CI3SL4Q
Młody v1.0 ;)

|
Wysłany: 2009-12-29, 19:47 Junior General
|
|
|
Podczas rutynowego googlania po sieci znalazłem ciekawą stronkę: Junior General
Można tam znaleźć papierowe figurki do druku z każdej epoki, starożytni rzymianie, jednostki pierwszo i drugo wojenne, współczesne itd. Właściwie to jest ich tam naprawdę wiele, oczywiście nie wszystkie są na tym samym poziomie ale zawsze jest kilka rodzajów tej samej jednostki (np. US Marines jest chyba w 10 wersjach tej samej grupy a co dopiero wariacje z pojazdami i różnym wyposażeniem!) więc można wybrać ta która naprawdę trzyma klasę. Wszystko jest w "paintowej" stylistyce z perspektywy "bocznej" i "z lotu ptaka". Oczywiście same figurki nic wielkiego nie robią więc na stronie są dostępne zasady do różnych bitew historycznych, skirmishy i innych. Jak narazie większość wyglądało skromnie i prosto ale pewnie czają się tam scenariusze na całe dnie Ogólnie to strona jest jako ciekawostka ale kto wie, może komuś się przyda Z tego co zauważyłem są też "zestawy" do robienia własnych jednostek i elementy makiet. Nie przyglądałem się zbyt szczegółowo ale z tego co widziałem część jest naprawdę fajna
Aż mi się przypomniały czasy kiedy szczenięciem będąc robiłem podobne żołnierzyki przy użyciu długopisu, papieru i plasteliny (jako podstawki). Ach te wspomnienia |