|
Sesje Młodego |
| Autor |
Wiadomość |
CI3SL4Q
Młody v1.0 ;)

|
Wysłany: 2010-04-01, 21:45 Sesje Młodego
|
|
|
Dzisiaj na przystanku bimbajowym mnie olśniło: jakby nie patrzeć to 7 osób jest chętnych do pogrania w jakiegoś RPG'a. Problem polega na tym że jedynie Irokez jakoś się ogłaszał że chętnie coś poprowadzi ale jak widać po jego temacie niezbyt ma ostatnio czas. Dlatego z braku laku dobry i młody Od razu uprzedzam że prowadził bym pierwszy raz w życiu no ale czemu by nie spróbować Tak więc przejdę od razu do sedna:
1. System
Dowolny. Z naciskiem na Neuroshime bądź Monastyr (bo jakby nie patrzeć od 3 miechów mam podręcznik Irokeza i kilka razy go przeczytałem). Jako że będzie to moja pierwsza próba poprowadzenia czegokolwiek wolałbym się skupić na storytelingu i tak jak to robił Irokez zminimalizowałbym "cyferki". W końcu na kims muszę się wzorować
2. Terminy sesji:
Co tydzień (ewentualnie co dwa) w weekend, sobota lub niedziela. Długość sesji w zależności od ilości czasu graczy aczkolwiek na początek tak 4, 5 godzinne.
Ewentualnie w czwartki (ale co dwa tygodnie) od 15 do 21 lub poniedziałki od 13 do 21 jestem do dyspozycji...
3. Gdzie:
Od biedy mam wolny strych który mógłbym w razie czego przygotować do sesji.
Chętni niech od razu piszą konkrety: jakie godziny im pasują i kiedy, jaki system/y, czy maja podręczniki (choćby w pdf'ie), czy mają miejsce do grania, no i czy są doświadczeni
Tak więc czekam na odpowiedzi wygłodniałych graczy na tyle zdesperowanych żeby zgodzić się na sesję prowadzoną przez nowicjusza |
| Ostatnio zmieniony przez CI3SL4Q 2010-04-02, 13:00, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Ellayl

|
Wysłany: 2010-04-01, 21:56
|
|
|
Jestem chętna!
Do systemu się dostosuję, podręcznik też się znajdzie, z czasem problemu nie będzie. ;] Z miejscem do grania jeszcze nie wiem, z rodzicami pogadam jutro, ale szczerze wątpię.
EDIT: Jeżeli chodzi o grę u mnie: u mnie można grać w czwartki w ostateczności |
|
|
|
 |
Neli

|
Wysłany: 2010-04-02, 12:46
|
|
|
| Też jestem chętna do grania. Najlepiej raz na dwa tygodnie. Z tym, że mogę grać do czerwca, ewentualnie jeszcze jakaś sesja pod koniec czerwca, od lipca do października to już nie bardzo. Za to mam miejsce do grania: od czwartku do niedzieli można grać u mnie. Jeżeli chodzi o system mam pewien pomysł: może tak poprowadzisz dalej naszą kompanię z tym, że już wprowadzisz dalej swoje pomysły? Nie musiałbyś tworzyć nowego scenariusza, a my (tzn. dawni gracze którzy nadal są chetni do grania) przesłalibyśmy ci swoje stare historie. Co ty na to, Młody? |
|
|
|
 |
CI3SL4Q
Młody v1.0 ;)

|
Wysłany: 2010-04-02, 12:59
|
|
|
Stracę przerwę w pracy na odpisanie ale co mi tam
Szczerze to mam nadzieje że ktoś spoza "grona Monastyrowego" dołączy do sesji. Wczoraj do nocy czytałem o różnych systemach i jestem w stanie zrozumieć czemu Jesse tak bardzo chciał zagrać w Neuroshime tak więc jak tylko zbierze się chętnych graczy to wybierzemy system i jeżeli będzie to Monastyr to mogę kontynuować kampanię Irokeza. Ale tak jak mówię system będzie wybrany przez graczy z moim naciskiem na Neuroshimę |
|
 |
JesseBlue

|
Wysłany: 2010-04-02, 13:09
|
|
|
| Ja jestem też chętny. Ale muszę przyznać, że jeszcze nigdy nie grałem w jakiegokolwiek RPGeka. Ja bym najchętniej zagrał w Neuroshime (ale jestem też otwarty co do innych gier). Jak byśmy zagrali w Neuroshimę, to bym kupił podręcznik. Czasowo najlepiej weekendy (w tygodniu też bym dał radę, ale wolę weekendy ze względu na pracę). Może być raz w tygodniu lub co dwa, wszystko jedno. U mnie by było zawsze miejsce do grania (Czarny Las). |
_________________ Moje planszówki |
|
|
|
 |
CI3SL4Q
Młody v1.0 ;)

