|
S.E.S.J.A. |
| Autor |
Wiadomość |
Kiebduj
BIG BIG BASTARD MAN

|
Wysłany: 2006-04-05, 12:23 S.E.S.J.A.
|
|
|
oki.
Prosz? aby nikt z poza graj?cych nie wcina? sie w ten temat. Ale macie prawo go czyta?.
proponouje juz zaczac.
czyli tak:
carlos, drozdzu, bizon, mukami.
Gramy w swiecie znanym z filmow alien glownie alien 2, ale w tym swiecie kosmici NIE ISTNIEJ?. Gracie space marines USA. Walki tocz? si? pomi?dzy wrogimi megapa?stwami.
Zyliscie na ziemi prowadac swe zycie jako ubogi mlodzieniec. Brud smrud i ubustwo. JEsli miales mieszkanie to byles szczesciarzem. podla praca albo niepewna przyszlosc jako hazardzista czy drobny zlodziej. A moze miales talent elektroniczny..... Ale kogo w tych czasach stacna studia?
I za kazdym razem gdy przechodziliscie ulicami megacity dookola wasza uwage przyciagaly Plakaty "WST?P DO ARMII" - godziwe zarobki. Pokrywamy koszty nauki dla specjalistow, odwied? odlegle planety. Z nami Siegniesz gwiazd.
a pod spodem malymi literkami. Kontrakty 2, 5, 10 letnie oraz dozywotnie.
CO was podkusi?o ?eby si? zapisac? Moze ch?c przygody, Zobaczyc gwiazdy z bliska. Najpewniej poprostu ch?c godziwego zycia.
Gdy tylko podpisaliscie dokumenty trafiliscie do piek?a. Morderczy ob?z szkoleniowy. Pierwsze 2 miesiace znecano sie nad wami. Nocne cwiczenia, glodowki, brak snu.
Ostatniego dnia szkolenia podstawowego kazdy rekrut decydowal sie na jaka specjalizacj? bedzie chcia? si? dostac. Zpaisaliscie si? na listy i ruszyliscie na ostatni sprawdzian wytrzyma?osciowy. ..... Przez poprzednich rekrotow zwanych jako BAGNO PORUCZNIKA BONA.
I siedzac tak w gownie po uszy, utaplani w b?ocie, zmarznieci i ze s?owami porucznika ci?gle kr?z?cymi pod czaszk?. JAK WR?C? JUTRO MACIE TU BY? A TEN CO ZA?NIE WYLECI!!!
opisuja was cechy takie jak
si?a - podnie? co?, rzu? daleko,
percepcja - czy zauwarzy?e??, refleks, (modyfikator do celno?ci)
zr?czno?? - wspinaczka, z?ap, manewry bojowe (padnij, turlaj si?, zdech? ?o?nierz)
inteligencja - elektronika, bomby, czytanie mapy
wytrwalo?? - biegnij lola biegnij, jestem ranny ale czy zyje? wrog nademn? a ja cicho jak myszka.
jest 5 wspo?czynnikow od 2 do 10. Macie 27 punkty na rozdzielenie je dowolnie miedzy te cech. Kazdy musi miec minimum 2 na kazdym. (inaczej odpad? by podczas szkolenia)
kazda z tych cech jest wazna. Od kazdej moze zale?e? wasze zycie.
nast?pnie wyb?r specjalno?ci.
RECON - zwiadowca - minimum percepcji 7 minimum wytrwalosci 5
OPERATOR BRONI CI?ZKIEJ - hevis- minimum si?y 7 intelig?cji 5 (wielki i malo zwrotny. jego giwera wypuszcza 360 strza??w na minute 1000 pocisk?w w magazynku.
technik - minimum inteligencji 7 zr?cznosci 5 (specjalizacja: medyk, saper, elektronik, obs?uga pojazd?w)
FRONTMAN - ten co umie u?ywa? karabinu i granat?w lepiej ni? reszta.
I tak siedz?c w tym dole macie czas zeby lepiej sie ze sob? poznac. Opisa? i poda? specjalizacj?. Przesla? Mg wasze karty postaci. |
|
|
|
 |
Drozdz

