|
Nowości i zapowiedzi |
| Autor |
Wiadomość |
KamC
Biały wilk

|
Wysłany: 2010-07-09, 17:20
|
|
|
Hmmm co z tego wyjdzie to zobaczymy - jak dla mnie nie byłoby źle jakby naprzykład odrazu wypuścili w tych nowych pudełkach itp. nową armie i pare z zaległych figurek (hmm AB nowej armii i po jednym zaległym oddziale na armie powiedzmy).No ale to raczej marzenie bo pewnie jak już wymyślą/przetestują itp. nowe rozwiązanie to będą szli z zaległościami albo narazie to oleją i odrazu nową armie wrzucą ...
Kurde tak sobie myśle... zawsze mnie ciekawiło jak wymyślenie i wyprodukowanie np. nowego systemu pakowania może zajmować prawie pół roku... wiele działań wielkich firm mnie zaskakuje. Chyba jestem za młody na rozumienie tego |
_________________ "TERRIBLE, TERRIBLE DAMAGE! " |
|
|
|
 |
Jacek_PL
Orkz Warboss

|
Wysłany: 2010-10-29, 14:22
|
|
|
Tak patrzę na ostatni wpis i się zastanawiam, jak długo umierała nasza nadzieja W każdym razie dziś się to zakończyło, według tej wiadomości firma RE została postawiona w stan upadłości. Nie wiem co będzie dalej z grami, być może jakieś firmy wykupią prawa autorskie do światów z Konfrontacji i AT-43, ale równie dobrze mogą one zostać wykorzystane do stworzenia nowych gier. I to chyba na tyle |
_________________ Moje planszówki |
|
|
|
 |
KamC
Biały wilk

|
Wysłany: 2010-11-15, 21:07
|
|
|
| Trochę smutno że taka lipa się wydarzyła. No ale cóż.. |
|
|
|
 |
Jacek_PL
Orkz Warboss

|
Wysłany: 2011-07-09, 10:07
|
|
|
Trochę się zdziwiłem, ale jest jakieś światełko w tunelu, oby to nie był nadjeżdżający pociąg Firma Legacy Miniatures odkupiła prawa do gier figurkowych w świecie Aarklash, pierwsze modele mają się pojawić już na tegorocznym GenConie, czyli za jakiś miesiąc. Na razie trudno wyrokować w którą stronę pójdzie produkcja figurek, czy będą to figurki PPP czy też zwykłe figurki do sklejania i malowania. Pierwszymi modelami dostępnymi na GenConie mają być Flesh Golem i Hydra. Flesh Golem był już wydany w postaci żywicznej figurki do pomalowania, nie wiem jak będzie z Hydrą. Nie wiadomo też czy firma pójdzie w modele do skirmisha, to byłoby dla nich pewnie łatwiejsze, czy też powrócą do idei bitewniaka. Gdyby wznowili produkcję modeli PPP to ja tam jeszcze kilka modeli do Wilków jeszcze muszę dokupić. Wiadomość na TGN |
|
|
|
 |
KamC
Biały wilk

|
Wysłany: 2011-07-15, 12:49
|
|
|
No cóż. Ja wciaż swoje figurki mam. Jeśli wrócą do PPP to będzie w sumie fajnie. No i figurki nie będą się kurzyły już Zobaczymy tak czy siak. Czekam na więcej info |
|
|
|
 |
Jacek_PL
Orkz Warboss

|
Wysłany: 2011-07-19, 23:09
|
|
|
Niestety dla nas, przynajmniej na razie, nie ma pomysłu wskrzeszania tej wersji Konfrontacji w która graliśmy. Znalazłem kilka informacji odnośnie tego przedsięwzięcia i oto czego się dowiedziałem:
- planowane jest ponowne wydanie wszystkich starych modeli do skirmishowej Konfrontacji plus trochę nowych i tych których Rackham nie zdążył wydać
- modele mają być żywiczne, wydawane w krótkich seriach
- z informacji powyżej wiadomo że modele będą do samodzielnego montażu i malowania
- do modeli będą dołączone jakieś karty, ale dopiero za trzy miesiące pojawią się pierwsze, do modeli które pojawią się wcześniej będzie sobie można te karty domówić
- Legacy Miniatures to nie nowa firma tylko oddział lub raczej marka firmy Dust Studio
- figurki mają być głównie skierowane do kolekcjonerów (stąd te krótkie serie, zapewne po kilkaset modeli) i nie ma jak na razie planów wskrzeszania gry jako takiej, ale jeśli zainteresowanie będzie duże to nic nie można wykluczyć
Nadal jednak pozostaje wiele wątpliwości, np. firma nie przewiduje wskrzeszania gry jednak będą karty do modeli, powiedzmy stare modele miały swoje karty co jednak z nowymi modelami ? Taki Flesh Golem miał tylko statystyki do CAotR, a Hydra nawet do tej edycji nie miała żadnych zasad, ciekawe więc jak rozwiążą problem karty do tych modeli żeby pasowały do Konfrontacji 3.5 (ostatnia wersja skirmishowa). Więcej pewnie będzie się można dowiedzieć za dwa tygodnie jak ruszy GenCon 2011 |
|
|
|
 |
Jacek_PL
Orkz Warboss

|
Wysłany: 2011-08-05, 18:17
|
|
|
| Jest pierwszy filmik ze stoiska CoN gdzie były prezentowane modele do Confrontation. Widać dwa pierwsze już pomalowane Flesh Golem i Hydra, oraz kilka "reprintów", w tym ogromny Cynwall Dragon. Trzy modele do Ram-u czyli Ejhin, Azael i Gorgona wyglądają jak ich plastikowe odpowiedniki, natomiast Gargulce są zarąbiste (o ile oczywiście to Gargulce). Są jeszcze dwa modele których nie mogę zidentyfikować. |
|
|
|
 |
Jacek_PL
Orkz Warboss

|
Wysłany: 2011-08-08, 17:11
|
|
|
I po GenConie, na razie nie wiadomo wiele więcej, ale wszystko wskazuje że wskrzeszona będzie raczej wersja skirmishowa, bo do dwóch pierwszych modeli są dołączone karty właśnie do edycji 3,0/3,5. Natomiast dziś znalazłem kilka innych zdjęci gdzie było widać dół tego ekspozytora z modelami i tam ... widać modele które nie zdążyły się pojawić
Gryf:
Worg :
Jakaś akkyshanka:
Ten ostatni model to z nowej armii mrocznych elfów. |
|
|
|
 |
Jacek_PL
Orkz Warboss

|
Wysłany: 2011-12-26, 21:14
|
|
|
| W sumie Legacy do spółki z Cool Mini Or Not wypuściło już kilkanaście modeli do "starej" Konfrontacji i nagle wyskoczyli z czymś tak odjechanym jak Gryf. W sumie nie wiem czy to jest prepaint, czy też dali już zdjęcia pomalowanego modelu, jednak cena jest mocno zaporowa i wrzucam to jako czystą ciekawostkę. |
|
|
|
 |
KamC
Biały wilk

|
Wysłany: 2011-12-27, 13:23
|
|
|
No cóż.. ja tam czekam aż coś zrobią z tym bitewniakiem w ten czy inny sposób bo go polubiłem |
|
|
|
 |
|
|