|
Częstochowska Fantastyka
Fantastyczne miejsce w sieci.
|
|
Pomoc przy organizacji konwentu |
| Autor |
Wiadomość |
mefju

|
Wysłany: 2010-03-20, 18:19 Pomoc przy organizacji konwentu
|
|
|
Witam
Chciałbym zorientować się, czy są w Częstochowie i okolicach osoby które pomogły by przy organizacji konwentu gier fabularnych przy imprezie EGP - Electronic Games Party -> www.egp.com.pl. Planowany termin - koniec stycznia 2011.
Planujemy turnieje: Warhammera 40k, Magic the Gathering, LARPy... Proszę Was o opinie, jakie gry najlepiej wybrać (dodam iż tematyka gier fabularnych jest mi obca - od niedawna zacząłem interesować się tematem). Jestem ciekaw Waszych opinii nt. tego, jak sytuacja gier RPG itp. wygląda w Częstochowie - czy dużo osób gra oraz w które gry, co najlepiej "zrobić" na takim evencie. Kolejna sprawa - sprzęt (częściowo "powiedzmy" że już mamy ugadany) i sklepy w Częstochowie - lecz nie tylko, jak to wygląda, tzn. skąd wziąć?
Na chwilę obecną współpracujemy z organizatorami Grojkon'u -> www.grojkon.com, w ramach wzajemnej pomocy (5 osób). Jednak, jak zapewne wiecie, osób przy organizacji potrzeba naprawdę sporo. Czekam na opinie i pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Jacek_PL
Orkz Warboss

|
Wysłany: 2010-03-23, 13:28
|
|
|
Problem z chętnymi do organizacji jest taki, że na razie sporo osób z forum zgłosiło się do organizacji innego konwentu w październiku. Myślę że jak każdy zobaczy jakie ma możliwości to prędzej się zdecyduje czy chce pracować przy kolejnym konwencie i w jaki sposób może pomóc. Dla mnie termin jest na razie wyjątkowo odległy, przez te 10 miesięcy może się bardzo dużo zmienić, więc na razie nie zadeklaruje się tak na pewno.
Teraz trochę takich "technikaliów" proponuję używać nazwy "gry bez prądu" jeśli ma to obejmować wszelakie gry RPG, bitewne, karciane i planszowe, bo samo określenie gry RPG może być mocno mylące. Jako takiego sklepu z takimi grami w Częstochowie nie ma więc trudno oczekiwać z tej strony wsparcia - chociaż tutaj taki mały off, takie imprezy to wspaniałe miejsce do zareklamowania się więc przy planowaniu otwarcia takiego sklepu warto wziąć to pod uwagę, to tak odnośnie innego tematu. Co do wyboru konkretnych tytułów gier to myślę że warto pozostawić to już w gestii organizatorów poszczególnych punktów programu. To takie trzy grosze osoby która nigdy żadnej imprezy tego typu nie organizowała |
_________________ Moje planszówki |
|
|
|
 |
zmorek
Bats & Butterfly

|
Wysłany: 2010-03-23, 23:52
|
|
|
| Podejrzewam też, że październikowy konwent będzie dobrą okazją do tego, żebyś zarówno Ty poznał ludzi, jak też dał się im poznać. |
_________________ Allow me to google it for you, sire |
|
|
|
 |
|
|
|