|
Wysłany: 2006-04-06, 14:58
|
|
|
Mark Black
Technik - saper
M?ody oko?o 22 lat. W?osy nieokre?lonego koloru ale ciemnawe, w ka?dym razie to co ju? zd??y? mu urosn?? na g?owie, ale wcze?niej te? mia? takie w?osy.
Z regu?y siedzia? cicho nawet w kantynie gdzie wi?kszo?? zaczyna?a gada?, ale nie mo?na powiedzie? o nim milczek, potrafi? si? odezwa?, zreszt? kiedy to robi? s?ycha? by?o, ?e ?ykn?? gdzie? troch? og?ady. Rwa? si? do szkolenie i ch?on?? ca?? przekazywan? wiedze ale jako? nie przejawia? ch?ci do ?wicze? fizycznych. |
|
|
|
 |
Mukami
Tal Shiar Agent

|
Wysłany: 2006-04-06, 17:29
|
|
|
John Doe
specjalizacja medyk
lat 23
Wzrost sredni, w?osy blond, oczy niebieskie. Przeci?tna budowa cia?a. W chwilach zdenerwowania duzo m?w, przeklinia, jest nerwowy, nadpobudliwy. W chwilach spokoju lubi zakurzyc fajk? i wypi? par? piw. Nie stroni od zabaw, hulanek, swawoli. |
|
|
|
 |
Carlos
Ojciec Dyrektor

|
Wysłany: 2006-04-06, 20:33
|
|
|
Carlos
Charlie Henk #256321!@
Bio: ( skr?cony wypis z aktu )
Sierota odaleziony na ulicach Megacity, maj?c wtedy 14 lat.
W momencie odnalezienia posiada? tylko karte chip z danymi o sobie, nie wiadomo ile czasu sp?dzia? na ulicach i jak uda?o mu si? zosta? przy ?yciu w tych warunkach.
Skierowany do programu resocjalizacyjnego w celu ponownego w??czenia do spo?ecze?stwa.
Otrzyma? wykszta?cenie z wynikiem dobrym, dobrym plus i dostatecznym.
W wieku 18 lat dobrowolnie wstepuje do armii.
Po uko?czonym szkoleniu wybiera specjalizacje: FRONTMAN
O mnie:
Kim jestem? Hmm... Co wiecz?r zadaje sobie to pytanie odk?d pami?tam ?y?em na ulicy po?r?d dziwek i kloszard?w. ?mier? i zgnilizna sta?y si? dla mnie normalnym otoczeniem. Musia?em radzi? sobie sam, g??d potrafi wzbudzi? w cz?owieku straszliweodruchy...
Czego chce? Prze?y?! Ulica nauczy?a mnie ?e aby prze?y? trzeba by? najlepszym w tym co sie robi, musze zabic zanim mnie zabij?. No trudno takie jest ?ycie...
Co oznacza ten numer? Nie wiem by? na karcie chipowej kt?ra nosi?em jako naszyjnik. Teraz jest moim nazwiskiem.
Jaki jestem? Wbrew pozorom lata sp?dzone w slumsach nie pozbawai?y mnie cz?owieczenstwa jestem zadowolony z ?ycia albo jakkolwiek by to nazwa?... Wojsko da?o mi to czego brakowa?o mi w dotychczasowym ?yciu poczucie wiezi z wsp???o?dakami, wzgl?dny porz?dek w zyciu... |
|
|
|
 |
Bizon

|
Wysłany: 2006-04-07, 09:31
|
|
|
Logan Black
Chudy zylowaty niski ale wytrzymaly. zasadniczo lysy z nienaturalnie niebieskimi oczami.
moja ulubiona zabawa to strzelanie z snajperki i zabawa nozami.
nie jestem za bardzo rozmowny ale zawsze mozna na mnie liczyc. Calym sercem oddany ludzion z ktorymi waczy razem w zespole. profesja - RECON
Bardzo lubi ryzyko i walke na pograniczu zycia i smierci - ryzykant.
Cel - hmm...... Udowodnic samemu sobie cos
Dlaczego wojsko?? - a dlaczego nie tutaj najlepiej sie mozna sprawdzic
pozdrawiam |
_________________ "To ja si? tutaj pytam !!" |
|
|
|
 |
Kiebduj
BIG BIG BASTARD MAN

