|
kurz + zovik + kiebduj |
| Autor |
Wiadomość |
Kiebduj
BIG BIG BASTARD MAN

|
Wysłany: 2010-05-10, 18:08 kurz + zovik + kiebduj
|
|
|
chłopaki to co z tymi zasadami?
Tak jak ustaliliśmy?
adminie mógłbyś ukryć ten topic dla reszty widzów i tylko naszej trójce dać prawo brania udziału w dyzkusji? |
|
|
|
 |
zuvik
turtle :)

|
Wysłany: 2010-05-11, 07:16
|
|
|
1. Każdy z graczy może mieć wystawione dwie agendy.
2. Gracz nie może osiągnąć zwycięstwa bez dwóch agend na stole ???
3. Gracz może uzyskać power tylko z jednej agendy, jest to agenda przynosząca mniej powera.
4. Jeśli jedna z agend jest major, to wygrana musi być major.
5. Gracze zaczynają z dwoma agendami na stole ???
6. Gracze zaczynają z jedną agendą na stole której nie mogą zmienić do końca gry ???
Shadows i vorlons chyba zostawiamy? Nie wiem bo nie znam się, ale podobno długo ich nie było
Jest taki pomysł na enchantment Za każdy wygrany konflikt dostajesz 2 wirtualnego influensu który możesz przeznaczyć na zakup enchantment z kolekcji. Nie możesz tym influensem płacić za inne rzeczy i nie możesz wspomagać tego zakupu zwykłym influensem.
Albo możesz wspomagać ale
- 2 za 1 - czyli normalnym płaci się więcej.
- za utratę 1 influensu możesz normalnie płacić
- lub za rota ambasadora możesz normalnie płacić
Bardzo podobała mi się zasada gry z planetami na początku. Dawała sporo możliwości na konstruowanie deków. Tylko nie wiem czy jest sens ją powtarzać. Jeśli by została to dodałbym zasadę że nie można samemu pozbyć się takiej planety. |
|
|
|
 |
Kiebduj
BIG BIG BASTARD MAN

|
Wysłany: 2010-05-11, 10:40
|
|
|
1. Każdy z graczy może mieć wystawione dwie agendy. - TAK
2. Gracz nie może osiągnąć zwycięstwa bez dwóch agend na stole ??? - PO CO??
3. Gracz może uzyskać power tylko z jednej agendy, jest to agenda przynosząca mniej powera. - MYŚLAŁEM O TYM ALE OK.
4. Jeśli jedna z agend jest major, to wygrana musi być major. -- 3X TAK
5. Gracze zaczynają z dwoma agendami na stole ??? -Z jedną.
6. Gracze zaczynają z jedną agendą na stole której nie mogą zmienić do końca gry ??? - PO CO?
Shadows i vorlons chyba zostawiamy? Nie wiem bo nie znam się, ale podobno długo ich nie było Smile
JA bym ich zostawił z jednym obostrzeniem.
Growing in chaos
1. Zamiast Centauri zrobić All nation agenda.
2. Nie tanie za każdą shadow markę tylko taniej za każdą postać z shadow marką.
Trzeba pomyśleć czy eliminować powerne Combosy np. Serch for home i let the galaxy burn. Czy zostawić ludziom pole do popisu? Wypisujcie wasze combosy to pomyślimy.
ZASADA 2.
Kazdy ma dodatkową talię enchantów 20 sztuk w decku.
Co turę dobierasz jedną dodatkową kartę z tej puli w draw round.
za 3 influ mozesz dokupić jedną dodatkową kartę z puli enchantów.
Nie bawił bym się w wirtualny influens, dodatkowe znaczniki dodatkowa zamota.
PLANETY - NIE. To już było. Pozatym jest to mocno nie równe bo np: Minbari nie mają żadnej grywalnej planety.
No i jeszcze jedna kwestia, enhanty i agendy to już wystarczające urozmaicenie. |
|
|
|
 |
zuvik

|
Wysłany: 2010-05-11, 11:30
|
|
|
| 6. - bo druga agenda albo dojdzie albo nie. Więc nie będzie sensu składać deka na dwie agendy bo druga i tak nie dojdzie. |
|
|
|
 |
Kiebduj
BIG BIG BASTARD MAN

|
Wysłany: 2010-05-11, 20:04
|
|
|
| jest coś takiego jak ręka startowa. |
|
|
|
 |
zuvik

