|
Star Wars CCG Decipher |
| Autor |
Wiadomość |
Fon-Q
Darkness

|
Wysłany: 2010-04-21, 11:03 Star Wars CCG Decipher
|
|
|
Witam,
Czy ktos jeszcze posiada karty do tak zacnej karcianki ( tzn. jeżeli go Tomek N. nie ogołocił z kart pare lat temu).
Bardzo proszę o info pilnie poszukiwane wszelkie karty.
Pozdro |
_________________ Death is the road to Awe |
|
|
|
 |
kempiu
Rebel Alliance

|
Wysłany: 2011-02-27, 22:24
|
|
|
| Dołączam się do tego pytania, czy są jeszcze w czewie aktywnie grający w swccg? |
_________________ pozdrawiam
Mariusz |
|
|
|
 |
Jacek_PL
Orkz Warboss

|
Wysłany: 2011-02-27, 23:23
|
|
|
Ale się nekromantów ostatnio namnożyło Ja już oczywiście nie gram, kart się pozbyłem bardzo dawno temu i jedynie co mi zostało to kilka talii do czegoś co można nazwać mizernym cieniem Star Wars, czyli do gry bez Gwiazd (to taki mały żarcik, chodzi o inną karciankę Deciphera czyli WARS). |
_________________ Moje planszówki |
|
|
|
 |
kempiu
Rebel Alliance

|
Wysłany: 2011-02-28, 00:51
|
|
|
To nie do końca tak...że jestem nekromantą, nie tylko grałem ale również kolekcjonowałem te karty.
Grać raczej już nie będę, ale dalej mam kilkaset podwójnych kart RAR na wymianę i też sporo braków i (śmieszne znalazłem u siebie jeszcze sporo zapakowanych jeszcze boosterów z czterech równych dodatków).
Tę karciankę niestety zabiła chciwość Lucas arts i WoTC.
Teraz postanowiłem uzupełnić kolekcję, zrobić listę tego co mam na wymianę i drugą z tym co potrzebuje kupić/wymienić.
Tak około 2000 roku w czewie było 20+ aktywnych graczy i ze 3-4 które kolekcjonowały.
Łezka mi się w oku kręci jak o tym pomyślę .
Nie wiem czy od tego czasu powstała po swccg równie ciekawa i skomplikowana gra karciana, mam nadzieje że tak. |
Mariusz |
|
|
|
 |
Jacek_PL
Orkz Warboss

|
Wysłany: 2011-02-28, 11:21
|
|
|
| kempiu napisał/a: | To nie do końca tak...że jestem nekromantą, nie tylko grałem ale również kolekcjonowałem te karty.
Grać raczej już nie będę, |
A to przepraszam , zmyliło mnie pytanie o aktywnie grających. Ja tam mam ochotę zagrać, ale znowu nie taką bardzo dużą i myślałem co najwyżej nad zagraniem przez system LackeyCCG, tylko tradycyjnie odepchnęła mnie ilość kart do przejrzenia. |
_________________ Moje planszówki |
|
|
|
 |
kempiu
Rebel Alliance

|
Wysłany: 2011-03-01, 00:37
|
|
|
Ciekawy ten LackeyCCG szkoda że nie ma natywnej wersji na linuxa tylko pod wine.
Dzięki, myślałem że tylko holotable jest w użyciu. |
Mariusz |
|
|
|
 |
Fon-Q
Darkness

|
Wysłany: 2011-03-02, 09:14
|
|
|
ja tam w wersje internetowe nie gram wole na żywo a graczy aktywnych powiedzmy jest 3 w czestochowie i 4 osoba troche mniej aktywna ale nie zmien ia to faktu ze troche sie gra. a teraz jeszcze krakow odkurza swccg i do nich jedziemy z hakiem za 2 i pol tygodnia. a Ty kempiu gdzie siedzisz ? chyba nie w czewie |
|
|
|
 |
kempiu
Rebel Alliance

|
Wysłany: 2011-03-02, 23:38
|
|
|
Cześć,
Kopę lat! Niestety kontakty mi się pourywały, ale wiem że część na prawdę twardych fanów z różnych miast pozbyła się kart na allegro czy ebay-u. Rodzina, dzieci te sprawy...
Ja 'chwilowo' wyjechałem z Wrocławia i pracuje w Berlinie.
Niby duże miasto a też 'fryce' płaczą że nie ma z kim zagrać. |
Mariusz |
|
|
|
 |
Fon-Q
Darkness

|
Wysłany: 2011-03-02, 23:48
|
|
|
to faktycznie kawalek,
btw w styczniu byl turniej stara w berlinie i wygral go czempion z wrocka wlasnie
mielismy z nim jechac ale sie ekipa wykruszyla czytaj praca te sprawy. a za rok sa mistrzostwa swiata w stara wlasnie w niemczech ale nie w berlinie |
|
|
|
 |
kempiu
Rebel Alliance