|
Wysłany: 2006-04-07, 11:44
|
|
|
Nie wiedzie? dlaczego ale w czasie tego szkolenia zzyliscie si? ze sob?. W?asciwie po raz pierwszy od d?u?szego czasu mieliscie chwile ze sob? porozmawia? czy nawet przyjze? sie sobie dok?adniej.
- utrzyma? pozycjie. - mowi? - nie zasn??. le??c wypatrujecie nadchodz?cego wroga.
(drobna sprawa organizacyjna. wykonajcie sobie po 10 rzut?w k 10 i podajcie mi wyniki ponumerowane w kolejnosci od 1 do 10. ufam ze nie b?dziecie oszukiwa?. Nie powiem wam te? czy preferuje zuty wysokie czy niskie. Sam bede losowal poprostu numer waszego rola i podawal wynik. Jesli ta metoda sie nei sprawdzi bede poprostu wszytkie rzuty wykonywal za was. Chyba ze grzesiu napisze cos co losuje i wyswietla w shout box wynik.
na razie na potrzeby chwili wykonam za was potrzebne rzuty)
le?ycie tak na pozycjach. opserwojac kazdy swoj kierunek gdy nagle zuplnie niespodziewanie dochodzi was jakis dziwny g?os...tuz za wami... to to...chrapanie MARKA BLACKA "pseudo drozdz"..on nie przysnal, on nie zmruzy? oka. On spi. Was tez ogarnia senno?? to juz 35 godzina bez snu jedynie "Carlos" Charlie Henk nadal utrzyma? umys? i oczy w pe?nej gotowosci.
a secunde potem Logan Smith "bizon" uslyszal jakis szelest 50 metrow na polnoc. Jego palce zacisn??y si? na karabinie. czy jeden granat z farb? wystarczy do obrony przed nieznanym?
Ciemny wilgotny las z bagnistym pod?o?em.... Jakie s? wasze reakcje? |
|
|
|
 |
Drozdz

|
Wysłany: 2006-04-07, 14:15
|
|
|
Rzuty po koleji 1,3,2,2,4,9,8,2,9 - tak na wszelki wypadek
Staram sie obudzi?.
Nie ja nie odpadne w ostatni? noc tylko przez jakie? g?upie zm?czenie.
Otwiera? si? przekl?te oczy, ju? ju?. Nie ?pie, nie ?pie jestem ?wierzy jak po d?ugim odpoczynku. NIE ?PIE. - my?le |
|
|
|
 |
Carlos
Ojciec Dyrektor

|
Wysłany: 2006-04-07, 14:46
|
|
|
(Rzuty 2,6,9,3,7,10,3,7,4,1)
Poruzumiewam si? Loganem na migi pokazuje mu ?e nie mam poj?cia co sie dzieje i prosze o klepni?cia Marka ?eby zwlek? sie z kimona.
Jednoczesnie kucaj?c sprawdzam sw?j ekwipunek, chwytam bro? macam si? sprawdzaj?c czy wszystkie elementy sa na swoim miejscu i patrze na reakcje ch?opak?w... |
|
|
|
 |
Kiebduj
BIG BIG BASTARD MAN

|
Wysłany: 2006-04-07, 15:05
|
|
|
Mark spi w najlepsze. Sprawdzasz ekwipunek... standard wszyscy go macie...PM - 250 pociskow (w tych cwiczebnych modelach to tylko wiazka laserowa uruchamiajaca czujniki na mundurach ale sztuka jest sztuka)
jeden granat reczny z farba (od?amkowy), n??, mena?ka, MNPK - minikomp -przez ?o?nierzy zwany MA?A NIEPOR?CZNA PUSZKA KOMPUTEROWA.
PAIN KILLER - zab?jca b?lu, STIM - stumulator.
Sami niewiecie poco wam dali dragi. Wyraznie powiedziano, ?e nie wolno ich u?ywa? w czasie ?wicze?.
bro? gotowa i odbespieczona. |
|
|
|
 |
Kiebduj
BIG BIG BASTARD MAN

