|
modyfikacje zasad |
| Autor |
Wiadomość |
zuvik
turtle :)

|
Wysłany: 2010-11-11, 13:08 modyfikacje zasad
|
|
|
Wiem, że kogoś innego kolej na wymyślanie zasad, więc nie drzyjcie na mnie kotów
Taki mi przyszedł pomysł do głowy na zasadę
Każdy konflikt z karty, dowolnego typu, który nie zwiększa w bezpośredni lub pośredni sposób, dowolnego stanu influence lub power, jeśli zostanie przepchnięty o 5 (30 w przypadku PSI konfliktu) lub więcej daje 1 influence inicjatorowi.
Po co taka zasada? A bo są różne śmieszne konflikty których się nie gra bo najzwyczajniej w świecie nie przybliżają gracza do wygranej.
Na pewno powstaną jakieś przegięcia (albo i nie), ale nie mam pojęcia bo nie znam za dobrze kart Wszelkie uwagi mile widziane |
| Ostatnio zmieniony przez zuvik 2010-11-17, 20:05, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
 |
kruk
VOTE FOR CTHULHU

|
Wysłany: 2010-11-11, 13:26
|
|
|
takich konfliktów jest duuuużo. dawanie do nich influensu mogłoby być niezłym brejkiem
dwa przykłady:
Sleeper personality - dwa konflikty w jednej karcie - 2 infla; jako bonus dodatkowo postać od przecinika
Crusade - konflikcik militarny wracający na rękę....
zdecydowanie byłoby to niezłym młynem w doborze konfliktów do decków |
|
|
|
 |
zuvik

|
Wysłany: 2010-11-11, 13:33
|
|
|
crusade - daje inf b5
Jak pisałem dowolnego influensu nie może podnosić w tym b5, cieni, vorlonów
Co do sleeper jakby zasada nie tyczyła się psi konfliktów to problem z głowy |
|
|
|
 |
kruk
VOTE FOR CTHULHU

|
Wysłany: 2010-11-11, 14:53
|
|
|
| biedny Kiebduj. znów poszkodowany by był..... |
|
|
|
 |
Kurzymiś
ODYN !!!

|
Wysłany: 2010-11-11, 18:17
|
|
|
morzna by zrobic ze daje ale tylko raz W sesie np crusade daje influens po pierwszym zainicjowaniu i wygraniu o te 5 ale potem dziala juz w zwykly sposob.. |
_________________ BLOOD FOR THE BLOOD GOD !!
SKULLS FOR THE SKULLTHRONE !!
(i wisienka na szczycie )

|
|
|
|
 |
Kiebduj
BIG BIG BASTARD MAN

|
Wysłany: 2010-11-17, 09:48
|
|
|
kruk ma racje.
Zasada ta nie mogła by dotyczyć konfliktów psi które z założenia nie dają infa (jest jeden i trzeba by go przepchnąć o 30. Chyba że ten limit dla konfliktów psi zwiększyć do 30 np.
Co do jednorazowości kurzego. A co jak dojdzie inna sztuka tego samego konfliktu?
@Zov ty a moze zrób ten podział master i support agend (w sensie opisz) |
|
|
|
 |
Kurzymiś
ODYN !!!

|
Wysłany: 2010-11-17, 12:02
|
|
|
| No wlasnie jak dojdzie inna sztuka to nie daje influensu bo daje tylko pierwszy konflikt o danej nazwie a nie pierwszy raz zagrana karta.. wtedy zreszta nie trzeba by bylo banowac psi konfliktow |

|
|
|
|
 |
Kiebduj
BIG BIG BASTARD MAN

|
Wysłany: 2010-11-17, 12:57
|
|
|
@kurzy - Nie wiem dlaczego nie trzeba by banować psi konfliktów.
Psi konflikty mają to do siebie że tak naprawdę to huja robią.
( za wyjątkiem 2-3 sztuk)
Reszta to takie zabawki.
Nie zmienia to jednak faktu ze jest ich około 18 - 20 a to wystarczy żeby włożyć po jednej sztuce.
Więc generalnie to spory problem bo z jednej strony można całkowicie wykluczyć konflikty PSI z zasady 1 influ - co sprawi że będą mało grywalne (nie licze master of all)
Albo dać zbyt miekkie ograniczenie co sprawi że będą zbyt silne (Taki skromny acz prosty pomysł na decka co młuci i mieli na tych zasadach na PC.
Proponuję zwiększyć limit do 30 na psi max 35. to będą 4 najsilniejsze postacie a więc nie tak hop do zrobienia. Zawsze jest jeszcze eksplodujacy jason jesli ktoś lubi jak mu wybucha postać za 10 kasy.
Mity o PC wykręcających 60 poparcia proszę - to bujda. Nigdy nie wykręciłem tyle poparcia na PC. Może neutralni telepaci by mogli w 10 - 12 turze ale 30 to moim zdaniem dobra liczba. Pamiętajcie ze postaci PC 10 + jest 3 + 2 wymagające 4 conspiracy marki.
Ok. Dość już odsłoniłem tajemnice PC jak mnie dorwie jakiś Psi COP to możecie mnie już więcej nie zobaczyć przy zdrowych zmysłach.
Generalnie zasada ciekawa - widzę że motywem przewodnim zasad wymyślanych przez zółwia jest - Uczyńmy niegrywalne karty grywalnymi jak w Gwiezdnych wojnach.
W pełni popieram każdą zasadę którą żółw wymyśli chyba że godzi ona we frakcję PC lub we mnie osobiście:p |
|
|
|
 |
kruk
VOTE FOR CTHULHU