|
Wysłany: 2010-04-02, 17:35
|
|
|
Dobra czyli sprawa wygląda następująco:
Gracze:
3 już jest, MG jest więc czekamy jeszcze na jednego, góra dwóch i jazda
System:
Narazie wygląda na to że Neuroshima gdyż dwie osoby chcą ten system a reszcie jest to obojętne.
Terminy:
1. Co dwa tygodnie sesje w Sobotę i Niedzielę
2. Co tydzień w Sobotę/Niedzielę
3. Co dwa tygodnie w Sobotę/Niedzielę
4. Co tydzień w Sobotę/Niedzielę
Po prostu będziemy wybierać co nam będzie najbardziej odpowiadało w danym czasie. W razie czego zawsze można usprawiedliwić nieobecność danej postaci w jednym tygodniu. Jeżeli jednak ktoś musiałby się urywać regularnie z sesji to dostanie jakąś chorobę (narkolepsja, rozdwojenie jaźni...) i w zamian trochę lepszy EQ co by to osłodzić i usprawiedliwić nieobecności.
Jedyny znak zapytania, poczekamy jeszcze jakiś czas to się zobaczy. Jedno jest pewne: ja zawsze coś wykombinuje |
|
 |
Neli

|
Wysłany: 2010-04-02, 19:46
|
|
|
| Co do lokalizacji to chyba nie powinno być problemu, bo już 2 osoby pisały, że można u nich grać. Mnie najbardziej pasowałby 3 termin, zobaczymy jak reszcie. Jeżeli chodzi o innych graczy to może napisać do Sanawy na priva, on był bardzo chętny żeby zagrać, ale ostatnio chyba rzadko wchodzi na forum i może tematu nie przeczytać,a na privie odbierze. Coś mi się zdaje, że był jeszcze Urudin chętny do grania. |
|
|
|
 |
CI3SL4Q
Młody v1.0 ;)

|
Wysłany: 2010-04-02, 20:15
|
|
|
Do Sanawy już napisałem na GG. Miejsce się ustali jak się razem spotkamy np. w Belgu żeby pogadać o kilku duperelach i ewentualnie zrobić postacie.
Zawsze można poprowadzić sesję w 3 osoby jak nie będzie chętnych. Dla mnie to nawet będzie ułatwieniem skoro dopiero zaczynam swoją przygodę z prowadzeniem sesji |
|
 |
kruk
VOTE FOR CTHULHU

|
Wysłany: 2010-04-02, 20:22
|
|
|
im mniejsza grupa grających tym większa szansa na to, że wszyscy będą przychodzić
poza tym polecam tryb cotygodniowy bo wtedy można wszystkich wokół przyzwyczaić, że danego dnia 'zawsze' sie idzie na sesyjkę więc od razu można oznajmiać, że akurat wtedy sie nie da nic innego wcisąć |
|
|
|
 |
Ellayl

|
Wysłany: 2010-04-02, 21:41
|
|
|
Kruk ma rację, lepiej by było jakbyśmy grali co tydzień. Zobaczymy jeszcze co powie Sanawa i/lub Urudin |
|
|
|
 |
CI3SL4Q
Młody v1.0 ;)

|
Wysłany: 2010-04-02, 22:36
|
|
|
| W takim razie umówmy się z wstępnie że 10 (sobota) odbędzie się spotkanie wszystkich chętnych do gry. Obgadamy co trzeba i jako że będziemy mieli już 2 podręczniki do NS zrobimy od razu postacie tak żeby za tydzień 17-tego (albo nawet w niedziele 11) można było zagrać. W końcu wszyscy chcemy zacząć i nie ma sensu zbytnio czekać z rozpoczęciem kampanii. Jeżeli do tego czasu nikt więcej się nie zgłosi to zagramy w czwórkę. Hooah?! |
|
 |
JesseBlue

|
Wysłany: 2010-04-02, 22:43
|
|
|
| Z mojej strony pasuje. Planowałem co prawda w sobotę grać w Strongholda, ale to można przełożyć na kiedyś indziej (mam nadzieje że w tym życiu jeszcze zagram w tą grę). Ja już zacząłem czytać podręcznik gracza do Neuroshimy. Wydrukuje kilka kart postaci i przyniosę je w sobotę. |
_________________ Moje planszówki |
|
|
|
 |
greco
Zajechamski

|
Wysłany: 2010-04-02, 23:23
|
|
|