|
Wysłany: 2006-04-07, 15:05
|
|
|
Mark spi w najlepsze. Sprawdzasz ekwipunek... standard wszyscy go macie...PM - 250 pociskow (w tych cwiczebnych modelach to tylko wiazka laserowa uruchamiajaca czujniki na mundurach ale sztuka jest sztuka)
jeden granat reczny z farba (od?amkowy), n??, mena?ka, MNPK - minikomp -przez ?o?nierzy zwany MA?A NIEPOR?CZNA PUSZKA KOMPUTEROWA.
PAIN KILLER - zab?jca b?lu, STIM - stumulator.
Sami niewiecie poco wam dali dragi. Wyraznie powiedziano, ?e nie wolno ich u?ywa? w czasie ?wicze?.
bro? gotowa i odbespieczona.
(poczekamy na deklaracje reszty graj?cych) |
|
|
|
 |
Mukami
Tal Shiar Agent

|
Wysłany: 2006-04-07, 15:16
|
|
|
(Sorry ze dopiero teraz ale nie wiedzia?em ?e juz zaczynamy?)
Moje numery to 8,9,7,3,7,2,3,7,8,1
Nas?uchuje i rozgl?dam sie nerwowo. |
| Ostatnio zmieniony przez Mukami 2006-04-07, 15:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Bizon

|
Wysłany: 2006-04-07, 15:19
|
|
|
rzoty : 2.6.7.4.9.3.5.6.9.1
Mam nadzieje ze jestesmy w jakims okpie a nie na otwartej przestrzeni, wobec czego staram sie podczolgac za jakies najblizsze drzewo aby troszeczke upackac sie w blocie (zeby byc mniej widoczny na tle poszycia lasu -kamuflaz).
na migi pokazuje Charlie`emu Henk ze ide sprawdzic co sie tam dzieje. Biore ze soba tylko moj ulubony noz zeby nie byc zbyt obladowany sprzetem. podczolguje sie do jakichs drzew w kierunku z ktorego dobiegl szelest staram sie to robic najciszej jak sie da.
to co zobacze bede pokazywal Charliemu chyba ze bedzie to gdzes bardzo blisko..... |
_________________ "To ja si? tutaj pytam !!" |
|
|
|
 |
Carlos
Ojciec Dyrektor

|
Wysłany: 2006-04-07, 16:06
|
|
|
| Natomiast ja przycupni?ty patrze bardzo uwa?nie na ruchy Logana i jestem got?w do os?aniania go... |
|
|
|
 |
Mukami
Tal Shiar Agent

|
Wysłany: 2006-04-07, 16:20
|
|
|
| Przyk?adam Karabin do ramienia i przykucni?ty obserwuje okolice |
|
|
|
 |
Kiebduj
BIG BIG BASTARD MAN

|
Wysłany: 2006-04-07, 17:09
|
|
|
tak. Siedzicie w okopie. Na ow szelest logan od?o?y? karabin, doby? no?a i zacz?? si? czo?gac do oddalonego o 5 metrow drzewa w kierunku z kt?rego dochodzi? ?w coraz g?osnieszy ha?as.
Logan z koci? wr?cz zr?czno?ci? przemiesci? si? w stron? zagro?enia. omijaj?c nawet patyki ktore ?amane mog?yby wzbudzi? podej?enia wroga.... - wygl?dasz z za drzewa i widzisz poruszaj?cy si? wolno zo?nie? z przepask? na ramieniu - TEAM RED - Skoro na twoim ramienu jest niebieska przepaska nie musisz si? d?u?ej zastanawia?. TO WR?G. nerwowo rozgl?da si? na boki. jest moze 100 metrow od ciebie. nie widzi ci?. Kuca i rozgl?da si? uwa?nie.
w tym czasie z okopu wida? jedynie plecy logana i s?ycha? ciche pochrapywanie marka.
john DOE "mukami" jeste? pewny ze niekt nie proboje was zaj?? od ty?u. Zdajesz sobie jednak spraw? ?e jeden celnie rzucony do okopu granat wyeliminuje was z czwicze?. Czujecie zimny pot na twarzach.... |
|
|
|
 |
|
|