|
Wysłany: 2010-11-17, 14:06
|
|
|
i nagle konflikty B4 zaczynają wymiatać
bo same z siebie nie dają infla, co najwyżej część z nich może go odebrać a z agendą pięknie by sie uzupełniły |
|
|
|
 |
zuvik

|
Wysłany: 2010-11-17, 20:01
|
|
|
Pomysł z +30 PSI jest niezły. Więc uwzględnię w pierwszym poście |
|
|
|
 |
Kurzymiś
ODYN !!!

|
Wysłany: 2010-11-17, 22:44
|
|
|
| zuvik napisał/a: | | Po co taka zasada? A bo są różne śmieszne konflikty których się nie gra bo najzwyczajniej w świecie nie przybliżają gracza do wygranej. |
to chyba wyjasnia czemu ich nie banowac.. bo jak sam napisales | Kiebduj napisał/a: | | Psi konflikty mają to do siebie że tak naprawdę to huja robią. |
mowisz 18-20 kafliktow na psi ktore moga dac ci influens...ok a ile takich kafliktow ma dyplomka np...i tylko niech mi nikt nie pisze ze psi jest przejebane bo nikt go nie ma bo zawsze morzna zmienic typ kafliktu albo cos. Z 3 graczami przy stole morzna tak udupic 9 kafliktow co robi z 18-20 dajacych inf. kafow jakies 9-11...a to juz wcale nie tak wiele. Jednym slowem demonizujecie to psi |

|
|
|
|
 |
Jaro

|
Wysłany: 2010-11-18, 07:04
|
|
|
Kurzyś, a ile znasz kart zmieniających rodzaj konfliktu? Jak kojarzę JEDNĄ - z WoF. W grze, na turniejach widziałem ją 1 raz - używał jej Zmorek na ostatnim turnieju. Znaczy się próbował, do czasu gdy okazało się że jest nielegalna...
Jeśli konflikty Psi huja robią to a PC są tacy do dupy to dlaczego Kiebduj jest na pierwszym miejscu w rankingu a nie np. jakaś dyplomka ludzka czy minbaryjska?
Tak, wiem że na turniej większość graczy składa decki funowskie, dla dobrej zabawy itp., a Marcin gra po to żeby wygrywać. Ale chyba po to jest turniej, prawda? To tak, jakby na strzelaninę przyjść z nożem
Co do propozycji Zuvika - fajny pomysł. Myślę, że postaramy się go zaadoptować do nowych zasad. |
|
|
|
 |
Kurzymiś
ODYN !!!

|
Wysłany: 2010-11-18, 08:08
|
|
|
wiesz nozem zawsze morzna rzucic ..tak ja tez kojaze jedna wiec czysto teoretycznie przy 4 graczach morzna ja zagrac 12 razy (3 sztuki w decku) czyli 9 razy na jedna osobe... ja nie mowie tak poza tym ze psi-copy (czy tam neutrale) so cieniutcy tylko ze da sie ich zatrzymac, a jak sie nie uda to przeciesz nikt zycia nie straci z tego powodu prawda.. co do podejscie do B5 to juz chyba kiedys o tym rozmawialismy wiec moje zdanie znasz...ja tam nikomu nie bronie skladac deckow tak zeby wygrac jak najszybciej i jak najczesciej bo w sumie wlasnie o wygrana chodzi tylko ze ja osobiscie gralem juz tyle razy takimi deckami ze teraz wole nie wygrac a sie dobrze pobawic, a jak zauwarzyles na ostatnim turnieju nawet taki troche z dupy deck na odczep sie morze wygrac |

|
|
|
|
 |
zuvik

|
Wysłany: 2010-11-18, 08:52
|
|
|
Pisałem posta i mnie wylogowało. Nie chce mi się pisać jeszcze raz
Generalnie Marcin zaproponował +30 dla psi. Tyle w temacie |
|
|
|
 |
Kurzymiś
ODYN !!!

|
Wysłany: 2010-11-18, 10:17
|
|
|
no spoko choc jak dla mni niewiele to zmienia |

|
|
|
|
 |
|
|