Strona Główna Częstochowska Fantastyka
Fantastyczne miejsce w sieci.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
"Klub" gier bitewnych
Autor Wiadomość
Jacek_PL 
Orkz Warboss

Wysłany: 2008-11-07, 17:31   "Klub" gier bitewnych

Ostatnio rozważaliśmy odłączenie bitewniaków od spotkań czwartkowych i przesunięcie ich na jakiś inny dzień. Wiem, że dobrym dniem dla mnie i Zuvika jest wtorek. Oczywiście termin jest do dyskusji, szczególnie że nie musi on być sztywny i może też być w inne dni, tym nie mniej jest kilka ograniczeń jeśli miało by to wyglądać tak jak spotkania czwartkowe. Po pierwsze to niestety albo ja albo Tomasz musimy być. Zarówno ze mną i z Tomaszem są czasami kłopoty :) ale na razie to jest taki plan, zobaczymy co i jak. Sprawa druga, wszyscy wiemy jak sklep mniej więcej funkcjonuje więc ja bym proponował założyć "klub" z jakąś niewielką składką (zależnie od ilości chętnych to tak 2-3 zł na miesiąc) i część tej kasy wędrowała by na utrzymanie lokalu, a jak by coś zostawało to zawsze można by z czasem dokupować jakieś fajne fanty do klubu takie jak mata na stoły, tereny, kolejne stoły itp. Na razie tak jak wspomniałem to taka dosyć luźna propozycja, ale może coś z tego się wykluje.

greco 
Zajechamski

Wysłany: 2008-11-07, 18:50   

Pożyjemy zobaczymy. Obecnie jestem za, ale raczej dla meni wtorki, środy odpadają :/

miksan 

Wysłany: 2008-11-13, 14:12   

W sumie to popieram te inicjatywę bitewniakową wtorki mi będą pasować na pewno.

genSzrama 

Wysłany: 2008-11-14, 18:39   

Jeśli nowy ma coś do powiedzenia, to powiem tak - jak co, to bitewniaki najbliżej mi pasują :)
Ale co do terminów :/... Kurde problematyczna sprawa...
Wtorki by mi chyba nawet pasowały... Tak koło 17-18

Co do składek - jaka jest przewidywalna populacja? Bo myślę, że 2-3zł to takie minimum :) Miałem klub gier bitewnych u siebie w Rsku i tu z naszej działalności krótkie spoty:
http://www.youtube.com/watch?v=sh4lSW6_bGU - pierwszy trailer pierwszego turnieju :) jak widąć nawet nie skończony ;D ale obserwujcie jak ewoluowały nasze stoły :)

http://www.youtube.com/wa...feature=related - tutaj pierwsza "Wielka Improwizacja" :D - gdy nas sponsorzy do wiatru wystawili ;] ech... to było radosne zamieszanie ;]

http://www.youtube.com/watch?v=lfzjz8OlVzo - drugi nasz turniej - nie organizowany przeze mnie, tylko przez zastępcę szefa

http://www.youtube.com/wa...feature=related - relacja z drugiego con radu filmował mój nastepny zastepca i jego trailer

http://www.youtube.com/watch?v=9YgZ23OA8Es - ostatni sfilmowany turniejek lotra sfinansowany z włąsnych środków :)

wszystkie trailerki prócz dwóch ostatnich to moje dziełka :)
jak widać mamy sporo makiet na klubie i stołów też sporo, koło 30 sztuk.
Może to brzmi głupio, ale mam już doświadczenie w prowadzeniu klubu, robię to od 4 lat jakby nie było i zarówno kontakty z Fundacjami jak i MDKami itp. instytucjami znam:)
Mimo iż starsi koledzy, to w sumie może jednak jest coś, w czym mógłbym pomóc?

Jacek_PL 
Orkz Warboss

Wysłany: 2008-11-14, 19:31   

Ja specjalnie umieściłem w temacie cudzysłowy. To o czym ja myślę, to mają być takie spotkania jak czwartkowe planszówki, a nie prawdziwy klub. Dla tego właśnie składki planuje raczej na minimalnym poziomie, co do ilości chętnych nie przewiduje żeby przekroczyć 10 osób (ale mogę się bardzo zdziwić). Nie będę ukrywał, że w pomyśle chodziło mi głównie o osoby z którymi gram lub będę grał w Konfrontację, ale też nie wykluczałem nikogo z poza tej grupy. Stoliki do grania są co prawda dwa, ja trzeci w razie czego mogę skombinować, ale na razie chyba starczy. Z tymi wtorkami to na razie nie wiem jak będzie, bo Tomasz coś kombinuje z RPG, tylko nie wiem czy aby to nie będzie do 18, więc ewentualnie później lokal byłby nasz. Można też pomyśleć o sobocie po 16.

