|
modyfikacje zasad |
| Autor |
Wiadomość |
Kiebduj
BIG BIG BASTARD MAN

|
Wysłany: 2010-12-08, 17:15
|
|
|
akurat - 10 to super zasada i w pełni ją popieram.
Błagam - spróbujcie chwilę mnie posłuchać.
"Na tych zasadach nie da się wygrać konfliktu psi o 50"
- Chyba że cały deck nie będzie robił nic innego albo będzie to jedna z ostatnich tur gry. Ktokolwiek twierdzi inaczej po prostu nigdy nie grał na PSI CORP.
Jedynie neutrale i to jak napisał kamil (jeśli maja czas się rozbujać.) I już tej zasady nie zmieniajcie. Po prostu nie gadajcie herezji że PC na jednym konflikcie kręci 3 influ)
Nie można blokować psi - Zgoda (można ale to trudne i nieopłacalne).
Ale po co dawać zasadę której nie można użyć?
Trzeba było od razu napisać a PSI nie daje nic - Na jedno by wyszło. ( i o to mi chodzi. Bo mam wrażenie że ja o jednym a wy o drugim.
Chciałem podać konstruktywną krytykę a tymczasem zakrzyczeliście mnie że płaczę. Gdy żółw na początku zaproponował zasady to ja pierwszy napisałem że dla psi to zbyt duży boost. Podałem sensowne i zbalansowane rozwiązanie (IMHO) a Jarek postanowił pomnożyć to razy dwa i wyszła jakaś nie dokońca przemyślana zasada którą obiektywnie krytykuję. I nie płaczę. I tak wygram BUAHAHAHA tylko na centauri:P (żarcik oczywiście wygra kto wygra ale zrobię wszystko abym był to ja) |
|
|
|
 |
Kurzymiś
ODYN !!!

|
Wysłany: 2010-12-08, 17:34
|
|
|
czekaj no bo nie lapie...sam napisales ze masz 4 postacie z psi okolo 10 tak.. generalnie suma ich psi wynosi 40 + jeszcze 3 postacie niech maja i po 5 psi to jest 55 stata w 7 postaciach...a zakladam ze postaci wystawisz wiecej niz 7. Wiesz co ja mysle ze ty poprostu tej karcianki nie rozumiesz do konca. Juz tlumacze dlaczego. Robisz poprostu wszystko co morzesz rzeby gre przyspieszyc (jak w innych karciankach 6-8 tura i koniec) a tymczasem w B5 czesto znacznie lepiej sprawdzaja sie techy na spowolnienie gry...nie swojej (choc tez poniekad) tylko ogolnie stolu. Pozwala to lepiej katrolowac sytuacje i w odpowiednim momecie wyskoczyc. Nawet Grzesiu G. czesto tak gral a on nas loil niemirosiernie swego czasu Moja rada..sprubuj na karcianke spojrzec jak na jedynom niepowtarzalna i przede wszystkim klimatyczna a nie jak na kolejne ccg gdzie trzeba tylko na maxa napierac |
_________________ BLOOD FOR THE BLOOD GOD !!
SKULLS FOR THE SKULLTHRONE !!
(i wisienka na szczycie )

|
|
|
|
 |
zuvik
turtle :)

|
Wysłany: 2010-12-08, 19:01
|
|
|
Jedną prośba Marcinie, o której pisałem już wcześniej: nie komentujmy w tym temacie zasad Jarka Uzasadnienie znajdziesz we wcześniejszych postach |
|
|
|
 |
Jaro

|
Wysłany: 2010-12-08, 19:07
|
|
|
| zasady są nie tylko moje. Układaliśmy je wspólnie z Almarykiem. Przeszła mniej restrykcyjna zasada związana z Psi. Mogło być trudniej. DUŻO TRUDNIEJ. |
|
|
|
 |
zuvik
turtle :)

|
Wysłany: 2010-12-08, 19:17
|
|
|
Mój błąd |