|
Wysłany: 2010-05-12, 08:17
|
|
|
więc na startowej ręce będziesz miał dwie agendy i coś jeszcze ?
To ja w takim razie składam deka na jednej agendzie, bo na dwóch nie ma sensu. Ta druga będę miał trzy sztuki w deku żeby mi dała na konic gry 3-4 powera za postacie czy za coś innego. |
|
|
|
 |
Kiebduj
BIG BIG BASTARD MAN

|
Wysłany: 2010-05-12, 10:42
|
|
|
nie. bo startujesz z jedną agendą w grze.
Jesli damy że startujesz z dwiema agendami w grze to po pierwsze masz gotowe combo już na starcie a po drugie nie chcemy robić zasady ze masz jedno dodatkowe miejsce na startówce.
dało by to zbytnią przewagę ludziom którzy dobrze kminią nad Combami.
2 agendy + 3 karty na ręce daje w sumie 5 kart a z tego to można już wykręcić takie combosy że oj oj.
a nie chcemy sytuacji gdzie ktoś wygrywa w pierwszej turze. Z sheridanem albo g karem to poporstu masakra a deck na Terror Tactics działał by bezbłędnie na Terror Tactics i agendzie która daje 5 supportu do konfliktu np.
moim zdaniem jedna agenda na starcie to i tak już duzy bonus bo jest np agenda ze 4 pierwsze postacie wychodza o dwa taniej.
Do tego agenda Support of the mighty o kolejne dwa taniej.
JA natomiast dołożył bym zasadę że nie można mieć dwóch takich samych agend.
Powiedz mi jeszcze co myślisz o erratach Growing in chaos. - strasznie commbuje sie z agendami drakhijskimi.
3. co robimy z turbo dyplomacjom? |
|
|
|
 |
zuvik

|
Wysłany: 2010-05-12, 17:03
|
|
|
nie dogadaliśmy się
chodziło mi o jedna startowa agenda
nie wiem co z ta agenda bo nie znam komba.
każda agenda jest limited - 3x tak |
|
|
|
 |
Kiebduj
BIG BIG BASTARD MAN

|
Wysłany: 2010-05-13, 10:21
|
|
|
Zovik (bo kurzego pewnie nie bedzie na sieci.) Jesli ok to ja to wklejam dla ludzi i mają 24 godziny na zgłaszanie uwag które możemy ale nie musimy wziąć pod uwagę) daj znać czy ok.
I Dwie agendy (Poparte przez zółwik, kurzy i kiebduj)
1. Każdy gracz zaczyna grę z jedną agendą w grze, którą może legalnie wprowadzić do gry (np: maintain the peace czy search for home - nie można zacząć gry)
2. Każda agenda która nie jest limited ani uniq staje się Limited.
3. Można mieć jednocześnie dwie agendy w grze.
4. Kiedy liczymy power z agendy bierzemy pod uwagę tylko agendę dającą mniej powera, druga agenda traktowana jest jako BLANK w czasie liczenia powera z agendy. (jeśli jedna agenda nie daje powera w ogóle to liczymy tę która daje power).
5. Agendy które dają pernamentny power nie są liczone jako agendy dające power. (ten power już zyskaliśmy i discard agendy nie odbiera go nam)
6. Jeśli choć jedna z agend jest agendą Major to trzeba osiągnąć major Victory aby wygrać (standart victory nie jest ok w takiej sytuacji).
II. Enchant pile. (poparte przez Zółwik i kurze, Kiebduj -przeciw)
1. Każdy gracz zaczyna grę z dodatkową talią 20 enchantmentów.
2. Za każdy wygrany konflikt gracz dostaje 2 enchan-influensu.
3. Enchant-influens może być wydany tylko i wyłącznie na wprowadzenie do gry enchantów z Enchant Pile.
4. Za Enchanty z EP nie można płacić w żaden inny sposób niż Enchant-influensem.
5. Raz na turę jako akcja można wyszukać i wziąć na rękę jeden DOWOLNY enchan z EP.
III. Sidebord. (poparte przez Zółwik i Kiebduj, Kurzy przeciw.
1. Każdy gracz przychodzi na turniej z 10 dodatkowymi kartami sidebordu.
2. Po rozlosowaniu stołów i odsłonięciu ambasadorów, gracze mają 3 minuty na dowolne zmienianie decka przy użyciu kart z sidebordu.
3. Po tych zmianach talia główna nie może być mniejsza niż 60 kart, a sidebord nie może mieć więcej niż 10 kart.
4. EP nie można modyfikować przy użyciu sidebordu ani tali podstawowej. |
|
|
|
 |
|
|