|
Klingoni dla Kliszy, bo potrzeba więcej ludzi na turniejach! |
| Autor |
Wiadomość |
Lego
Szotrab Kipank

|
Wysłany: 2007-10-03, 19:48 Klingoni dla Kliszy, bo potrzeba więcej ludzi na turniejach!
|
|
|
Ech Klisza, osobny wątek trzeba założyć
Z kartami może być ciężko, jak słusznie zauważyłeś to ja wysępiłem większość. Ja dalej męczę politykę, ale powoli mi się nudzi, deck działa - a jak bym wyrzucił część rzeczy z niego, które tam są, bo je lubię - to pewnie bym coś więcej zdziałał.
Myślę, że Gothmog ma chyba jeszcze te eventy (Guidance of the Council) ) Ja mam 1 być może na oddaniu. Janek miał Alexandra Rozhenko, pewnie ktoś jeszcze ma jednego, a tu podam co jeszcze potrzeba żeby działało - bo reszta jest w zasadzie dowolna:
3x T'vis - masz na bank,
Gowron - Leader of the High Council - z podstawki,
K'tal - podstawa dyplomacji
K'Ehleyr
Riker,
Martok - Leader of destiny,
K'mpec i jego Qam'chee, żeby wyciągać z How would you like a trip to romulus?
Duras
Nu'Daq - jak na coś cennego rozwalą, albo do zabawy z At what cost?
No i do At what cost? przydaje się Jadzia Dax - i nie tylko do tego.
Ja gram teraz na 4 statkach, można na 3, łatwo wyciągnąć ten co jest potrzebny:)
Do tego kilka ciekawych eventów - wedle uznania, każdy sobie można wyciągnąć już na początku.
W kasie się nie orientuję z kartami.
Z ciekawszych co mam nadwyżkę to Koloth
Resztę wkładasz wg uznania, można na rozwalaniu statków (ale tu potrzebny jest Kruge - może być ciężko - sam chcę drugiego), albo na misjach, albo na wpieprzu po prostu (potem się można wytłumaczyć, he he he)
Czytałem też o decku na rozwiązywaniu misji - samych klingonów za 2 + Riker - podobno chodzi... ja tam nie wiem. |
|
|
|
 |
Jacek_PL
Orkz Warboss

|
Wysłany: 2007-10-03, 19:56
|
|
|
| Ja tylko dodam od siebie, że trudno coś uznać za chodzący deck na Klingonach jak się nimi nie gra. Według mnie super np. sprawdzał się deck z eventem który zamieniał wymagania misji i dilemm na siłę. Jest to jakiś punkt wyjściowy, do tego nie trzeba mieć supererarów. Teraz jeszcze można nieźle pokombinować z Call to Arms, czyli event na dodatkowe 10 punktów z komabatów i engejdży. Prawda jest też taka, że mało nas to i mało kart jest w obrocie. |
|
|
|
 |
Lego
Szotrab Kipank

|
Wysłany: 2007-10-03, 22:37
|
|
|
Heh, to ja chcę ten event na 10 pkt z kombatów
Jutro będę na planszówkach, zabieram klingonów:) |
|
|
|
 |
Klisza
Undercover Spy

|
Wysłany: 2007-10-03, 23:15
|
|
|
Dzieki za zalozenie osobnego watku dla mnie jestem wzruszony . Same dobre rzeczy mi sie dzisiaj zdarzaja przed chwila rozwalilem Kurzysia i Zmorka w b5 dwa razy robiac major Victory ( nie to zebym sie chwalil). A tu jeszcze watek dla mnie zaraz sie rozplacze ze szczescia.
A tak na powaznie to bede jutro w sklepie mysle ze na 18 sie wyrobie. Niestety u mnie jak zwykle tzn. cierpie na permanentny brak wolnego czasu do spedzanai przy kartach. Na razie wszystko mam ustawione tak ze prawdopodobnie czwartki bede mial wolne wiec moze bede czesciej. Wezme na jutro moich Klingonow, moze da sie cos z tym zrobic. |
|
|
|
 |
Gothmog
Barlog's commander

|
Wysłany: 2007-10-04, 08:22
|
|
|
Niestety zmartwie Cie Klisza, bo nie mam tego event'u do wyciagania konsulow. Mam za to Grilka, Glorious Lady,Alexandra Rozhenko. Call To arms w paru sztukach tez sie znajdzie. Mam tez jednego Bah!'a jak by ktos chcil Pewnie jeszcze cos sie znajdzie do klingonow tylko musze zajrzec do pudla. |
|
|
|
 |
Drozdz

|
Wysłany: 2007-10-04, 09:02
|
|
|
| ja tam też coś z tego mam więc jakby co to możesz przejrzeć moje karty ale uwaga puki co w czewie bywam tylko w piątki po południu chyba że uda mi się być na najbliższym turnieju |
|
|
|
 |
Toshiro
Good Person

|
Wysłany: 2007-10-04, 12:25
|
|
|
| Z pamięci wszystkiego nie wyrecytuję, ale na stówę mam Aleksandra, K'mpeca, Worfa i Jadzię w wersji zamężnej - i chyba coś tam jeszcze. |
_________________ Ronin * Chasing a trail of smoke and reason |
|
|
|
 |
Lego
Szotrab Kipank

|
Wysłany: 2007-10-04, 14:16
|
|
|
Ten event to nie powinien być jakiś ciężki do zdobycia - ale 2 sztuki muszą być, 3 to za dużo - jedną mogę oddać, jak już pisałem.
A Grilkę chcę |
|
|
|
 |
zmorek
Bats & Butterfly

|
Wysłany: 2007-10-06, 15:01
|
|
|
| Klisza napisał/a: | | przed chwila rozwalilem Kurzysia i Zmorka w b5 dwa razy robiac major Victory |
Zwidy masz - drugiej nie skończyliśmy, bo się śpieszyliśmy na ostatnią PKSę |
|
|
|
 |
|
|