|
Stargate CCG |
| Autor |
Wiadomość |
Jacek_PL
Orkz Warboss

|
Wysłany: 2008-02-23, 22:02
|
|
|
Ostatni nawet udało nam się kilka razy zagrać Szkoda tylko, że nie ma nowych rekrutów.
Nowy dodatek już w marcu, a firmy Comics Images i Sony Online nadal trzymają wodę w ustach Udało mi się wypatrzyć jednak takiego oto promosa
Marshall Sumner - trzeba przyznać, że "atlantisy" będą mieli śmieszny podkład na karcie. Za to sam Sumner daje radę, chociaż raczej głównie w końcówce gry. |
|
|
|
 |
greco
Zajechamski

|
Wysłany: 2008-02-24, 15:59
|
|
|
Faktycznie ciekawa postać, a sam podkład karty intrygujący |
_________________ Supreme Commander of the Asgard Fleet |
|
|
|
 |
Jacek_PL
Orkz Warboss

|
Wysłany: 2008-02-26, 00:19
|
|
|
I stał się cud - no może taki mały cudek na stronie wydawcy pojawiła się zapowiedź nowego dodatku . Ja nie rozumiem o co biega z tą firmą, czy oni się jakoś wstydzą tej karcianki czy co. Dla zaciekawionych tutaj "pełna" informacja wprost ze strony wydawcy. No przecież to jakaś farsa jest, takie info to można dać pół roku przed wydaniem, a nie na tydzień przed. Żadnego zdjęcia, tylko tekst "6 all-new Metal FX Ultra-Rares" tam się chyba tylko to liczy. Tyle się napłakałem, a i tak nawet nikt tego nie przeczyta więc na koniec powiem, że i tak z zaciekawieniem czekam co też wykombinują nowego w tej karciance. |
|
|
|
 |
greco
Zajechamski

|
Wysłany: 2008-02-26, 13:34
|
|
|
Jak tak mogłeś mnie nazwać nikt. jestem obrażony.
Z tego co widzę to mają się pojawić karty statków i bitwy kosmiczne. Jak statystki będą akie same jak w filmie to statek Asgardu nie powinien mieć przeciwników (oprócz replikatorów i Ori ) |
|
|
|
 |
Jacek_PL
Orkz Warboss

|
Wysłany: 2008-02-26, 18:35
|
|
|
| greco napisał/a: | | Jak tak mogłeś mnie nazwać nikt. jestem obrażony. |
Hehe sorki, miałem na myśli nikt kto miałby jakiś wpływ na to co się dzieje w tych firmach które to wydają. Oficjalny data wydania to 27 marca, a więc jeszcze trochę czasu na pokazanie czegokolwiek mają. Ciągle nie można się dowiedzieć o co chodzi ze statkami. |
|
|
|
 |
greco
Zajechamski

|
Wysłany: 2008-02-26, 19:21
|
|
|
| Pewnie sie dowiemy z instrukcji ;p |
|
|
|
 |
zmorek
Bats & Butterfly

|
Wysłany: 2008-02-26, 22:52
|
|
|
tja... myślicie, że jakąś instrukcję do tego wydadzą? |
_________________ Allow me to google it for you, sire |
|
|
|
 |
Jacek_PL
Orkz Warboss

|
Wysłany: 2008-05-02, 18:31
|
|
|
W sklepach internetowych za wielką wodą pojawił się w końcu dodatek Rise of Ori. Teraz czekamy na dalsze informacje od fanów karcianki, bo wydawca nie zadał sobie nawet trudu zmienić na swojej stronie daty wydania i nadal tam można przeczytać 27 marzec 2008 |
_________________ Moje planszówki |
|
|
|
 |
Jacek_PL
Orkz Warboss

|
Wysłany: 2008-05-03, 10:39
|
|
|
I stała się rzecz niemożliwa firma Comics Images opublikowała nowy rulebook (do pobrania z tego adresu ). Teraz już wiadomo jak działają statki. Wystawia się je jak character lub adversary, można je przydzielać do misji. Na początku rozstrzygania misji obywa się bitwa, ten kto ma większy firepower wygrywa (przy remisie nic się nie dzieje) i może incapitateować jeden ze statków przeciwnika (o ile taki był), wprowadzić w działanie ability statku które jest opisane po keywordzie Victory. Są też dwie inne nowości - keyword Blockade: przed kartą z tym keywordem kładzie się odkrytą misję przeciwnika i tak długo jak ona tam jest nie można jej zrobić. Druga nowość to tokeny Promotion. Zwiększają one "koszt" team characterów, co zmienia warunki zwycięstwa przeciwnika na punkty. Zmiany generalnie dosyć ciekawe, jednak trzeba zobaczyć to w praniu. Trochę przerażają mnie karty Blockade, ale podejrzewam, że mają odpowiednio wysoki koszt i jakieś możliwości kontrowania. |
|
|
|
 |
|
|