Strona Główna Częstochowska Fantastyka
Fantastyczne miejsce w sieci.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
PYTANIE
Autor Wiadomość
CIERPIK 

Wysłany: 2006-07-01, 14:22   PYTANIE

siemqa mam takie zapytanie czy znalezli by sie jacys ludzie zeby pograc z nowicjuszem czyli ze mna w magick the gethering u dragona ?? jestem z lublinca wiec jesli by sie ktos zdecydowal oto moje gg 6937772

zuvik 
turtle :)

Wysłany: 2006-07-02, 12:04   

W sklepie od godziny 11 do 18 jest caly czas ktos z kim mozna pograc w Magica. Wiec jakos specjalnie nie musisz sie umawiac. Wystarczy zagadac do sprzedawcy, a on albo sam z toba zagra, albo ktos inny. Jezeli masz jakies pytania na temat magica albo chcesz zeby cie pouczyli jak grac to spokojnie mozesz poprosic o to sprzedawce, a on ci wszystko wyjasni.

Carlos 
Ojciec Dyrektor

Wysłany: 2006-07-02, 22:43   

Zgadza sie :mrgreen: nawet nie wiem ile razy sam sie o cos pyta?em za ka?dym razem fachowa pomoc a do gry znajdzie sie ktos zawsze :mrgreen: a no i mila atmosferka :twisted:

CIERPIK 

Wysłany: 2007-12-22, 16:54   

to ja mam pytanie dajcie mi namiary na ten sklep wczas mi sie wspomniało ale wcześniej miałem inne zajęcie heh mam nadzieje ze są ludzie chętni nauczyć grac w Mtg

Jacek_PL 
Orkz Warboss

Wysłany: 2007-12-22, 21:34   

Rzeczywiście trochę czasu upłynęło :) sklep Fantasy mieści się przy ul.Wolności 22 w bramie tam gdzie Medyk. W nowym roku będzie się tam troszkę działo (ale to na razie taka mała tajemnica 8) ) , ale jeśli chodzi o MtG to tam zawsze są ludzie do grania i na 100% znajdziesz ludzi którzy Cię nauczą grać.

CIERPIK 

Wysłany: 2007-12-22, 23:20   

a nauczy mnie ktos grac w magicka ??

Jacek_PL 
Orkz Warboss

Wysłany: 2007-12-23, 00:37   

Jak już napisałem powyżej, jak się udasz pod wskazany adres to masz bardzo duże szanse, że ktoś cię nauczy.

CIERPIK 

Wysłany: 2007-12-23, 17:29   

THX

CIERPIK 

Wysłany: 2007-12-24, 16:36   

a tak przy okazji z jakiej edycji kupywac boostery bo jest tam kilka wy

Lego 
Szotrab Kipank

Wysłany: 2007-12-24, 21:28   

To zależy - ale za dużo pisania by było. Ja teraz kupuję sam Lorwyn - karty są świetne, klimatyczne i z kilku boosterków i podstawki można złożyć talię, która będzie jako tako działać. Później można zainwestować w X edycję i poprzedni blok - Time Spiral,albo powymieniać swoje lorwynowe karty z innymi. No i odkładać kasę na Morningtide, zapowiada się świetnie.

Szkoda, że jestem tak daleko,bo mam mnóstwo kart z Lorwyn teraz do oddania... ale Tomasz na pewno coś znajdzie u siebie dla nowicjusza :)

CIERPIK 

Wysłany: 2007-12-24, 23:18   

ja kupiłem jako podstawkę deck z 10 edycji czerwona talie i bosterka z lorwyn i myślę czy mieszać dodatki czy poprostu iść w jednym kierunku ?? teraz jak dostałem kasę na święta to bym sobie kupił bossterki z lorwyn co o tym sadzicie ??

Jacek_PL 
Orkz Warboss

Wysłany: 2007-12-26, 12:20   

Nie jestem jakiś super znawcą MtG więc poradzę jak noob noobowi :) Według mnie fajniejszy jest Lorwyn. X Edycja to był taki klasyczny Magic, natomiast Lorwyn jest dodatkiem bardzo nastawionym na kreatury. W dodatku Lorwyn był chyba bardziej tworzony z myślą o deckach dwukolorowych. Tak więc choć nic nie stoi na przeszkodzie, żeby wymieszać karty z X ed i Lorwyn to jednak wydaje mi się, że rzeczywiście lepiej zainwestować jakoś bardziej w jeden z tych dodatków. I teraz tak jeśli masz zamiar się zacząć bawić trochę poważniej, tzn. od czasu do czasu zagrać w jakimś turnieju to polecam Lorwyn, w tej chwili jest łatwiejszy dostęp do kart i na dłużej starczą, po za tym następny dodatek też będzie dalej ciągnął to co się zaczęło w Lorwynie.

Tak na marginesie 19 stycznia odbędzie się prelease nowego dodatku Morningtide, może więc warto zachować pieniążki na tą imprezę ? Szczegóły odnośnie turnieju wkrótce :)

CIERPIK 

Wysłany: 2007-12-26, 18:33   

Ok dzięki za rade ale jakiś deck musiałem mieć :) będę zbierał lorwyn mam nadzieje ze wkręcę sie w tą grę i nauczycie mnie grac w miarę przyzwoicie ;) może wpadnę w sobotę do was jak trafie ;) może jeszcze dokopie jakieś boosterki :) moze sie ummówimy kiedys na jakąś partyjkę ;)

Odpowiedz do tematu