Strona Główna Częstochowska Fantastyka
Fantastyczne miejsce w sieci.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Poświęcenie Ungorn Riders
Autor Wiadomość
Jarzynek 

Wysłany: 2011-07-18, 18:57   Poświęcenie Ungorn Riders

Witam
Na WHI znalazłem ciekawy i bardzo ważny dla strategii Chaosu wpis. Dotyczy Ungorów. Jeżeli zostaną one zniszczone jako koszt zagrania karty ( np. Danina Krwi ), to jak rozumiem, otwiera się nowy "podstos" akcji, który jest rozgrywany i rozpatrywany, zanim rozpatrzony zostanie "główny" stos:
Cytat:
Tura przeciwnika. on zagrywa verene. Ja mam na stole z. swiatynie chaosu i ungory. Ja nie odpowiadam. On w odpowiedzi long winter na moja developke . ja nic. On w odpowiedzi wola elektorow . Ja po woli elektorow odpadalm offeringa czyli poswiecam ungory( co jest od razu kosztem) - i moge zniszczyc 2 develpoki wtedy wybrane. Po zniszczeniu developek wracaamy lancuszkiem akcji do vereny i niszczy ona takze jego.

i odpowiedź
Cytat:
szymuss grałeś dobrze, bo ungory opuszczały grę jeszcze w trakcie tworzenia łańcucha akcji (dzięki czemu można było odpalić akcje reagujące na jego zejście, jeszcze w tym samym łańcuchu), a nie w trakcie jego rozpatrywania.

Bardzo to podnosi użyteczność ungorów, więc prosiłbym zainteresowanych, aby się do tego ustosunkowali i ewentualnie podważyli.

miksan 

Wysłany: 2011-07-19, 01:42   

Jak na moje oko wszystko sie zgadza i raczej nie nazwał bym to pod stosem, jest to rozpatrywanie efektów związanych z zapłaceniem kosztu zagrania Brutal Offeringa.

Jarzynek 

Wysłany: 2011-07-19, 08:37   

Jak zwał tak zwał, i tak akcja będzie rozpatrywana w tym samym momencie. Ważne, że akcja wymuszona przez Ungory wchodzi na ten sam stos, co akcja, która wymusiła ich poświęcenie ( a nie jak do tej pory graliśmy - na nowy stos ).

Odpowiedz do tematu