|
Star Trek Online |
| Autor |
Wiadomość |
Jacek_PL
Orkz Warboss

|
Wysłany: 2012-02-01, 10:12 Star Trek Online
|
|
|
Zakładam osobny temat o tej grze, bo może jakaś dyskusja będzie Gra jest prawie darmowa, tzn. jak to bywa z grami Free to Play nie ma abonamentu i nie trzeba nic kupować na siłę, ale czasami kusi żeby coś dokupić w sklepiku.
Wczoraj trafiłem na dwie ciekawe misje i po raz pierwszy dostałem wpier... Pierwsza z tych misji to inwazja Borg na sektor Alpha Centauri, właściwie to jest to taki system dynamicznych misji, bo wcześniej jak tam latałem to nic takiego się nie pojawiało, w każdym razie było zabawnie do momentu gdy nadleciał taki ogromy okręt Borga (dla skali powiem 10x wielkość sześcianu) i się zaczęło, poza wypluwaniem mniejszych statków pomocniczych walił czymś co przypominało torpedy tylko że jak już trafiło mój statek to nawet manewry unikowe i wzmacnianie tarcz nic nie dawało, generalnie statek się rozwalał i tak trzy razy Jak na razie nie mam uszkodzeń na statku, chociaż materiały do "łatania dziur" już mam. Druga misja przytrafiła mi się w Volanis Cluster (to taki ponoć niezbadany przez Federację obszar) gdzie miałem zbadać szczątki meteorytu, jak się okazało nie byłem jedynym "badaczem" na planecie. Generalnie zaczyna być ciekawiej, trzeba już trochę pomyśleć, a nie tylko lecieć na pałę i strzelać, chociaż nadal mnie boli, że gra mocno opiera się na strzelaniu, przydałby się jakieś misje gdzie można się wykazać powiedzmy manewrowością statku.
Dla przypomnienia moja postać : Emizee statek U.S.S. Tangu, chociaż nadal nie wiem jak się tutaj wyszukiwać. |
_________________ Moje planszówki |
|
|
|
 |
Kurzymiś
ODYN !!!

|
Wysłany: 2012-02-01, 22:19
|
|
|
mam pytanie...czy ty dostajesz już Dilithium ewentualnie czy wiesz jak się je zdobywa Bo ja za cholerę nie mogę tego znaleźć nigdzie
Mnie też borg rozwalił raz...jakaś inwazja była było parę sfer i kilka statków Federacji i nagle pojawiły się sześciany...tak z 10 Dość powiedzieć, że rozerwał mnie Tractor Beam dwóch sześcianów |
_________________ BLOOD FOR THE BLOOD GOD !!
SKULLS FOR THE SKULLTHRONE !!
(i wisienka na szczycie )

|
|
|
|
 |
Jacek_PL
Orkz Warboss

|
Wysłany: 2012-02-01, 23:23
|
|
|
| Jeszcze nie miałem ani Dilithium ani Latinum, pewnie dostaje się za jakieś misje. Ja natomiast jestem ciekaw jak awansują oficerowie z mostka, bo myślałem że jak się im dopali skille na maxa, a tu nic i teraz mam taktycznego z dopalaniem ataków torpedowych, a torpedy wydają mi się mniej efektywne niż fazery |
|
|
|
 |
JużNazgul
kiedyś Nazgulik

|
Wysłany: 2012-02-02, 01:30
|
|
|
Jestem, próbuję się w tym jakoś ogarnąć teraz. Star trek jest mi raczej obcy muszę przyznać, bo seriali nie oglądałem. Jakby ktoś szukał to jestem Vuko, kapitan statku U.S.S Drakkeinen |
_________________ Moja mała kolekcja
Niewola?
 |
|
|
|
 |
Kurzymiś
ODYN !!!

|
Wysłany: 2012-02-02, 10:35
|
|
|
oficerów sam awansujesz jak masz odpowiedni stopień. W tej pierwszej zakładce masz na dole przebieg kariery i tam jest opcja awans. Dostałem też już swoje pierwsze Dilithium . Za misje było rzeczywiście ale mi ta misja wskoczyła sama z siebie wiec to chyba zależy od poziomu. JużNazgul grałeś wczoraj Bo chyba widziałem twój statek w nadprzestrzeni . USS Horus end of transmission |

|
|
|
|
 |
Jacek_PL
Orkz Warboss

|
Wysłany: 2012-02-02, 11:04
|
|
|
Z tym awansem dopiero wczoraj zauważyłem, tylko kiedy ja się doczłapię tego Lt.Cmd.
Chwilowo staram się rozkminić jaki osprzęt jest najlepszy, bo już sobie różne rzeczy zaczynam budować. Może ktoś wie kto poza Klingonami używa dezruptorów ?
A i jeszcze taka sprawa jakie wybraliście specjalizacje dla swoich postaci ? Ja mam oficera naukowego. |
|
|
|
 |
JużNazgul
kiedyś Nazgulik

