poj?cia ;D Panie, ja tu tylko rysuje...
Nie no, my?le ?e wszystko jest legalnie, bo to nie by?a robota dla zabawy tylko normalna fucha. Wiem ?e go?? kt?ry mi to zleci? prowadzi rozmowy z jakimi? wydawnictwami typu gazeta +CD, ale czy komu? to sprzeda czy nie to ju? inna kwestia.
Co do szczeg???w dot. programowania to nie wiem, nie znam sie na tym. Ja robi?em tylko grafike i animacje
ale ciesze sie ze sie podoba?o;)
pzdr |
_________________ www.banzaj.blogspot.com
 |
|
|
|
 |
|
|
|