|
Malowanie figurek |
| Autor |
Wiadomość |
Jacek_PL
Orkz Warboss

|
Wysłany: 2009-11-29, 16:36
|
|
|
Jak bym umiał malować lepiej to bym trochę ponarzekał, że rozjaśnianie jest mało subtelne, a tak to : Marinsów malujesz Fajnie wyszedł, szczególnie facjata, mnie jakoś twarze bardzo kiepsko wychodzą i wolę jak twarz jest zakryta hełmem. |
_________________ Moje planszówki |
|
|
|
 |
Lego
Szotrab Kipank

|
Wysłany: 2009-11-29, 20:30
|
|
|
Ja długo dochodziłem do takich twarzy, ale tylko bohaterów i pierwszą linię maluję w taki sposób, reszta wygląda trochę gorzej. Za dużo roboty. Dla mnie podstawą są dobrze zrobione oczy, a ręka mi się czasem trzęsie i nie idzie trafić, nie wiem czego oni używają w GW, że im takie oczy wychodzą... chyba godzin pracy.
To nie rozjaśnienie tylko błoto na nogach ma:D Marinsów się świetnie maluje: Kilka warstw suchym pędzlem na niebiesko, a nawet kilkanaście, trochę washem i potem szczegóły. Sama zabawa |
|
|
|
 |
Lego
Szotrab Kipank

|
Wysłany: 2009-12-17, 13:12
|
|
|
 |
|
|
|
 |
Jacek_PL
Orkz Warboss

|
Wysłany: 2011-08-18, 23:08
|
|
|
Link do sławetnego tutoriala z Beasts of War, gdzie niejaki Romain maluje Mege Hunter Commandera do Warmachine w około 2h. Całość jest podzielona na trzy części i można to także obejrzeć na YouTube (mnie czasami na YT lepiej się te filmiki odtwarzają). Oczywiście jak tam na wstępie gość zauważa jest to tylko dobry TableTop, ale może akurat coś nowego ciekawego można wypatrzeć - ja akurat sporo technik wypatrzyłem, ale ja to taki słaby malarz jestem, tym nie mniej widzę że teraz jestem w stanie coś więcej ze swoich figurek wyciągnąć, przy mniejszym nakładzie pracy. |
|
|
|
 |
Jacek_PL
Orkz Warboss

|
Wysłany: 2012-01-06, 12:26
|
|
|
Na specjalne życzenie Miksana link do pierwszej części filmowego artykułu o "Teorii kolorów" z Beasts of War. Pewnie dla wielu osób nie będzie tam nic odkrywczego, ale jak dla mnie, gdzie miałem plastykę tylko w podstawówce i bardziej to przypominało historię malarstwa, taki tutorial wnosi całkiem sporo. |
|
|
|
 |
JużNazgul
kiedyś Nazgulik

|
Wysłany: 2012-02-08, 12:24
|
|
|
Ma ktoś może do pożyczenia farbki do figurek? Chcę sobie pomalować figurki z Cadwallon: City of thieves i z Talismanu, ale nie opłaca mi się kupować nowych farb. Potrzebuję tylko podstawowych kolorów, przydałby się: ciemny zielony, ciemny niebieski, czarny, srebrny, brązowy.
Ktoś może nie używa akurat i mógłby pożyczyć? Dam kasę na dwa nowe kolory. |
_________________ Moja mała kolekcja
Niewola?
 |
|
|
|
 |
Jacek_PL
Orkz Warboss

|
Wysłany: 2012-02-08, 12:41
|
|
|
| Ciemno niebieski i brąz mogę ci nawet podarować, resztę mogę pożyczyć poza czarnym, bo to jednak bardzo często używany kolor - chyba że mam jeszcze jakąś starą czarną farbkę. |
|
|
|
 |
JużNazgul
kiedyś Nazgulik

|
Wysłany: 2012-02-08, 13:56
|
|
|
Super. Jak możesz to przynieś farbki jutro do Belga, jeśli się wybierasz. Czarną farbkę zatem kupię sam i najwyżej sam Ci ją podaruję Poza malowaniem figurek z gier nie potrzebuję ich. |
_________________ Moja mała kolekcja
Niewola?
 |
|
|
|
 |
|
|