|
Wysłany: 2012-02-02, 11:41
|
|
|
Grałem wczoraj, nawet dość długo. Jaki ten kosmos mały Ja też mam oficera naukowego. Myślałem, że uda mi się zdobyć Dilithium w misji, gdzie miałem je zbierać dla jakiegoś statku, ale nic mi nie zostawili...
Trafiłem za to na fajną misję grupową, gdzie broniliśmy stacji kosmicznej przed Klingonami. 70 statków było do zniszczenia w sumie, masa krążowników federacji, a w tym ja, zadając jakieś śmieszne obrażenia Za samo uczestniczenie zbierałem tyle punktów, że podskoczyłem ostro w randze. |
_________________ Moja mała kolekcja
Niewola?
 |
|
|
|
 |
KamC
Biały wilk

|
Wysłany: 2012-02-02, 11:58
|
|
|
No ja zainstalowałem ostatnio ale zbytnio nie mam czasu grać - jak skończy się sesja to przygram coś więcej. Statek mój to USS Hephaestus - dla kolegów Hefajstos ! no i co .. kapitan KamC .. nie wiem jak tam się do znajomych dodaje więc podaje co wiem. W sumie te pare chwil grania przypomniało mi że pograłbym sobie w EVE online no ale cóż. |
_________________ "TERRIBLE, TERRIBLE DAMAGE! " |
|
|
|
 |
Kurzymiś
ODYN !!!

|
Wysłany: 2012-02-02, 13:08
|
|
|
ja mam taktycznego...stawiam na prostotę A jak się craftuje w tej grze Jacku Bo mam już pierdylion komponentów i nie wiem co z nimi robić.
W starcraft academy są qesty dzienne za które się dostaje Dilithium. Zresztą będę w Belgu dzisiaj to pogadamy na spokojnie |

|
|
|
|
 |
Jacek_PL
Orkz Warboss

|
Wysłany: 2012-02-02, 15:13
|
|
|
Crafting odbywa się na planecie Memory Alpha w sektorze Alpha Centauri, jest na to specjalna misja która tak naprawdę nic nie pomaga W centrum kompleksu na planecie jest taki "stolik" gdzie się wytwarza różne przedmioty. Do prostego craftingu wykorzystuje się trzy rodzaje materiałów Mineral Sample, Radiation Sample i Alien coś tam. Na początku można robić tylko schematy i podstawowe boosty dla postaci bo one nie wymagają posiadania punktów R&D (coś jakby doświadczenie), za każdy taki przedmiot dostajemy 10 punktów R&D. Schematy są jednym z komponentów do robienia innych przedmiotów i wydaje mi się że nie są zależne od jakości finalnego przedmiotu, tzn. z tego samego schematu robimy na przykład tarcze Mk I jak i Mk V. Jakiś bardziej zaawansowany crafting na razie mi się nie objawił. Od razu uprzedzam że do wykonania czegokolwiek trzeba mieć minimum 10 sztuk jednego z tych trzech podstawowych surowców więc jak się ma ich mało to nie warto lecieć na to Memory Alpha. |
|
|
|
 |
Jacek_PL
Orkz Warboss

|
Wysłany: 2012-02-04, 13:15
|
|
|
Teraz jak mam Duty Officers to nagle gra się zrobiła jeszcze bardziej podobna do EVE, rano trzeba wstać, odpalić kompa i przydzielić oficerom jakieś zajęcie żeby się nie nudzili i jakieś Dilithium zarabiali Ciągle tylko nie wiem jak kogoś odszukać, jak chcę któregoś z was dodać do Friend listy to wyskakuje komunikat, że nie ma takiego gracza. Może muszę wysiedzieć najpierw te 20h w grze |
|
|
|
 |
miksan

|
Wysłany: 2012-02-05, 14:50
|
|
|
Gra ściągnięta po 20 dzisiaj przysiądę do niej, jeszcze nie zakładałem konta więc jak tylko zrobię postać/statek to złoże raport
miksan out! |
|
|
|
 |
Jacek_PL
Orkz Warboss

|
Wysłany: 2012-02-05, 16:30
|
|
|
| Z okazji 2 rocznicy powstania gry, można się załapać na prosty quest po którym dostajemy do dyspozycji okręt klasy Odyssey - quest polega na chwilowym lataniu właśnie tym okrętem, a dostaje się go w Earth Space Dock. |
|
|
|
 |
Kurzymiś
ODYN !!!

|
Wysłany: 2012-02-05, 21:06
|
|
|
zrobiłem ale na razie nie spełniam wymagań co by nim latać |

|
|
|
|
 |
Jacek_PL
Orkz Warboss

|
Wysłany: 2012-02-05, 22:54
|
|
|
| Chyba odkryłem o co chodzi z wyszukiwaniem graczy trzeba podać nick postaci i nazwę konta, ale nie tą którą używa się do logowania tylko tą "widzialną", w takim wypadku mnie moszna szukać jako Emizee@kacej. Ja się komuś uda mnie dodać do friend listy to niech da znać. |
|
|
|
 |
|
|