|
Sesje Irokeza |
| Autor |
Wiadomość |
Irokez

|
Wysłany: 2009-09-15, 21:40
|
|
|
Witam wszystkich
Jestem Mistrzem Gry i właśnie wprowadzam się do częstochowy. Nie znam zbyt wielu ludzi w waszym mieście a myśle nad nową kampanią. Bardzo chętnie przyjme nowych graczy z częstochowy którzy by byli zainteresowani zagrać w nietypowe sesje rpg.
Prowadze sesje całkowicie narracyjnie, nie używając kości ani zbędnej mechaniki. Nastawiam gre głównie na odgrywanie postaci i klimat świata. Nie ma u mnie zbędnego zabijania potworków i i nabijania doświadczenia. Prowadze różne systemy lecz na swój osobisty sposób. W swoim gronie (Dąbrowa Górnicza) jako mistrz gry jestem dość znany. Prowadze sesje psychologiczne w klimacie grozy, lecz nie tylko. Skupiam się na tym aby wywołać u graczy emocje ( gracze równie często są weseli , jak przybici , smutni , wystraszeni , skołowani albo zdezorientowani). Szukam graczy nie koniecznie doświadczonych w grze, ale takich którzy oczekują od sesji coś więcej od przeciętnych przygód. Jeśli ktoś były zainteresowani to niech napisze tutaj albo niech wyśle mi wiadomość. Jeśli macie pytania , możecie śmiało pisać na moje gg. |
_________________ http://www.grafika.art.pl...ser&nick=Irokez |
|
|
|
 |
zmorek
Bats & Butterfly

|
Wysłany: 2009-09-15, 23:03
|
|
|
| Irokez napisał/a: | | W swoim gronie (Dąbrowa Górnicza) jako mistrz gry jestem dość znany. |
Witamy |
_________________ Allow me to google it for you, sire |
|
|
|
 |
miksan

|
Wysłany: 2009-09-16, 07:35
|
|
|
Witamy na forum a co do propozycji , jestem zainteresowany zagraniem jakiejś sesyjki (brak kości jest dużym plusem :>) |
|
|
|
 |
Irokez

|
Wysłany: 2009-09-16, 14:46
|
|
|
| Najlepiej będzie jak zbieżemy 4-5 graczy do kampani, albo może być na początku więcej gdyż z doświadczenia wiem że nie każdy odnajdzie się w moim klimacie. Jesli chodzi o system to jak na dzisiaj najbardziej lubie prowadzić: Wampira Mroczne Wieki (nie koniecznie w okresie średniowiecza), Monastyr, i Zew Cthullu. Ale oczywiście moge prowadzić cokolwiek innego , zależnie od pragnień graczy :] |
|
|
|
 |
CI3SL4Q
Młody v1.0 ;)

|
Wysłany: 2009-09-16, 16:08
|
|
|
Młody również wita!
Jestem początkującym ale z chęcią spróbuje (powoli ekipa się zbiera) Tak jak powiedział wcześniej Misiek: brak kości to duży plus i mnie dodatkowo zachęca. Oczywiście doinformuje się jeżeli chodzi o system/y |
|
 |
Irokez

|
Wysłany: 2009-09-16, 17:41
|
|
|
Nie musisz sie doinformowywać, mam zwyczaju zanim rozpoczne kampanie, zebrać drużyne, poznać ich, zapytać co oczekują , oraz opowiedzieć wszystko co koniecznie o świecie gry (w zależności jaki system wybieżemy). Jeśli chodzi o wampira, to wskazane jest to żeby gracz nie miał zielonego pojęcia o świecie mroku, gdyż ułatwia to odgrywanie nowopowstałego |
|
|
|
 |
CI3SL4Q
Młody v1.0 ;)

|
Wysłany: 2009-09-16, 21:03
|
|
|
Dobra, to ja sie tego nie tykam |
|
 |
Neli

|
Wysłany: 2009-09-17, 16:08
|
|
|
Hej ! Może ja byłabym zainteresowana, z tym, że od razu przyznaję, że jestem tak początkująca, że już bardziej nie można (nigdy w nic nie grałam), ale chętnie spróbuję. Z tym, że w Częstochowie jestem dopiero od października. Przy okazji witam wszystkich jako nowa użytkowniczka.Tak, widziałam temat w którym należy się przedstawić, ale tam już chyba nikt nie zagląda, więc nie wiem czy warto tam pisać. |
|
|
|
 |
Irokez

|
Wysłany: 2009-09-17, 16:11
|
|
|
Ja również dopiero od październiaka jestem w częstochowie A to że jesteś początkująca, nie robi żadnego problemu, postaram się o to żebyś szybko się wciągneła w klimat. Równie dobrze mi się prowadzi w grupie zaawansowanej jak i początkującej ( a tak naprawde: ci początkujący o wiele częściej potrafią zaskoczyć Mistrza gry) |
|
|
|
 |
CI3SL4Q
Młody v1.0 ;)

|
Wysłany: 2009-09-17, 16:35
|
|
|
Neil, witamy na forum
A skoro już o terminach mowa, to kiedy mniej więcej byłaby pierwsza sesja? No i gdzie? |
|
 |
Neli

|
Wysłany: 2009-09-17, 17:54
|
|
|
I jaki system? Żebym razem z CI3SL4Q mogła się wcześniej doszkolić Oczywiście w sensie: kazdy osobno doszkolić a nie razem w dosłownym sensie |
|
|
|
 |
CI3SL4Q
Młody v1.0 ;)

|
Wysłany: 2009-09-17, 20:31
|
|
|
Mów mi młody (v1.0) przyzwyczaiłem się przez ten rok. I ja tam wole odgrywać kompletnego nowicjusza niż nowicjusza któremu się zdaje że coś wie więc nic nie czytam |
|
 |
Neli

|
Wysłany: 2009-09-17, 21:00
|
|
|
A to dużo łatwiej, bo ten twój nick jest bardzo skomplikowany Też nigdy w nic nie grałeś? |
|
|
|
 |
CI3SL4Q
Młody v1.0 ;)

|
Wysłany: 2009-09-17, 21:18
|
|
|
| Nigdy, nie licząc mini sesji (dwuosobowej) z killerem na jednym z czwartkowych spotkań. |
|
 |
Irokez

|
Wysłany: 2009-09-17, 22:20
|
|
|
Jak tylko zbieżemy pięć osób chętnych do gry , to można będzie zaczynać. Spotkamy się w jakimś dogodnym miejscu na piwie czy też herbacie i omówimy wszystko (system, lokalizacje sesji i terminy). Teraz cięzko powiedzieć gdyż was jeszcze nie znam |
|
|
|
 |
|
|