Strona Główna Częstochowska Fantastyka
Fantastyczne miejsce w sieci.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Sesje Irokeza
Autor Wiadomość
Irokez 

Wysłany: 2009-09-15, 21:40   

Witam wszystkich ;)
Jestem Mistrzem Gry i właśnie wprowadzam się do częstochowy. Nie znam zbyt wielu ludzi w waszym mieście a myśle nad nową kampanią. Bardzo chętnie przyjme nowych graczy z częstochowy którzy by byli zainteresowani zagrać w nietypowe sesje rpg.
Prowadze sesje całkowicie narracyjnie, nie używając kości ani zbędnej mechaniki. Nastawiam gre głównie na odgrywanie postaci i klimat świata. Nie ma u mnie zbędnego zabijania potworków i i nabijania doświadczenia. Prowadze różne systemy lecz na swój osobisty sposób. W swoim gronie (Dąbrowa Górnicza) jako mistrz gry jestem dość znany. Prowadze sesje psychologiczne w klimacie grozy, lecz nie tylko. Skupiam się na tym aby wywołać u graczy emocje ( gracze równie często są weseli , jak przybici , smutni , wystraszeni , skołowani albo zdezorientowani). Szukam graczy nie koniecznie doświadczonych w grze, ale takich którzy oczekują od sesji coś więcej od przeciętnych przygód. Jeśli ktoś były zainteresowani to niech napisze tutaj albo niech wyśle mi wiadomość. Jeśli macie pytania , możecie śmiało pisać na moje gg.

zmorek 
Bats & Butterfly

Wysłany: 2009-09-15, 23:03   

Irokez napisał/a:
W swoim gronie (Dąbrowa Górnicza) jako mistrz gry jestem dość znany.

Witamy :wink:

miksan 

Wysłany: 2009-09-16, 07:35   

Witamy na forum a co do propozycji , jestem zainteresowany zagraniem jakiejś sesyjki :D (brak kości jest dużym plusem :>)

Irokez 

Wysłany: 2009-09-16, 14:46   

Najlepiej będzie jak zbieżemy 4-5 graczy do kampani, albo może być na początku więcej gdyż z doświadczenia wiem że nie każdy odnajdzie się w moim klimacie. Jesli chodzi o system to jak na dzisiaj najbardziej lubie prowadzić: Wampira Mroczne Wieki (nie koniecznie w okresie średniowiecza), Monastyr, i Zew Cthullu. Ale oczywiście moge prowadzić cokolwiek innego , zależnie od pragnień graczy :]

CI3SL4Q 
Młody v1.0 ;)

Wysłany: 2009-09-16, 16:08   

Młody również wita!

Jestem początkującym ale z chęcią spróbuje (powoli ekipa się zbiera) :) Tak jak powiedział wcześniej Misiek: brak kości to duży plus i mnie dodatkowo zachęca. Oczywiście doinformuje się jeżeli chodzi o system/y ;)

Irokez 

Wysłany: 2009-09-16, 17:41   

Nie musisz sie doinformowywać, mam zwyczaju zanim rozpoczne kampanie, zebrać drużyne, poznać ich, zapytać co oczekują , oraz opowiedzieć wszystko co koniecznie o świecie gry (w zależności jaki system wybieżemy). Jeśli chodzi o wampira, to wskazane jest to żeby gracz nie miał zielonego pojęcia o świecie mroku, gdyż ułatwia to odgrywanie nowopowstałego :)

CI3SL4Q 
Młody v1.0 ;)

Wysłany: 2009-09-16, 21:03   

Dobra, to ja sie tego nie tykam :D

Neli 

Wysłany: 2009-09-17, 16:08   

Hej ! Może ja byłabym zainteresowana, z tym, że od razu przyznaję, że jestem tak początkująca, że już bardziej nie można :D (nigdy w nic nie grałam), ale chętnie spróbuję. Z tym, że w Częstochowie jestem dopiero od października. Przy okazji witam wszystkich jako nowa użytkowniczka.Tak, widziałam temat w którym należy się przedstawić, ale tam już chyba nikt nie zagląda, więc nie wiem czy warto tam pisać.

Irokez 

Wysłany: 2009-09-17, 16:11   

Ja również dopiero od październiaka jestem w częstochowie :) A to że jesteś początkująca, nie robi żadnego problemu, postaram się o to żebyś szybko się wciągneła w klimat. Równie dobrze mi się prowadzi w grupie zaawansowanej jak i początkującej ( a tak naprawde: ci początkujący o wiele częściej potrafią zaskoczyć Mistrza gry) :)

CI3SL4Q 
Młody v1.0 ;)

Wysłany: 2009-09-17, 16:35   

Neil, witamy na forum :D

A skoro już o terminach mowa, to kiedy mniej więcej byłaby pierwsza sesja? No i gdzie?

Neli 

Wysłany: 2009-09-17, 17:54   

I jaki system? Żebym razem z CI3SL4Q mogła się wcześniej doszkolić :D Oczywiście w sensie: kazdy osobno doszkolić a nie razem w dosłownym sensie ;)

CI3SL4Q 
Młody v1.0 ;)

Wysłany: 2009-09-17, 20:31   

Mów mi młody (v1.0) ;) przyzwyczaiłem się przez ten rok. I ja tam wole odgrywać kompletnego nowicjusza niż nowicjusza któremu się zdaje że coś wie ;) więc nic nie czytam :D

Neli 

Wysłany: 2009-09-17, 21:00   

A to dużo łatwiej, bo ten twój nick jest bardzo skomplikowany ;) Też nigdy w nic nie grałeś?

CI3SL4Q 
Młody v1.0 ;)

Wysłany: 2009-09-17, 21:18   

Nigdy, nie licząc mini sesji (dwuosobowej) z killerem na jednym z czwartkowych spotkań.

Irokez 

Wysłany: 2009-09-17, 22:20   

Jak tylko zbieżemy pięć osób chętnych do gry , to można będzie zaczynać. Spotkamy się w jakimś dogodnym miejscu na piwie czy też herbacie i omówimy wszystko (system, lokalizacje sesji i terminy). Teraz cięzko powiedzieć gdyż was jeszcze nie znam :)

Odpowiedz do tematu