|
Wysłany: 2011-03-02, 23:57
|
|
|
Wiem Ziemowit ja go poznałem kiedyś prowadził turniej w Oleśnicy,
co najciekwsze 3 kwietnia jest regional we wrocku!
Niestety turniej jest open a jak nowych zasad i nowych virtualnych dodatków nie znam....
zreszta również cierpie na brak czasu...żona, dzieciaki... te sprawy |
Mariusz |
|
|
|
 |
Fon-Q
Darkness

|
Wysłany: 2011-03-03, 13:12
|
|
|
wiemy dlatego bedziemy sie starali do wrocka wybrac aby cos ugrac. powiem ci ze wdrazanie zajelo mi z pol roku aby poznac wszystkie nowe virtuale i nowe typy dekow ktore graja ale teraz juz tylko z gorki nie ma to jak stara dobra karcianka |
|
|
|
 |
kempiu
Rebel Alliance

|
Wysłany: 2011-03-04, 00:48
|
|
|
Postaram się być 3.04 we Wrocku...jakby nie było dalej tam 'mieszkam',
ale będzie ciężko bo na sobotę mam już plany od dłuższego czasu.
Jak oceniasz czy jakikolwiek 'stary' deck ma szansę w starciu z nowymi dodatkami?
Nie wiem czy to wogóle możliwe wg. nowych zasad. |
Mariusz |
|
|
|
 |
Fon-Q
Darkness

|
Wysłany: 2011-03-04, 16:17
|
|
|
jako tako nowych zasad nie ma. sa tylko rozbudowane stare. ot co. starymi dekami mozesz grac ale nie wroze sukcesu bo nowe wersje starych deckow sa lepsze po prostu sa virtuale ktore trzeba grac. ale jak to w kazdej karciance jesli bedziesz mial szczescie czyli "may the Force be with You" to i z nowymi dekami wygrasz.
a tak btw to jak ogarniesz wszystkie swoje karty to zrob liste co masz na oddaniu a czego potrzebujesz to zawsze bedzie mozna podealowac gdyz jeszcze jakies tam braki mam i cos na oddaniu tez mam. |
|
|
|
 |
kempiu
Rebel Alliance

|
Wysłany: 2011-03-05, 13:59
|
|
|
OK na pewno zrobie taka listę, ale troche potrwa bo tu mam tu tylko część karta w klaserach a resztę w Polsce na pewno sporo kart mam też w różnych taliach albo wogóle w pudełkach.
Podeślij co masz na Priv jak będe to wszystko układał to od razu zrobię liste co mnie interesuje.
W zasadzie na wymianę (podwójnie) z kart RARE mam:
1) Premiere to z jasnej strony to mam prawie wszystko (Obi+latarka+chatka, Han, C-3PO, Falcon i kupę innych) oprócz Luke (może znajde bo miałem na pewno 2) i Leia, z ciemnej też wszystkie klasyki Darth, Tarkin, Devastator.
2) A new hope: z jasnej też klasyki z tych ciekawszych Wedge, Chewbacca, Tantive, R2-D2
Z ciemnej nie mam nic ciekawego
3) Hoth: tu najciekawszy jest Anakin's lightsaber, Bacta, General Rieekan.
Z ciemnej nie mam nic ciekawego
4) Dagobah: te najciekawsze RARE to : Son Of Skywalker, Chatka Jody, Chatka Vadera
Reflection i sporo innych
5) Cloud City: Jasna strona mam kompletny set podwójnie,
Ciemna wieszość najważniejszych RARE mam podwójnie np.: Boba + Slave 1 + Karabin inne klasyki.
6) Jabba Palace: mam sporo kart ale najciekawasze są do ciemnej: Jabba The Hutt, Beedo, Bane Malar
z Jasnej kilka postaci najciekawsza to Oola.
7) Reflection 1: mam kilkadziesiąt podwójnych kart wliczając Ultra Rare (Darth Vader) i Super Rary.
Z tych dodatków mam wszystko ale część kart jest WB i musze rozważyć czy warto dokupić BB lub wymienić to co mam podwójnie.
Resztę dodatków musze przejrzeć bo albo w taliach albo jeszcze gdzieś w pudełkach, tu podwójnych będzie na pewno najmniej a braków sporo. |
Mariusz |
| Ostatnio zmieniony przez miksan 2011-03-05, 17:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Gothmog
Barlog's commander

|
Wysłany: 2011-03-05, 15:19
|
|
|
| jakbys sie chcial pozbyc jakis wiekszych ilosci w rozsadnej cenie to chetnie bym łyknął:) |
|
|
|
 |
|
|