|
Malifaux |
| Autor |
Wiadomość |
Jacek_PL
Orkz Warboss

|
Wysłany: 2012-02-20, 22:42
|
|
|
Skoro nalegacie
Mój lodowy gang w komplecie i w kolorach, na pierwszej fotce wyraźnie widać Golema
druga fotka z bardziej wyraźną Rasputiną i Gaminami
 |
_________________ Moje planszówki |
|
|
|
 |
zmorek
Bats & Butterfly

|
Wysłany: 2012-02-21, 00:27
|
|
|
Golem i stworki wyglądają świetnie |
_________________ Allow me to google it for you, sire |
|
|
|
 |
greco
Zajechamski

|
Wysłany: 2012-02-21, 09:27
|
|
|
To Ja oczekuje teraz na makietę |
_________________ Supreme Commander of the Asgard Fleet |
|
|
|
 |
KamC
Biały wilk

|
Wysłany: 2012-02-21, 16:07
|
|
|
| A ja oczekuje na moje figurki XD |
_________________ "TERRIBLE, TERRIBLE DAMAGE! " |
|
|
|
 |
Jacek_PL
Orkz Warboss

|
Wysłany: 2012-02-24, 14:19
|
|
|
| Mam propozycję żeby w końcu zagrać w ten wtorek (28 luty) na spotkaniu bitewniakowym - budynek przy ul.Kopernika sala chyba 206. Jeśli wszystko pójdzie dobrze to będę na 18. Z Miksanem rozmawiałem, miał przysiąść nad figsami, chociaż można spokojnie zagrać niedokończonymi. Co ty na to KamC ? |
|
|
|
 |
KamC
Biały wilk

|
Wysłany: 2012-02-24, 18:57
|
|
|
| Wszystko zależy jak bardzo skrzywdzi mnie uczelnia. |
|
|
|
 |
Jacek_PL
Orkz Warboss

|
Wysłany: 2012-02-24, 19:25
|
|
|
| KamC napisał/a: | | Wszystko zależy jak bardzo skrzywdzi mnie uczelnia. |
No co ty, nauka przeszkadza Ci w zabawie ? Rzuć naukę Chyba że byś pożyczył mi figurki bo wiem że Lego był chętny zobaczyć/zagrać i generalnie też chciał się we wtorek pojawić, więc oponenta w razie czego bym miał. |
|
|
|
 |
KamC
Biały wilk

|
Wysłany: 2012-02-24, 22:25
|
|
|
| To znaczy tak. W pon mam zajęcia od 8 do 16-18 a we wtorek od 8 do 16 ... i jak moje wyspanie będzie wyglądało jak w zeszłym tygodniu to przyjdę we wt do domu położe sie niby na chwilkę i obudze się o 20. Natomiast jak się wyśpie itp to luz. No ale jakby co no to Lego może się tam "pobawić" i zobaczyć co i jak. |
|
|
|
 |
Jacek_PL
Orkz Warboss

|
Wysłany: 2012-02-27, 10:35
|
|
|
To teraz się już zgubiłem, weźmiesz figurki od Miksana czy ja mam je odebrać ? Tak przy okazji przypominam o talii kart |
|
|
|
 |
KamC
Biały wilk

|
Wysłany: 2012-02-27, 16:22
|
|
|
| Ty weź bo ja sam nie wiem czy dam rade. Zobacze jak się z programowaniem wyrobie dzisiaj. |
|
|
|
 |
Jacek_PL
Orkz Warboss

|
Wysłany: 2012-02-28, 09:32
|
|
|
| I sprawa się rypła niestety nie dam dziś rady bo pracuję do 18. Będę myślał nad innym terminem może w weekend. |
|
|
|
 |
KamC
Biały wilk