CI3SL4Q 
Młody v1.0 ;)

Wysłany: 2008-11-14, 19:56   

Sobota bardzo by mi odpowiadała :D Tak, tak wiem że nie mam jeszcze (podkreślam, jeszcze!) własnych figurek ale trzeba się zatroszczyć o przyszłość :D No a skoro we wtorki mają być RPG to trzeba jeszcze brać poprawkę na to że się coś przedłuży, no ale nie zapominajmy że to w dalszym ciągu plany.

miksan 

Wysłany: 2008-11-16, 01:08   

Jacku co do ludzi to jest potencjał do większej grupy lecz niemowie to zbytnio stanowczo bo nigdy nie wiadomo , ale mam cicha nadzieje ze damy rade pociągnąć takie spotkania typowo dla bitewniaków i z czasem zwiększyć liczbę stołów i graczy :-)
A co do dnia spotkania wszystkie mi pasują z wyjątkiem poniedziałku i środy no ale żaden ten dzień jeszcze nie padł w propozycjach wiec jestem dobrej myśli :)
Poza tym sądny dzień nadchodzi " Niedźwiedź" wraca z przed zimowej drzemki i powinienem się pojawić 27 i wreszcie coś zagrać :D

Ps Jak by została ustalona jakiś dzień to prosił bym o pm :)

greco 
Zajechamski

Wysłany: 2008-11-16, 12:21   

Jak już wcześniej mówiłem dla mnie wtorek, środa no i oczywiście czwartek (:p) nie bardzo leży.

Jacek_PL 
Orkz Warboss

Wysłany: 2008-11-16, 19:16   

Dobra, jeśli chodzi o mnie po analizie tematu doszedłem do wniosku, że jeśli chodzi o mnie to chyba najlepszy termin to sobota po 16. Ma to kilka plusów, ale też kilka minusów. W każdym razie zamierzam wypróbować najbliższą sobotę :) a potem się jeszcze zobaczy.

Co do całej otoczki klubowej, nie wiem czy w tym momencie warto się bardzo naprężać, może i było by lepiej zrobić od razu taki full klub, tylko że wtedy trzeba trochę więcej włożyć w to pracy, a jak już niejednokrotnie wspominałem może się okazać że po nowym roku, znowu stanie się aktualny temat lokalu. W każdym razie w sobotę można przyjść, chociaż uprzedzam zostanie tylko jeden blat wolny, chyba że będzie sporo chętnych i dacie mi wcześniej znać to przywiozę swój blat. Składki tak jak mówiłem, powiedzmy na razie 3zł i raczej dobrowolne.

CI3SL4Q 
Młody v1.0 ;)

Wysłany: 2008-11-16, 19:34   

To ja w ta sobotę postaram się przywlec :D I przy okazji pogadamy o Alkemach bo jeżeli się uda to może na sobotę będę miał kasę. No i jakby ktoś był chętny to mogę przynieść proksy z Alkemów... no co, nie mogłem się powstrzymać przed sprawdzeniem grywalności (która swoją droga jest naprawdę wysoka!) :roll:

Jacek_PL 
Orkz Warboss

Wysłany: 2008-11-16, 20:15   

CI3SL4Q napisał/a:
przy okazji pogadamy o Alkemach bo jeżeli się uda to może na sobotę będę miał kasę.

Nie masz dla mnie litości :) , właśnie kończę malować oddział piechoty do Warmastera i zastanawiam się co dalej. Liczyłem na figurki do Alkemy, no ale trudno poczekam jeszcze :) może zacznę malować Skull Chukke.

Ja oczywiście w sobotę Konfrontację przywiozę, bo w sumie nic innego nie mam (12 goblinów do Lotra się liczy ? :wink: )

Jacek_PL 
Orkz Warboss

Wysłany: 2009-12-18, 20:15   

Tak się czasami zastanawiam czy czasami niektóre inicjatywy które z założenia mają coś popularyzować muszą być zawsze takie tajne, już nie wspominając o jakimś delikatnym reklamowaniu się, na przykład podnosić łapy do góry kto wiedział o tym klubie gier bitewnych w Częstochowie :evil: ?

kruk 
VOTE FOR CTHULHU

Wysłany: 2009-12-18, 20:43   

gdyby nie to to nie byłby to taki elitarny klub :mrgreen:

Chochlik 
Sabotażysta

Wysłany: 2009-12-18, 22:40   

Brrr, ostatni kontakt z klubem gier bitewnych miałem za czasów pewnego sklepu z nazwą zaczynającą się na S, aż mnie ciarki przeszły jak sobie przypomniałem. Oby i oni nie powtórzyli tego "sukcesu".

Faktycznie mocno elitarny ten klub, nawet sobie nie można poczytać bezstresowo forum ;]. Wole zostać ze statusem 'nie zrzeszony' :) , chociaż, z drugiej strony, ostatnio czuje potrzebę zagrania w jakiegoś bitewniaka (byleby nie był produkcji GW).

Jacek_PL 
Orkz Warboss

Wysłany: 2009-12-18, 22:50   

No to jeśli to nie ma być żaden bitewniak GW to raczej tamto forum odpada, bo widzę że nikt się jeszcze tam nie pokazał z czymś odmiennym od TOG*. Tak jak już wspomniałem forum bardzo tajemnicze, zamknięte dla osób postronnych ;) w sumie nie wiem czy to nie wynika z miejsca na którym znajduje się to forum czy taka wola twórców. Ja się zarejestrowałem, przejrzałem co nieco i na razie wszystko jest tam trochę w fazie rozwojowej. In minus jest też to że połowa użytkowników jest spoza Częstochowy, ale to trzeba się zarejestrować i już będzie więcej userów lokalnych :) Tak swoją drogą to chyba Lego szukałeś graczy do WFB.

*TOG - The Other Game - tak określa się gry pochodzące z GW na forach Rackhama, czyli wszyscy wiedzą o jaką inną grę chodzi, ale nie wypada jej reklamować :)

Odpowiedz do tematu