|
Wysłany: 2012-02-28, 19:45
|
|
|
| To znaczy ja stawiam sprawe jasno Jacku - od poniedziałku do środy mam zajęcia do godziny 18-16 tak więc od niedzieli do wtorku u mnie ciężko jest nawet nie tyle z czasem co z siłą. Odzywczaiłem się od wstawania na 8 i siedzeniem po 8-10 godzin na uczelni. Ale inne dni są lajtowe. |
|
|
|
 |
Jacek_PL
Orkz Warboss

|
Wysłany: 2012-03-05, 00:03
|
|
|
W końcu udało się zagrać pierwszą zapoznawczą partyjkę z Lego. Na początek daliśmy spokój terenowi, to znaczy był ale taki prosty, murki, ruiny i trochę drzew, nie było także specjalnych "tajnych planów" tylko podstawowe scenariusze, a i to gra zakończyła się totalną rozwałką. Zasady nie są jakoś skomplikowane, ale trzeba się czasami w nie wczytać, więc pewnie podręcznik będzie często jeszcze wertowany. Specjalne zdolności poszczególnych modeli nieźle mieszają, można czasami naprawdę niezłe komba wykręcić, ale trzeba się z nimi dosyć dobrze oswoić, na pewno kilka gier trzeba zagrać żeby poznać chociaż swoją armię. System kart sprawdza się znakomicie, jest losowość ale można ją dosyć kontrolować, powiedzmy że w kluczowych momentach może nie być losowości, jedyny problem to wyczucie kiedy jest ten kluczowy moment. Moim zdaniem gra bardzo dobra, jedyny jej mankament to brak graczy, ale myślę że to się powoli zmieni, a przynajmniej mam taką nadzieję. Ach jeszcze jedno, mimo małych rozmiarów gra nie jest bardzo szybka, nam zaszło 3,5h, chociaż trzeba doliczyć sporo czasu na tłumaczenie i zapoznawanie się z możliwościami modeli, myślę że tak standardowa partia będzie się czasowo mieścić w okolicach 1,5-2h, ale to jak już ogranie się zasady. Teraz czekam na kolejną okazję do zagrania |
|
|
|
 |
Lego
Szotrab Kipank

|
Wysłany: 2012-03-05, 18:34
|
|
|
Czas rozgrywki: Trzeba jeszcze pod uwagę brać, że to ja grałem, czyli dwa razy dłuższy czas na obliczenie akcji... (złośliwym wytłumaczę, że obliczam w tym czasie cztery razy więcej możliwości )
Co do losowości to graliśmy na jednej talii, co może trochę zmienić
Podoba mi się opcja z graniem w kilka osób (wiadomo, grupowo zawsze lepiej...) co przypomina planszówkowy styl. Dodatkowo te wszystkie cele i misje. Generalnie na plus. |
_________________ If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you're gonna see some serious shit.
Gry Lego... to znaczy moje , nie LEGO
http://legobk.deviantart.com/
http://legobk.digartfolio.pl/ |
|
|
|
 |
Jacek_PL
Orkz Warboss

|
Wysłany: 2012-03-05, 22:46
|
|
|
| Lego napisał/a: | | Generalnie na plus. |
Czyli co możemy na Ciebie liczyć ?
Co do myślenia, akurat tak jakoś wyszło, że kombinowanie w tej grze jest trochę utrudnione dzięki naprzemiennej aktywacji. Sytuacja często zmienia się po ruchu każdego modelu, no i na początku trzeba opanować o co chodzi w przypadku własnych jednostek. Już widzę że mój gang jest dosyć prosty w obsłudze, chociaż nie wiem czy to nie jest mylne wrażenie. za to gang KamC-a wydaje się wręcz stworzony do robienia różnorakich kombosów i to pewnie utrudnia sprawę na starcie. Myślę jednak, że z czasem to "skomplikowanie" wyjdzie na plus i nie będzie w żaden sposób przeszkadzać.
Jeszcze taka luźna na razie propozycja: 17 marca (sobota) odbędzie się turniej WFB, może jakoś się wciśniemy ? Dowiem się co i jak w tej sprawie, ale jak by co to przydałby się jakiś odzew od chętnych. |
|
|
|
 |
|
|